O noua scandalizare a presei “liberale” fata de ora de religie. UNUI ELEV I S-A FACUT RAU VIZIONAND FILMUL DESPRE AVORT “STRIGATUL MUT”. Despre ipocrizia avortionistilor

25-02-2016 4 minute Sublinieri

avortul-opreste-inima-care-bate_resize

Un elev de la Liceul ‘Emil Racoviţă’ din Vaslui a ajuns, miercuri, la Spitalul Judeţean de Urgenţă, după ce i s-a făcut rău la ora de religie, în timp ce profesorul prezenta un film despre întreruperea de sarcină, intitulat ‘Strigătul mut’.

Potrivit conducerii liceului, filmul este unul permis, care a mai fost prezentat de profesorul respectiv şi la o altă instituţie de învăţământ unde acesta predă ore de religie.

‘Elevul s-a simţit rău după ce a văzut anumite imagini, a fost chemată o ambulanţă. Elevul s-a întors la şcoală, i s-a oferit consiliere psihologică şi a fost trimis acasă’, a declarat directorul Liceului ‘Emil Racoviţă’ din Vaslui, Daniel Hulubei.

El a spus că, după incidentul petrecut, inclusiv profesorul a intrat în stare de şoc. Situaţia dascălului urmează să fie discutată în cadrul comisiei de disciplină care se va întruni miercuri la nivelul unităţii de învăţământ. Şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui a demarat verificări în acest caz.

Profesorul de religie de la un liceu din Vaslui care a prezentat la oră un film despre avorturi, în urma căruia unui elev i s-a făcut rău și a ajuns la spital, susține că filmul, intitulat “Strigătul mut”,  este unul educativ.

 ‘A fost o lecție educativă din care copiii au de învățat. Copilului i s-a făcut rău, e o persoană sensibilă. Nu e un film de groază, ține strict de umanitate. E prima dată când se întâmplă așa ceva și a fost vizionat de sute de copii. E un film educativ’, apreciază profesorul Gabriel Vrânceanu, potrivit Agerpres.

Un inspector școlar din cadrul Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Vaslui va viziona în cursul zilei de joi filmul respectiv, urmând să se stabilească dacă este potrivit pentru a fi prezentat unor elevi.

Cazul a fost prezentat în cadrul Comisiei de Disciplină întrunită la liceul vasluian, în termen de 30 de zile urmând să se stabilească dacă profesorul a comis vreo abatere sau dacă a procedat corect.

Prof. Gabriela Plăcintă, șefa IȘJ Vaslui, a afirmat pentru sursa citată că în școli s-ar impune mai multe ore de educație sanitară, care să-i pregătească pe copii pentru viață.

‘Ne ferim să discutăm despre anumite lucruri, dar poate e nevoie de mai multe ore de educație sanitară, poate chiar de la vârste mai fragede. Este evident că în acest caz a fost vorba de un copil sensibil. Urmează să vizionăm filmul și să stabilim dacă profesorul a procedat corect. Intenția a fost, în mod evident, una bună’, a declarat prof. Gabriela Plăcintă.

În ceea ce privește cazul elevului din Vaslui căruia i s-a făcut rău ca urmare a difuzării filmului “Strigătul mut”, în timpul orei de religie, nu știu câți sunt cei care remarcă următorul paradox: aceiași oameni care susțin legalitatea avortului și valorizează această practică ca simplu exercițiu de emancipare al femeilor deschise la minte, sunt și cei care, pe de altă parte, se scandalizează de faptul că elevii sunt traumatizați deoarece li se arată ce anume implică, în mod concret, un avort.

Or, întrebarea se pune în felul următor: cum poți să susții o practică interzicând în același timp vizionarea ei, pe motiv că ar avea efecte traumatizante? Sau invers, dacă interzici vizionarea practicii pe motiv că ar fi traumatizantă, atunci cum de poți să o mai susții?

Am văzut și eu, cândva pe la începutul liceului, un film precum cel datorită căruia i s-a făcut rău elevului de la liceul din Vaslui, și pot să spun că îl înțeleg pe cel din urmă. Nu am leșinat, dar nici bine nu m-am simțit. Și tocmai asta era ideea filmului.

Și filmele despre Holocaust pot fi traumatizante (ca și cele despre Gulag, doar că astea din urmă nu prea se fac). Dar nu filmul e de vină pentru asta. Ci realitatea. Iar filmele respective, ca și filmele despre holocaustul fetușilor, se difuzează pentru că împlinesc o funcție educativă, funcție educativă care este legată în mod inerent de efectul traumatizant al peliculei. Își imaginează careva ca, în urma leșinului unui elev, să se ceară interzicerea difuzării unor astfel de filme în cadrul orelor de istorie?

În urmă cu câțiva ani, exista o reclamă la prezervative care folosea sloganul “fac ce vreau, dar știu ce fac”, slogan care promova concomitent atât libertinajul sexual cât și cunoașterea posibilelor efecte ale respectivului comportament în vederea prevenirii lor. Așadar, aveam de-a face, în mod concomitent, cu o campanie publicitară și una de educație sexuală. Mai mult decât atât, educația sexuală contemporană merge pe principiul că trebuie să i se arate, celui neinițiat încă în misterele vieții sexuale, tot, și că trebuie să i se arate de la vârste tot mai fragede. Numai avortul nu trebuie să i se arate. Acolo se merge pe principiul fac ce vreau, dar nu vreau să știu ce fac.

Or educația tocmai asta presupune: a-i oferi celui neștiutor informațiile necesare pentru a decide în cunoștință de cauză, atât în ceea ce privește felul în care își trăiește viața privată, cât și în ceea ce privește valorile și normele pe care le promovează în viața publică. Dacă îl pui în situația de a conștientiza natura răului făcut doar după ce răul a fost făcut, atunci înseamnă că ți-ai trădat misiunea de educator.

Așadar, chiar dacă preferăm să ne ferim privirea și să ne anesteziem conștiința, realitatea rămâne aceeași în ce privește avortul: avem de-a face cu o atrocitate.

Însă ceea ce distinge această atrocitate contemporană de toate celelalte atrocități din istorie, făcând-o să fie dezgustătoare într-un mod cu totul aparte, este faptul că promotorii ei se recomandă printr-un continuu denunț al “opresiunii” și “violenței” ce vizează toate sferele vieții umane, mai puțin viața prenatală. Reprezentanții acestei ideologii pretind dreptul de a reglementa viața cetății, deseori în ciuda normelor de minim bun simț democratic, deoarece sunt ferm convinși că, în comparație cu reprezentanții tuturor celorlalte societăți, și mai ales a celor în care cultura dominantă a avut la bază creștinismul, ei sunt cu totul speciali.

Pentru că, la scara întregii istorii, ei sunt cei mai pașnici, cei mai incluzivi, cei mai miloși, și cei mai egalitari. Ei își educă copiii doar prin “iubire”, îi apără pe homosexuali de trauma pe care le-ar putea-o provoca alți oameni cu păreri diferite despre modul lor de viață, denunță sărăcia, războiul, rasismul, apără mediul sau chiar principiul egalității dintre animal și om (în fine, o serie de obiective, unele perfect lăudabile în principiu, altele complet aberante). Doar pe semenii și copiii lor, nenăscuți încă, îi avortează fără niciun fel de procese de conștiință, și se mobilizează prompt și în manieră foarte vocală, atunci când cineva încearcă să le ia în vreun fel apărarea.

(paranteză: de notat că, dincolo de stânga libertară pro-avort, mai există și dreapta libertariană care apără doar libertatea avortului la pachet cu libertatea pieței de a asasina, la pachet cu fetușii, și săracii, bolnavii, bătrânii, necuvântătoarele, mediul înconjurător, ș.a.m.d.)

În consecință, reacția, aparent incoerentă, la difuzarea filmelor care expun realitatea atroce a avortului, devine perfect inteligibilă. Din acest punct de vedere, imaginea realității de pe ecran modifică imaginea distorsionată din oglindă, readucând-o la conformitatea cu realitatea și, pe cale de consecință, stânjenește reproducerea (falsei) conștiințe de sine a grupului ideologic în cauză, precum și posibilitatea sa de a manipula conștiința colectivă. Motiv în plus pentru ca astfel de filme să fie difuzate în toate liceele din țară.


Categorii

1. DIVERSE, Alexandru Racu, Avort, Scoala romaneasca

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

15 Commentarii la “O noua scandalizare a presei “liberale” fata de ora de religie. UNUI ELEV I S-A FACUT RAU VIZIONAND FILMUL DESPRE AVORT “STRIGATUL MUT”. Despre ipocrizia avortionistilor

  1. Foarte bune comentariile lui Alex. Racu!

  2. Coerenti “baietii”! Scandal dupa scandal legat de ora de religie. Scandalos sa le vorbesti copiilor despre pacat si virtute, iad si rai, despre Maica Domnului, despre Sfintii Martiri si patimirile lor pentru Hristos Domnul si pentru credinta neamului romanesc. Acuma au iscat un alt scandal. Din mila lui Dumnezeu, poate ca acel elev nu-si va indemna niciodata sotia (iubita sau partenera, cum e acum la moda) sa se duca cu pruncul la abatorul de oameni.
    Daca acesti asasini (aceiasi, din pricina carora mor pruncii din Arges) vor reusi sa implementeze educatia pentru desfriu in scoala, e absolut necesar ca in paralel sa li se arate elevilor si care sint riscurile si responsabilitatile care le revin in caz de sarcina. Sa li se spuna ca pilula e avortiva, ca prezervativul nu e infailibil si ca ei nu sint inca pregatiti sa fie parinti. Iar pentru tinerii atit de obisnuiti cu scene de groaza din multi-media cred ca este nevoie de o terapie de soc precum “Strigatul mut”.
    @Carmen
    Nu e de mirare. Legalizarea incestului este inca un pas spre dezincriminarea pedofiliei. Barnevernetul (sau echivalentulsau din Suedia, unde rezida si marele finantator) isi va face datoria cu si mai mult zel, cea de rapitor si furnizor de copii catre acesti degenerati.

  3. Si pun pariu ca toti astia oripilati de strgatul mut pe motive de inadecvare au fost si sunt cei care te ar sfasia daca ai exprima obiectii fata de macabra afacere itineranta the human body. Stiinta aplicata nu este agreata decat atunci cand le serveste agenda ideologica nu si cand le vadeste pacatul/crima.

  4. Ced ca ar trebui sa se vorbeasca si despre copiii care au supravietuit unor avorturi “nereusite” (situatie frecventa in SUA, unde avortul este permis pana in luna a 9-a (!!!). Mai ales ca, nu intamplator, pe cei mai multi tocmai credinta crestina i-a facut sa devina militanti hotarati pentru viata. Acesta este si cazul extraordinarei Gianna Jessen:

    https://www.youtube.com/watch?v=NfRymA_cwA0

  5. @Carmen:

    sunt ani buni de cand viata ma tot invata temeinic cat de inselatoare sunt aparentele si cum in fiinte cu chip angelic se ascund tot soiul de abjectii sau ego-uri cat elefantul, sub masca simplitatii, naturaletii sau a modestiei. Dupa cum vice-versa, in oameni cu chipuri dure sau cu aparenta vulgara pot zace comori de curaj, credinta si altruism. In aceasta lume denaturata a te lasa sedus de aparente este una din cele mai subtile si periculoase capcane, din punctul meu de vedere. Pt ca sunt destul de pretentioasa estetic am facut greseala asta mult timp, si de fiecare data se intampla ceva are ma invita sa privesc in profunzime. Nu spun ca lucrurile stau musai exact pe dos decat par si ca orice e frumos e si rau, ci doar ca aparentele nu sunt un criteriu.

    Si tot oarecum in legatura, ceea ce se intampla in Nord reprezinta de fapt imaginea lumii care ni se pregateste. O lume frumoasa, estetica si putreda. Banuiala mea este ca deja toate fiintele astea care promoveaza agende pur si simplu nedigerabile pentru orice om normal la cap NU SUNT OAMENI. Fie apar deja in zona publica produsele experimentelor genetice asupra oamenilor, produse care au atins varsta afirmarii publice, fie pur si simpu vorbim de alte creaturi care au doar infatisare umana, dar nu sunt oameni. Acest rau care isi arata tot mai nedisimulat chipul si isi promoveaza tot mai nerusinat agenda monstruoasa, diabolica, a luat aproape definitiv in stapanire nordul Europei. De ce ei sunt primii cazuti, n-as putea spune. Probabil ca raspunsul se afla undeva, in istorie… Personal, asa mi se pare ca se prezinta tabloul.

    In rest

  6. @ Doroteea

    Nordicii au toti crucea pe steagurile lor, dar sunt cei mai atei dintre europeni! Vechile traditii ale vikingilor par sa-si fi pus amprenta pe ei.

    Ahmad ibn Fadlan a descris un ritual funerar viking din secolul X, istorisirea fiind la linkul de mai jos. Ca sa te citez, obiceiurile vikingilor sunt “nedigerabile pentru orice om normal la cap NU SUNT OAMENI”

    http://thornews.com/2012/05/12/a-viking-burial-described-by-arab-writer-ahmad-ibn-fadlan/

  7. Doroteea
    Si eu am aceeasi impresie care devine o certitudine : din tarile Scandinave incep sa vina toate spurcaciunile si necuratiile care il manie pe Dumnezeu si incep sa inteleg cam ce tot cauta musulmanii prin aceste tari ( e vorba probabil de Pronia divina, macel si pedeapsa) Eu realizez cu groaza ca in aceste tari s-a inplementat deja cu success noua ordine mondiala si cum trebuie ea sa arate in toata lumea. In Scandinavia deja putem vorbi de noua ordine mondiala . Cat va mai dura pana cand ea va fi implementata la nivelul intregii lumi, cred ca este doar o problema de timp si mai ales de infrastructura. Acum de abia intelegem de ce in toti acesti ani ne-a fost oferit exemplul tarilor Scandinave ca pe un miracol economic , al bunastarii si al ”egalitatii”. O utopie creata de noile minti bolnave . Ar fi interesant sa aflam si cine a stat in spatele campaniilor de promovare a Scandinaviei in Romania . Probabil ca aceleasi organizatii care promoveaza ”miracolul norvegian” in toata lumea : the best country in the world, locul ideal pentru familii, Paradisul copiilor, locul in care oamenii sunt cei mai fericiti si tara in care oamenii rad cel mai mult.
    Apropo de ras si fericire , ei sunt intradevar fericiti, extaziati si rad cu pofta doar in weekend, cand sunt liberi de la job si toarna alcool in ei pina cad sub mese. Tinerii sunt fericiti si rad imediat dupa doza de droguri. In restul saptamanii, sunt cei mai mohorati si depresivi oameni de pe planeta iar sinuciderile pe fond depresiv sunt la cele mai ridicate cote din Europa. Dar asta nu se spune prin media . Sunt mult mai multe de spus dar ne-ar lua prea mult timp.
    Imi amintesc ca acum ceva vreme in urma, le spuneam adminilor de aici ca Romania este cred, una din cele mai libere tari la ora actuala in Europa, comparativ cu o tara ”avansata” ca Norvegia. Am avut noi o discutie in contradictoriu. Cazul Bodnariu si celelalte lucruri urate care incep sa iasa acum la iveala, confirma cred ca am avut dreptate 🙂 . Tarile Scandinave au orientare pur comunista iar Norvegia este comunista pina in maduva oaselor. Putine lucruri o diferentiaza de Nord Coreea sau Rusia stalinista.
    Ps : Doroteea, acum cca o ora am citit ca Rusia a avut azi meci la rugby impotriva Romaniei si ca scorul s-a incheiat cu 30-0 pt. Romania 🙂 🙂
    Dupa cum se vede, tot nu ne potolim si continuam sa provocam Rusia . Ori poate ca jucatorii din nationala Romaniei la rugby, sunt fascisti 🙂 🙂 …..ca sa incheiem saptamina intr-o nota amuzanta.

  8. Spartacus:

    30-0?? O-hoo, cred ca e nevoie de multe votci ca sa iti revii dupa un astfel de scor! :)))

  9. @ Doroteea:

    La rugby nu e ca la fotbal, e un scor mic.

  10. @admin>

    mic-mic, dar simbolic – stii cum e cu buturga. 🙂

  11. Dar la filmul – premiat! – 4 luni, 3 saptamini … etc., nu s-a facut rau nimanui?

  12. Oameni buni, stiti cum, cu lucruri mici din astea se strica ceva bun si lumea o sa ajunga sa respinga si sa elimine total ora de religie din scoli. Cu excese din astea.

    Din punctul meu de vedere este un exces facut pentru ca filmul respectiv este explicit si putin exagerat pentru copiii respectivi.

    Trebuie educatie sexuala si explicat clar ce se intampla. Insa un astfel de film trebuia anuntat dinainte, trebuia acordul parintilor, trebuia pregatit cu grija, explicat ca este explicit, si “cine doreste sa-l vizioneze” sa-si dea acordul. Altfel se ajunge la extreme din astea.

    Toata mistica ortodoxa propovaduieste un lucru: echilibrul duhovnicesc si dreapta masura ca fiind mama virtutilor.

    Care este binele vizionarii filmului asta? Nu cred ca prea mare.
    Care este raul facut Bisericii prin cazul asta? Unul extrem de mare, pentru ca suntem vazuti ca habotnici, exagerati.

    Si asta pentru ca nu s-a procedat corect in cazul asta.
    Si mai adunam cateva din astea in care fiecare profesor entuziast mai exagereaza in niste invataturi si o sa ajungem mai rau ca aia din ISIS.

    E bine sa inveti, dar si invatatura trebuie facuta cu echilibru. Un copil poate sa consume ceva, un alt poate sa consume altceva.

    Ar trebui sa fim mult mai echilibrati, ne-ar folosi mult mai mult pe toate planurile noua ortodocsilor.

  13. @D:

    E imposibil sa nu existe ”excese” (desi, dupa cum a aratat Racu, cu a carui opinie suntem de acord, la mijloc cu greu poate fi vorba despre asa ceva), incidente, cand vorbim despre o ora tinuta in scoala publica, deci intr-un intavamant de masa. E ca si cum am pretinde sa nu existe niciun fel de problema, niciun fel de incident, la toate celelalte ore tinute intr-un astfel de invatamant – matematica, romana, fizica, istorie etc.

    Problema e in alta parte – in :instrumentalizarea unor astfel de incidente de catre un aparat de propaganda setat pentru a eroda increderea publica in ora de religie. Asta este, de fapt, esenta chestiunii, si daca nu vedem sub acest spectru, atunci nu vedem nimic. Putem deveni paranoici, putem incepe sa ne autocenzuram pe baza obsesiilor induse de aparatul de propaganda, insa tot nu vom rezolva nimic, pentru ca interesul real al celor care prelucreaza astfel de cazuri nu este semnalarea “exceselor”, ci eliminarea orei de religie. Asa cum, in alte cazuri, nu comportamentul presupus autoritar al profesorilor (vezi cazul recent al profesorului de matematica Severus Moldovan) intereseaza, ci teza propagandistica ce trebuie, cu orice pretext, pe baza oricarei facaturi, “demonstrata”: scoala publica e “excesiva”, e rea, e represiva, deci sa dispara, ca sa ramana doar scolile private.

    Apoi, atunci cand invocam “echilibrul”, de ce nu suntem coerenti si de ce nu suntem cinstiti cu noi insine? Ai facut efortul de a vedea ce spune partea aflata sub acuzare? Sau ai preluat doar ceea ce a spus sistemul de propaganda? De cand a devenit moderatia, prudenta in fata acuzelor mediatice, apucatura de gen ISIS?!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare