ALIANTA PARINTILOR avertizeaza asupra tentativelor tot mai agresive de introducere a EDUCATIEI SEXUALE in scolile românesti, fara acordul familiei. LEGEA PENTRU INOCENTA COPILARIEI, sustinuta de deputatul Ninel Peia, depusa la Parlament (VIDEO)

25-06-2016 3 minute Sublinieri

Deputatul Ninel Peia, împreună cu o serie de reprezentanți ai societății civile, a susținut o conferință de presă în legătură cu proiectul său legislativ, intitulat “Legea pentru inocența copilăriei“.

Primul a vorbit Cristian Filip, membru fondator al Alianței Părinților din România, care a citit scrisoarea deschisă pe care peste 115 organizații non-guvernamentale au adresat-o președintelui României, președinților celor două Camere ale Parlamentului, dar și ministerelor Sănătății și Educației.

“Un copil este o rază de nevinovăție care traversează lumea noastră, adesea hâdă și coruptă. Unii cred că această nevinovăție expiră rapid și are nevoie de o educație sexuală făcută în școală, pentru a-și începe viața intimă în cunoștință de cauză, că ar trebui să i se vorbească oricărui copil, din ciclul primar dacă se poate, nu numai despre anatomia și fiziologia aparatului reproducător, ci și despre masturbare, sex oral, sex anal sau relații homosexuale”, sună o parte a mesajului semnat de cele 115 ONG-uri.

Totul pe fundalul zgomotului produs de televizor, pe care ziariștii prezenți în sală nu au dorit, în ruptul capului, să-l dea mai încet.

Laurian Țoța, tată a 7 copii, a spus că ideea introducerii educației sexuale în școli se înscrie în dezideratul statului, “care de 230 de ani încearcă să scoată copiii cât mai devreme din sânul familiei”.

Tenorul Vlad Miriță, prezent și el la conferință, s-a declarat un susținător al proiectului, pentru că “vârsta copilăriei este una a inocenței”. Un alt artist, actorul Tomi Cristin, consideră că părinții sunt aceia care trebuie să se pronunțe în favoarea sau în defavoarea unei materii care-i poate afecta pe copii încă de la o vârstă fragedă.

Ultimul cuvânt i-a aparținut publicistului Paul Ghițiu, care a subliniat efectele negative ale introducerii în școală a educației sexuale.

“În Occident, aplicarea educației sexuale pe scară largă a avut ca efect dezorientarea tinerilor, boli psihice, creșterea numărului de violuri, dar și creșterea numărului de sarcini la adolescente. Deci efectele au fost întotdeauna contrare argumentelor pe care le prezintă susținătorii introducerii educației sexuale în școli”, a încheiat Paul Ghițiu.

***

Comunicat de presă

Miercuri, 22 iunie 2016, la Palatul Parlamentului, a avut loc o conferinţă de presă organizată de deputatul Ninel Peia, împreună cu reprezentanţi ai Alianţei Părinţilor, pentru prezentarea şi susţinerea proiectului de lege care interzice predarea unor informaţii sau a unor cursuri cu privire la educaţia sexuală în învăţământul preşcolar, primar şi gimnazial, fără acordul scris al parinţilor sau al tutorelui.

Pe numele său scurt „Lege pentru inocenţa copilăriei”, proiectul amintit a primit o importantă susţinere din partea societăţii civile, în numai câteva zile peste 115 ong-uri şi peste 500 de personalităţi naţionale sau locale, reunite în structura informală „Alianța Părinților” au declarat că susţin acest demers.

Observăm că în ultimii ani o serie de ONG-uri agită opinia publică periodic, cerând „introducerea de urgenţă a educaţiei sexuale obligatorii” la toate clasele, solicitând Ministerului Educaţiei „să găsească metode pentru a preîntâmpina eventualele opuneri ale părinţilor”. La începutul anului s-au organizat dezbateri la nivelul Ministerelor Educaţiei şi al Sănătăţii în legătură cu introducerea ca materie obligatorie a „Educaţiei pentru sănătăte” (având componenta de educaţie sexuală), acesta fiind deocamdată opţional. Nu s-a reuşit o punere de acord a părtilor implicate, iar organizaţiile de părinţi din ţară nu au fost informate şi invitate deloc la aceste dezbateri.

De asemenea, în şcoli se desfăşoară periodic de mai mulţi ani programe de educaţie nonformală având ca subiect educaţia sexuală, desfăşurate de mai multe organizaţii neguvernamentale, fără însa a avea acordul parinţilor. Analizând aceste proiecte considerăm că valorile şi informaţiile transmise prin multe dintre aceste programe nonformale sunt de natură controversată, cu caracter ideologic, care de multe ori contravin valorilor morale ale parinţilor.  Intr-un asemenea context, oportunitatea acestui proiect legislativ care menţionează necesitatea acordului scris al părinţilor pentru o astfel de educaţie, devine evidentă.

Deşi suntem de acord că informaţiile despre sexualitate sunt o necesitate universală, considerăm că părinţii, ca principali educatori şi responsabili, au dreptul de prioritate în alegerea felului de învăţământ pentru copiii lor minori. Instituţiile statului şi, implicit, organizaţiile neguvernamentale, nu trebuie să preia în mod artificial exercitarea drepturilor acestora.  Şcoala nu trebuie să impună copiilor o educaţie contrară convingerilor morale, filozofice şi religioase ale părinţilor, mai ales, într-o problemă atât de delicată şi de controversată cum este educaţia sexuală.

Ne menţionăm îngrijorarea cu privire la tipul de educaţie sexuală cuprinzătoare pentru care se militează la Ministere de către unele organizaţii, un tip de educaţie care a scandalizat părinţii din toată lumea, forţându-i să iasă în stradă (Canada), să meargă la inchisoare, dacă refuză să-şi trimită copiii la orele explicite de educaţie sexuală şi de jocuri de rol (Germania), iar exemplele pot continua. Acest tip de educaţie sexuală controversată, elimină complet părinţii şi valorile morale din ecuaţie, promovând un stil sexual în care totul este permis şi încurajat, de la perversiuni până la comportamente considerate riscante chiar de către medici. Şi acestea fiind predate de la cele mai fragede vârste, sub pretextul prevenirii sarcinilor şi a bolilor cu transmitere sexuală.

Considerăm, astfel, mai mult decât binevenit şi ne manifestăm sprijinul pentru proiectul legislativ „Lege pentru inocenţa copilăriei”, urmărind activ în continuare parcursul său. Sperăm în acelaşi timp că opinia publică va trata cu discernământ problema atât de delicată a educaţiei copiilor despre sexualitate, având tot timpul în vedere importanţa primordială a relaţiei părinte-copil şi a dreptului părintelui de a-şi creşte urmaşii conform propriilor convingeri, fără impuneri din partea statului a unei viziuni colective despre acest subiect.

Alianţa Părinţilor

foto-Conferinta-Parlament


Categorii

1. DIVERSE, Comunicate, Cultura desfraului, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

7 Commentarii la “ALIANTA PARINTILOR avertizeaza asupra tentativelor tot mai agresive de introducere a EDUCATIEI SEXUALE in scolile românesti, fara acordul familiei. LEGEA PENTRU INOCENTA COPILARIEI, sustinuta de deputatul Ninel Peia, depusa la Parlament (VIDEO)

  1. Toata lauda pentru aceasta initiativa. De asta e nevoie, de unirea oamenilor cu constiinta care au facut efortul de a se informa in legatura cu vremurile atat de nefaste in care traim, intelegand mai ales ce impact au asupra celor care acum cresc si afla despre lumea care-i inconjoara. Copii sunt primele victime ale acestei noi ideologii. Daca reuseste sa-i strice, ei la randul lor vor transmite copiilor lor, toleranta fata de anormalitate si nu ii vor lasa nici pe acestia sa ajunga acolo unde fiinta umana a fost facuta sa ajunga.
    Pentru un om normal este greu sa accepte ca exista o dimensiune a raului atat de mare, ca sunt indivizi care vor stricarea fiintei umane in general, incepand cu copii nostrii, ca ceea ce se vrea depaseste orice imaginatie; omul greu accepta ca asta e realitatea ca astia sunt oamenii, ca astazi la fel ca ieri, exista ideologii pe care unii nu se sfiesc sa le puna in alpicare.
    De aceste initiative este nevoie pt a ne opune distrugerii sufletesti.

  2. Legea Inocentei Copilariei a primit aviz favorabil de la comisia de invatamant. S-a gasit o formulare acceptabila, care face referire atat la inocenta copiilor, cat si la acordul parintilor. Pentru nerespectare, se aplica amenda penala.

    Dumnezeu a rasplatit eforturile si rugaciunile voastre si ne-a dat un semn ca trebuie sa continuam cu hotarare.

    Cristian Filip – Presedinte Alianţa Părinţilor

  3. Au gasit salvarea invatamantului: Alexandra Dobre, absolventa de drept (clasa Doroteea?), apoi consiliera personala la internele lui Oprea, apoi postarita in invatamantul dambovitean, la numai 24 de ani!

    Alexandra Dobre, fosta consiliera personala a lui Gabriel Oprea, a fost numita de primarul sectorului 4, Daniel Baluta, sa intermedieze comunicarea intre unitatile de invatamant din sectorul 4 si Directia de Invatamant din cadrul Primariei sector 4 in ceea ce priveste “problemele uzuale”. “Dansa are rolul de postas. Eu i-am dat aceasta sarcina de serviciu.”
    http://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-21440319-cum-sunt-reciclati-specialistii-valoare-consiliera-nuri-lui-gabriel-oprea-recuperata-primarul-sectorului-4.htm

    Iata si “problemele uzuale” pe care le va rezolva Alexandra:

    40,4% dintre elevii români sunt sub nivelul 2 (corespunzător evaluării PISA), ceea ce, practic, înseamnă incapacitatea acestora de a înţelege cele mai simple sarcini la examenele naţionale. Potrivit informaţiilor oferite de organizatori, acest lucru înseamnă, practic, că aceşti tineri nu vor putea accede decât la locuri de muncă care cer un nivel minim de educaţie. Potrivit reprezentanţilor Departamentului de Educaţie şi Cercetare al Administraţiei Prezidenţiale procentul a ajuns în 2016 la peste 42 la sută.

    “Regimul comunist a eliminat analfabetismul din România. Şi, în sfârşit, în ultimii 26 de ani am reuşit performanţa să revenim la ceea ce crezusem că depăşisem de mult. Pot să vă spun, ca profesor, că ne-am dobândit şi libertatea de a fi ignorant. Numai că această libertate ne duce la dezumanizare, pentru că eu cred sincer că condiţia umană presupune educaţie. Dacă eliminăm aceste criterii din felul de a ne purta ajungem la dezumanizare”, a spus rectorul UBB.
    http://www.monitorulcj.ro/educatie/55030-cifrele-ru%C5%9Finii_-romania_-%C5%A3ara-care-produce-analfabe%C5%A3i_-rector-ubb_-am-crezut-ca-am-scapat-de-fenomen-in-vremea-comunismului

  4. Optionale redactate de specialistii asociatiei Alianta Parinilor, privind Moralitatea, Caracterul, Ajutorarea pe care le puteti solicita in scoli, pentru anul scolar 2019-2020:

    http://Programe.ise.ro

    1. clic pe Inv.Primar, Curriculum la decizia scolii, Pregatiti pentru viata_Clasele 0-IV_opt.pdf
    2. clic pe Inv.Primar, Curriculum la decizia scolii,
    Mai_intai_caracterul_inv primar.pdf
    3. clic pe Gimnaziu, Curriculum la decizia scolii, Pregatiti pentru viata_Clasele V-VIII_opt.pdf
    4.clic pe Gimnaziu, Curriculum la decizia scolii,
    Mai_intai_caracterul_inv.gimnazial.pdf
    5. clic pe Liceu, Curriculum la decizia scolii, Adolescenta si
    autocunoasterea_final.pdf

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare