CARE SUNT BOLILE COPIIILOR DIGITALI?/ Universitatea OXFORD introduce PRONUMELE CORECT POLITIC/ Agenda radicala homosexualista la ONU: “IDENTITATE DE GEN” IN BULETINE SI “INCURAJAREA” DISCURSULUI RELIGIOS “INCLUSIV”/ FRANTA cenzureaza si pedepseste penal ACTIVISTII PRO-VIATA de pe INTERNET

16-12-2016 10 minute Sublinieri

 

tvscreen

Jocurile video au devenit nelipsite din programul copiilor şi chiar dacă unele dintre acestea sunt considerate educative, specialiştii avertizează că dispozitivele digitale afectează dezvoltarea normală a celor mici.

În faţa generaţiei de copii „digitali“, care a crescut cu calculatoare şi tablete, adulţii devin uneori lipsiţi de putere.

Noile generaţii cresc acum învăţând noi tehnologii, cum ar fi iPod-uri, iPad-uri, telefoane mobile sau Skype. Dar, în digital1mod alarmant, ele elimină o serie de experienţe, cum ar fi interacţiunea socială, activităţile în aer liber, precum şi abilităţile de inteligenţă emoţională.

Portalul LifeHack.org a întocmit o listă a efectelor produse de dispozitivele digitale în dezvoltarea normală a copiilor:

Nu se mai joacă în aer liber

Majoritatea copiilor se joacă în interior, petrecându-şi timpul în faţa calculatorului şi exersând diferite jocuri video. Peste 33% dintre copii nu respectă ora zilnică de exerciţii, recomandată de medici.

Nu interacţionează

Un copil învaţă să-şi exprime emoţiile şi să vorbească observând expresiile faciale ale părinţilor. Astfel, ei încep să devină creaturi sociale, dobândind competenţe esenţiale care vor fi vitale atunci când încep şcoala şi vor fi nevoiţi să interacţioneze cu alţi copii de vârsta lor. Dar, părinţii sunt din ce în ce mai mult absorbiţi în dispozitivele lor electronice şi încep să fie deranjaţi de proprii lor copii. Semnalul de alarmă cu privire la acest aspect a fost tras de mai mulţi psihologi, unul dintre aceştia fiind Jenny Radesky, care îi îndeamnă pe părinţi să lase telefonul din mână şi să acorde atenţia necesară celor mici.

Relaţiile părinte-copil sunt afectate în mod negativ

geny-300x300Părinţii din era digitală tind să renunţe la o parte din sarcinile pe care le au. Utilizarea dispozitivelor are un efect negativ asupra modului în care părinţii interacţionează cu copiii lor, aceştia devenind mult mai irascibili, lucru menţionat de Dr. Wendy Sue Swanson pe blogul personal. Ea recomandă stabilirea anumitor limite pentru utilizarea dispozitivelor digitale, recomandând ca atât copiii cât şi părinţii să ia pauze digitale împreună.

Capacitatea de citire a copiilor este afectată

Un studiu realizat de West Chester University arată că micuţii care citesc cărţi tipărite pe hârtie îşi dezvoltă mult mai bine abilităţile de înţelegere decât cei care citesc de pe dispozitive electronice. Aceştia sunt tentaţi să sară peste text şi să se concentreze pe toate caracteristicile vizuale interactive care le apar în pagină

Copiii nu mai ştiu ce înseamnă prietenia adevărată

Copiii din ziua de astăzi nu vor şti niciodată ce este o prietenie adevărată. Deşi au sute de prieteni pe Facebook nu au interacţionat niciodată cu cei mai mulţi dintre ei. Noţiunea de prietenie şi legătura creată în copilărie va fi schimbată în mod irevocabil, iar acest lucru va avea un puternic impact în relaţiile de mai târziu.

Copiii nu ştiu ce înseamnă empatia

Toleranţa, grija pentru cei din jur şi controlul emoţiilor sunt deprinderi absolut necesare în viaţă. Cu toate acestea, s-ar putea ca micuţii din era digitală să nu înveţe niciuna din aceste abilităţi. Nu poţi empatiza cu un dispozitiv şi nu poţi crea o relaţie în spaţiul virtual, aşa cum o pot face două persoane care trec împreună prin diferite transformări de-a lungul copilăriei.

Copiii nu se odihnesc suficient

Copiii ar putea pierde noţiunea timpului petrecut on-line, iar acest lucru are consecinţe grave în ceea ce priveşte sarcinile zilnice. De asemenea, statul în faţa calculatorului le creează o stare de iritabilitate atunci când sunt forţaţi să se oprească. Unul dintre aspectele cele mai grave este pierderea somnului, deoarece acest lucru are impact asupra temelor din ziua următoare.

Copiii au nevoie de supraveghere

Părinţii ar trebui să fie în alertă pentru orice fel de dependenţă on-line. Ei înşişi trebuie să dea un exemplu şi să se asigure că există un echilibru între jocurile tradiţionale şi activităţile on-line. Părinţii ar trebui să negocieze timpul pauzelor digitale şi să încurajeze activităţile în aer liber, atunci când este posibil.

Încă o instituție de prestigiu se adaugă pe lista celor care au decis să sacrifice majoritatea, pentru a nu vexa minoritatea în privința identității de gen.

Americanii sunt urmați de britanici când vine vorba de teoria „Gender identity” (a identității de gen)

Celebra Universitate Oxford din Marea Britanie le cere studenților să adopte un nou pronume, așa zis neutru, „ze”, care se referă la elevii transgen, pentru aceia care se consideră cu gen incert.

Conform noii reguli, formele de conjugare ale noului pronume sunt „xe, xem și xyr” (în loc de el/ea, lui/ei și al lui/al ei).

Instituirea noii reguli impuse de conducerea Oxford, la presiunea celor care sprijină teoria identității de gen, este considerată de mulți drept o ofensă. Aceștia se simt tot mai frustrați de așa zisa “corectitudine politică”, băgată cu forța pe gât persoanelor care consideră că o societate nu se poate baza decât pe familia tradițională.

În schimb, cum era de așteptat, activiștii gay din Marea Britanie salută măsura, spunând că este „Gbinevenită” și că odată și odată lumea trebuie să renunțe la aceste “prejudecăți”, conform cărora există doar două genuri, ignorându-i pe cei care se consideră cu gen incert.

Persoanele cu gen incert nu se identifică drept bărbat sau femeie și adeseori doresc să fie numite „they”, „hir” sau „zer”. Iar în percepția activiștilor LGBT, noțiunea a numai două genuri (pe care persoana le poate alege, desigur) este perimată.

Introducerea pronumelui “xe” și “ze” a fost făcută deja de Universitatea Tennessee, din SUA, în această vară, iar conducerea instituției a introdus chiar un ghid prin care le explică studenților cum să se adreseze celor cu gen incert, pentru a nu îi ofensa.

Times scrie că un pas similar este pe cale să facă și conducerea Universității Cambridge.

Prezentă la Cluj-Napoca pentru conferința „Revoluţia sexuală şi familia”, d-na Gabriele Kuby a acordat un interviu postului CredoTV despre istoria și mizele revoluției sexuale din Occident și pericolele acesteia pentru România.

Anul acesta a fost realizată prima emisie de timbre sub sigla ONU cu tematică LGBT. Aceasta face parte din campania Free & Equal, de promovare a „egalității persoanelor LGBT” și contracarare a violenței îndreptate împotriva acestora. Timbrele prezintă prin ilustrații stilizate tematici precum iubirea homosexuală, transexualitatea, familiile formate din doi bărbați și un copil:

Pe pagina de Twitter UN Free & Equal, creată în 2013, mai găsim mesaje precum următoarele:

Sunt mândru că fac parte din lupta globală împotriva homofobiei și transfobiei. Sunt mândru de contribuția ONU la progres.(Ban-Ki-Moon, Secretar General ONU)

Peste tot în lume sunt milioane de persoane care se luptă pentru a-și păstra identitatea și a iubi pe cine doresc. Așa că vă cer să continuați lupta. Să strigăm tare și cu mândrie, până când toți oamenii vor fi liberi și egali.(Ban-Ki-Moon, Secretar General ONU, la ceremonia în cadrul căreia Fundația anti-SIDA a lui Elton John i-a înmânat un premiu)

Fiecare viață tânără este prețioasă. Sunt îngrijorat cu privire la adolescenții și tinerii LGBT care sunt intimidați la școală, respinși de familie și care ajung să trăiască pe străzi. Toți oamenii trebuie protejați de violență și discriminare – indiferent cine sunt și pe cine iubesc.(Ban-Ki-Moon, Secretar General ONU, de Ziua Universală a Copiilor)

Trimite-i CHIAR ACUM, înainte de 14 decembrie, un mesaj ambasadorului României la ONU:
Adresa de email: newyork-onu@mae.ro

Domnului Ion Jinga, Ambasador extraordinar si plenipotentiar,
Reprezentantul Permanent al României la ONU, New York

Excelență,

De curând, 84 de țări au votat în al 3-lea Comitet ONU pentru o rezoluție care să ducă la reconsiderarea mandatului Expertului ONU pe probleme de Orientare Sexuală și Identitate de Gen (SOGI), deoarece acest mandat nu are bază juridică și promovează o agendă ideologică ultra-radicală, ce amenință să intre în conflict cu ethosul multor țări membre ONU.

România, din păcate, a susținut mandatul acestui expert, care își propune, printre altele, obligarea liderilor religioși să propovăduiască alt mesaj decât le cere conștiința, credința și tradiția, dar și introducerea în școli de programe educaționale care să îi învețe pe copii că toate comportamentele sexuale, inclusiv cele de risc, sunt acceptabile și că nu există doar două sexe biologice, ci o multitudine de așa-zise „identități de gen”.

Excelență,

România ar mai putea avea șansa de a face ceea ce este corect și de a se opune ideologizării instrumentelor ONU de protejarea drepturilor omului, votând împotriva mandatului expertului SOGI în Adunarea Generală ONU când aceasta se va discuta, posibil în jurul datei de 14-16 decembrie 2016 sau la o dată ulterioară.

Cu stimă,

______(nume)_________,
cetățean român

Pe 30 septembrie 2016, prof. Vitit Muntarbhorn, un thailandez care este profesor de drept la Universitatea Chulalongkorn din Bangkok, și-a luat în primire mandatul de Expert Independent afiliat ONU pentru Protecția împotriva Violenței și Discriminării Bazate pe Orientare Sexuală și Identitate de Gen (SOGI Expert).

Mandatul lui a fost acordat de Consiliul ONU pentru Drepturile Omului, format din 47 de state membre ONU. Țările care nu sunt membre în acest consiliu, ci doar în Adunarea Generală ONU (cele africane, asiatice și din Orientul Mijlociu) au contestat crearea acestui post de expert în cadrul respectivei organizații internaționale, deoarece conceptul de „orientare sexuală” nu este definit de nicio lege internațională, ceea ce face demersul Consiliului ONU pentru Drepturile Omului lipsit de bază legală.

Pe 30 noiembrie 2016, prof. Vitit Muntarbhorn a livrat discursul principal la Conferința Mondială ILGA (a Asociației Internaționale a persoanelor LGBT), care anul acesta a avut loc la Bangkok. În discurs, noul expert ONU și-a detaliat direcțiile de acțiune pe viitor:

– scoaterea de sub incidența penală a actelor sexuale între persoane de același sex în țările unde aceasta încă nu s-a întâmplat

– reformarea clasificărilor medicale și psihologice acolo unde acestea încă mai consideră că persoanele cu alte preferințe decât cele heterosexuale suferă de o tulburare sau boală

– interzicerea terapiei de conversie a orientării sexuale, prezentând-o drept un atentat la identitatea acestor persoane [n.ed. – ignorând că întotdeauna astfel de terapii au loc numai la cererea pacientului]

– legiferarea dreptului de a cere autorităților de stat să emită acte de identitate care menționează altă identitate sexuală decât cea reală, care este numită „identitate de gen” și este aleasă arbitrar de persoana în cauză, chiar dacă persoana nu a făcut încă operație de schimbare de sex și chiar dacă aceasta nu a divorțat de fostul partener dintr-o căsătorie heterosexuală [n.ed. – astfel, orice persoană care ar pretinde că are alt „gen” decât sexul său real și natural ar putea transforma de jure o căsătorie heterosexuală într-o uniune homosexuală]

– propovăduirea interpretărilor „all-inclusive” [sic!] ale religiei și a „altor credințe” în care se regăsește „diversitatea de gen” [n.ed. – ONU va presa creștinii și pe liderii lor religioși să nu mai propovăduiască mesajul biblic referitor la relațiile intime între persoane de același sex]; „permiterea persoanelor LGBT de a participa pe deplin la viața de familie și schimbările sociale” [n.ed. – adopție pentru cuplurile de același sex]

– „empatizare”: „promovarea, încă din copilărie, a unui proces educațional și de socializare… mai puțin binar sau non-binar” [n.ed. – „binaritatea” este un concept referitor la existența a numai două sexe biologice, care, conform marxismul cultural, trebuie depășit, deoarece ar exista foarte multe identități de gen; în practică, acest deziderat se va concretiza prin introducerea în școli și grădinițe a directivei ideologice de a prezenta ca normală homosexualitatea și tulburarea de identitate de gen, precum și introducerea în școli a educației sexuale explicite/„comprehensive”, care pune egalitate între toate tipurile de acte sexuale]

Cu aceeași ocazie, prof. Muntarbhorn a mai declarat că mandatul său „acoperă toate țările de sub soare și de sub lună”, arătându-se conștient că va trebui să lucreze și cu țări care se împotrivesc principiilor enunțate de el.

Din cauza opoziției țărilor unde ideologia marxismului cultural nu a pătruns la nivel instituțional, în jur de 14-16 decembrie 2016 este posibil ca oportunitatea mandatului acestui expert să fie rediscutată în Adunarea Generală ONU.

Premieră după ani de dispute acerbe: moderații de la ONU temperează avântul organizației de a promova educația sexuală comprehensivă

Center for Family and Human Rights, 2 decembrie 2016

Pentru prima dată după câțiva ani, ONU și-a temperat avântul în promovarea educației sexuale la copii, integrată de obicei în rezoluțiile adoptate sub formula de „educație sexuală adecvată vârstei”. Despre aceasta numeroși experți au avertizat că sexualizează copiii de la vârste fragede. Standardele OMS Europa pentru educația sexuală la copii promovează… discuții despre masturbare de la vârsta de 0-4 ani și prezentarea homosexualității și a teoriei genului la școala primară.

Acest tip de educație sexuală, adesea numită și „educație sexuală comprehensivă” și are ca obiective normativizarea comportamentului homosexual și a noțiunii de „fluiditate a genului” (alegerea unei alte identități de gen decât masculin/feminin și schimbarea ei în funcție de capriciul persoanei care se autoidentifică astfel).

Țările africane au reclamat în mod repetat că marii jucători de la ONU, în principal SUA, fac presiuni asupra lor să accepte acest tip de educație sexuală, amenințând că le vor retrage ajutoarele umanitare dacă nu o fac.

Dar anul acesta rezoluțiile cu privire la Drepturile Copilului și la Sănătatea Maternală nu vor mai cuprinde mențiuni despre educația sexuală.

Din acest motiv, activiștii afiliați ONU care militează pentru educarea copiilor cu privire la homosexualitate și teoria genului au anunțat că vor include respectiva agendă într-o campanie recent adoptată la ONU: cea de anti-bullying (anti-intimidare) în școli.

  • Stiripentruviata:

Senatul francez aprobă și el legea care definește delictul de „obstrucție a accesului la avort”. Expert ONU – este periculoasă pentru libertatea de exprimare în chestiuni pro-viață

Pe 7 decembrie, Senatul francez a aproptat, cu 173 de voturi pentru și 126 împotrivă, legea care la 1 decembrie 2016 a fost aprobată și de Adunarea Națională, camera inferioară a parlamentului francez.

Legea își propune să penalizeze website-urile pro-viață, deoarece acestea ar prezenta un obstacol „nedemocratic” în calea femeilor care vor să facă avort, influențân-le în mod nepermis opțiunea. În forma aprobată de Senat, legea extinde definiția delictului de obstrucționare la orice formă de mesaj pro-viață, inclusiv sub formă de „presiune morală și psihologică (…) împotriva persoanelor care caută informații despre întreruperea de sarcină la cerere”.

Textul adoptat de Senat sună astfel:

Se pedepsește cu doi ani de închisoare și 30.000 de euro amendă fapta de împiedicare sau tentativa de împiedicare [n.red. – a unei persoane] de a accesa servicii de întreruperea sarcinii la cerere sau de a se informa cu privire la acestea sau faptele prealabile prevăzute de articolele L. 2212-3 până la L. 2212-8 :

– fie perturbarea de orice fel a accesului la locațiile prevăzute la articolul L. 2212-2 [n.red. – care furnizează servicii de avort], libera circulație a persoanelor în interiorul acestor locații sau condițiile prevăzute de muncă pentru personalul medical și non-medical;

– fie exercitarea, prin orice mijloace, de presiuni morale și psihologice, de amenințări sau orice acte de intimidare împotriva persoanelor care încearcă să se informeze despre întreruperea voluntară a sarcinii, a personalului medical și non-medical care lucrează în locațiile menționate la același articol L. 2212-2, a femeilor venite pentru a face întrerupere voluntară de sarcină sau a anturajului acestora din urmă.

Prima formă a acestei legi referitoare la „delictul” de „obstrucționare a accesului la avort” a fost adoptată în 1993, acesta ajungând chiar să fie înscris și în codul francez de sănătate publică. Ulterior, legea amai fost amendată și definiția „delictului” lărgită atât în 2001, cât și în 2014.

Anul acesta, lărgirea definiției delictului și mărirea penalizărilor s-a propus în principal la inițiativa socialiștilor și ecologiștilor, care au considerat că anumite website-uri „induc în mod deliberat în eroare, intimidează și/sau exercită presiuni psihologice sau morale cu scopul de a convinge persoanele să nu recurgă la întreruperea voluntară de sarcină (IVG – interruption volontaire de grossesse)”, pe care o consideră ca un „drept fundamental pentru toate femeile”. De aceea, parlamentarii francezi au considerat că respectivele website-uri se găsesc „pe cu totul alt teren” decât cel al libertății de exprimare și al libertății de opinie.

Însă Gregor Puppinck, directorul Centrului European pentru Lege și Justiție, organizație internațională de apărare a drepturilor omului acreditată la ONU, comentează că noua formulare de la Senat este și mai restrictivă decât proiectul de lege inițial, constituind un grav atentat la libertatea de exprimare prin instituirea și penalizarea unui declict de opinie. El dă exemple despre cum va putea afecta această lege activitatea pro-viață:

Această formualre va interzice publicarea de statistici despre consecințele medicale ale întreruperii de sarcină la cerere sau mărturii de la femeile care au avut experiențe negative ale avortului, deoarece orice astfel de informații va fi considerat ca o presiune în morală sine.

Alt exemplu: predicarea învățăturii Bisericii cu privire la avort va putea fi condamnată de lege…

Mai urmează discutarea legii în plenul parlamentului, cel mai probabil la anul, înaintele de finalul sesiunii parlamentare și de alegerile pentru noul parlament.

Publisherii site-urilor pro-viață din Franța, despre recentul proiect de lege francez privitor la „delictul de obstrucție a avortului”

La începutul lunii decembrie 2016, Adunarea Națională și Senatul din Franța au adoptat un proiect legislativ bizar, care penalizează cu amenzi uriașe sau închisoare website-urile care au ca scop transmiterea mesajului pro-viață și ajutarea femeilor în criză de sarcină cu sprijin moral și material.

Guvernul și o mare parte a parlamentarilor au considerat că aceste activități „pun presiune” pe femei să nu mai recurgă la avort, tratând conceptul de acces la avort ca pe un „drept fundamental” al femeii.

Evenimentul Zilei oferă câteva declarații ale editorilor unor astfel de site-uri.

Marie Philippe, directoarea editorială a IVG.net declară pentru Valeurs Actuelles:

„Înregistrăm atacuri de mai mulți ani, însă mașinăria s-a înverșunat împotriva noastră atunci când am trecut înaintea site-ului oficial. Acesta este de o sărăcie dezolantă, pe când al nostru propune video-uri, mărturii, link-uri spre alte articole.”

IVG.net mai propune și un serviciu prin care animatori ai site-ului discută cu oamenii, ceea ce pare să displacă profund guvernului.

Marie Philippe spune:

„Ei nu pot tolera faptul că oferim o informație completă. Adevărul este simplu: îți este interzis să emiți o altă părere decât cea a guvernului. Or, eu susțin că 40% dintre femeile care iau legătura cu noi se află sub presiune. Când o fată de 18 ani se trezește însărcinată, toată lumea îi spune să avorteze. Noi îi spunem: nu ești obligată. Ele plâng, ne spun că ar vrea să păstreze sarcina, dar că nu pot. Noi le spunem că pot fi ajutate, pentru că în Franța există asemenea ajutoare.”

Marea problemă este că site-ul oficial al guvernului nici nu pomenește de astfel de ajutoare legale, de parcă o sarcină neprevăzută ar trebui să ducă automat la un avort.

Emile Duport, fondatorul AfterBaiz, un alt site aflat în vizorul autorităților, deoarece este foarte popular printre tineri, spune:

„Niciodată nu se vorbește de copil pe astfel de site-uri (guvernamentale – n.r.). Cuvântul a fost scos cu totul din vocabular.”

Într-adevăr, pentru site-urile oficiale, cuvintele „copil”, „bebeluș”, „făt” nu există pur și simplu.

Magistratul Jean Marie Le Méné, specialist în etică medicală, președintele Fundației Jerôme-Lejeune, aflată și ea în vizorul guvernului pentru pozițiile sale pro-viață, spune că site-urile guvernamentale folosesc pentru a descrie actul avortului eufemisme precum: „aspirarea oului”, „fragmente de sarcină”.


Categorii

Avort, Bolile generatiei digitale, Homosexualitate, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

9 Commentarii la “CARE SUNT BOLILE COPIIILOR DIGITALI?/ Universitatea OXFORD introduce PRONUMELE CORECT POLITIC/ Agenda radicala homosexualista la ONU: “IDENTITATE DE GEN” IN BULETINE SI “INCURAJAREA” DISCURSULUI RELIGIOS “INCLUSIV”/ FRANTA cenzureaza si pedepseste penal ACTIVISTII PRO-VIATA de pe INTERNET

  1. Profesorul Jerome Lejeune:

    “Voi, care sunteti pentru familie, o sa fiti batjocoriti. O sa vi se spuna ca sunteti demodati, ca impiedicati progresele stiitei. Se va ridica impotriva voastra stindardul tiraniei experimentale. Se va spune ca incercati sa puneti calus stiintei printr-o morala depasita. Ei, bine, as vrea sa va spun: nu va fie teama! Voi sunteti cei care transmiteti cuvintele vietii!”

    “Ei, bine, ramane intelepciunea, intelepciunea vesnica, pe care oamenii nu au inventat-o, si aceasta intelepciune se rezuma intr-o fraza, care explica tot, care raspunde la tot, care va spune in fiecare moment ce trebuie sa faceti si sa nu faceti. Si aceasta fraza este simpla si este cea pe care Invatatorul nostru, al tuturora, ne-a dat-o spre invatare: “ceea ce ati facut unuia dintr-aceşti fraţi ai Mei, prea mici, Mie Mi-aţi făcut”

    Sursa: http://corortodox.blogspot.fr/2015/03/profesorul-jerome-lejeune.html

  2. Câteva gânduri la articolele postate aici:
    – în legătură cu acei copii ce cresc în fața dispozitivelor electronice (PC, mobile, tabletă, televizor) cred că se neglijează în toate aceste articole sursa acestor probleme: părinții. Părinții normali, echilibrați, nu-și vor lăsa copii să stea cu orele în fața acestor dispozitive. Cei care fac asta sunt, în general, părinți dezechilibrați și care se simt depășiți de situație sau părinți dependenți la rândul lor de astfel de dispozitive. Din acest motiv astfel de discuții ajung să fie discuții surde în care fiecare trăiește în lumea lui. Cred că de un mare folos ar fi să existe programe de sprijin psihologic pentru părinți și asociații care să îi ajute pe cei dependenți de aceste dispozitive. Pentru că oricât am încerca să însănătoșim tineretul nu vom reuși cât timp maturii sunt stăpâniți de astfel de dependențe.

    – în ce privește Franța sunt curios dacă lucrurile se vor schimba în cazul în care va ajunge la putere domnul Fillion care am înțeles că e un catolic practicant. Adevărul e că, așa cum am văzut într-un articol american, Franța se declară un stat secular așa că de aici apar toate consecințele.

    – în ce privește agenda homosexuală aș adăuga câteva gânduri. Și mie mi se pare destul de enervantă această agendă homosexuală. Au apărut aceștia în toate serialele actuale: Supergirl, Arrow, Legends of Tomorrow, Flash, etc. (am numerotat doar câteva care am mai urmărit dar sunt mult mai multe) deși, conform propiilor lor statistici, sunt aproximativ 10%. Eu unul nu mă mai uit la astfel de seriale că nu îmi place când alții îmi bagă pe gât ce atitudine să am.

    Totuși în ce privește homosexualiatea aș mai adăuga o idee la care am ajuns citind cartea lui Andrew Solomon, un homosexual activ, “Demonul amiezii”. E o carte ce vorbește despre depresie tratând acest subiect din toate punctele de vedere: medicamente, tratamente alternative, cauze, categorii de populații afectate de aceasta, etc. Și la un moment dat vorbind despre homosexualii care suferă de depresie discuta și faptul că mulți homosexuali sunt ei însuși homofobi. Ideea e că acești oameni, dincolo de discursurile mari ce le fac, nici ei înșiși nu se acceptă iar atitudinile lor exagerat de curajoase demonstrează propria lor lașitate și homofobie. Pentru cei care au studiat puțin domeniul psihologiei cred că vor fi de acord cu mine că unii oameni pot apărea foarte curajoși ca să își ascundă lașitatea din ei.

    Autorul spunea că și el are o anumită homofobie și de la această homofobie s-a apucat de lucruri mai extreme pentru a-și demonstra că e bărbat. Mai vorbește și de faptul că unii homosexuali, datorită propriei lor homofobii, tind să dea vina pentru toate problemele lor psihologice pe homosexualitate. Ideea ce am dedus-o de aici este o idee ironică: cei mai mari activiști anti-homosexualitate vor deveni activiști pro-homosexualitate dacă se trezesc la un moment dat că au porniri homosexuale și invers. Ambele tabere sunt homofobe și modul lor de reacție este o reacție la homofobia din ei. Mi-a trebuit ceva timp să recunosc faptul că sunt homofob. Am o frică, o problemă de a avea homosexuali în jurul meu. Dar homofobia mea este strict o problemă psihologică pe care o am și nu e legată de modul meu creștin de a gândi că homosexualitatea este o boală. Faptul că homosexualitatea este o boală nu e un gând homofob, dar atitudinea mea față de homosexuali e homofobă pentru că mi-e frică de ei. Cred că ar fi de mare folos dacă în acest mod s-ar discuta problema homofobiei.

    Iar în legătură cu acea “intimidare” ce se fac în școlile americane Andrew Solomon mărturisea că el era făcut “poponar” de ceilalți chiar înainte să aibă vreo pornire sexuală de orice fel. Din simplu fapt că avea ochelari și că prefera să citească era agresat cu aceste cuvinte de ceilalți copii. Acum mă întreb: oare nu e de crezut că acest om a ajuns homosexual din cauza acelor experiențe din copilărie? Chiar și mama lui l-a dus odată la un psiholog, speriată ca să nu fie copilul ei homosexual, când el nu avea nici o pornire. Nu e posibil ca și astfel de lucruri să îl fi dus pe acel copil la o stare de homosexualitate? Și atunci nu e bine să fie descurajată homofobia? Homofobia există și activiștii de orice tip (pro sau anti homosexuali) îi demonstrează existența.

    Un ultim lucru ce aș discuta este despre existența mai multor genuri. Citisem acum ceva timp despre tinerii ce se consideră a nu avea o sexualitate non-binară. Și ceea ce îi caracteriza pe mulți era faptul că ei au ajuns la concluzia asta deoarece în copilărie nu se comportau conform modelului masculin/feminin ce îl avea întipărit de la părinți. Și aici cred că este iarăși o problemă a societății noastre. În momentul în care vor renunța la niște imagini false de genul “băieții sunt duri, nu plâng niciodată, se joacă cu roboți etc.” sau “femeile sunt foarte sensibile, se joacă cu păpușile, etc.” poate se va diminua și mai mult persoanele care au o sexualitate non-binară. Și ce dacă sunt băiat și sunt mai sensibil? Asta mă face mai puțin bărbat? Și ce dacă sunt fată și sunt mai dură? Asta mă face mai puțin femeie? Nu, nu te face mai puțin bărbat sau mai puțin femeie. Spunea păr. Constantin Necula la o conferință că un bărbat care plânge din orice nimicuri e un om rănit. Și noi ce facem cu atitudinea noastră? Rănim mai tare pe acel om spunând că nu e bărbat.

    Acestea au fost câteva gânduri ce am avut de spus despre articolele discutate. Să nu credeți că sunt adeptul relațiilor homosexuale. Consider homosexualitatea o boală sufletească sau psihologică așa cum foarte mulți suferim (iarăși un subiect tabu e faptul că nu vrem să recunoaștem că mulți din noi suferim de boli psihologice). Dar consider că homosexualitatea nu se va vindeca aruncând cu pietre în om și punând pe oameni în categorii făcute de propiile noastre înșelări.

  3. @Sorin

    Din cate stiu eu,Andrew Solomon e si evreu,foarte vocal la adresa Romaniei …am zis destul,cred.

  4. http://www.mediafax.ro/cultura-media/romania-prin-ochii-scriitorului-andrew-solomon-intr-un-editorial-in-the-new-yorker-este-un-loc-oribil-dar-totodata-minunat-12914037

    https://en.wikipedia.org/wiki/Andrew_Solomon

    ” He is also a fellow of Berkeley College at Yale University,[84] and a member of the New York Institute for the Humanities[85] and the Council on Foreign Relations.[86] “

  5. @emanuel: Am citit articolul și nu văd care e problema. Probabil nu s-a înțeles că atunci când am spus că e un homosexual activ m-am referit că este un om care are o relație cu un alt homosexual. Am vorbit despre el deoarece am vrut să mă refer la felul în care gândesc chiar cei din tabăra homosexualității. Nu foarte des ai șansa ca un astfel de om să se deschidă atât de tare. Dacă vreodată vei avea șansa să participi la ședințe de terapie vei descoperi cu uimire câte gânduri și frici se ascund în spatele oricărui gest.

    Un ultim lucru: ai spus că din ce știi “Andrew Solomon e si evreu”. Și ce e dacă e evreu? Să nu judecăm pe om după etnie.

  6. Pentru cei interesati: am gasit cartea Gabrielei Kuby aici:
    https://fr.scribd.com/doc/312232618/Gabriele-Kuby-Revolu%C5%A3ia-sexual%C4%83-global%C4%83
    Din cit am citit din ea pina acum, inteleg mai bine demersul Coalitiei pentru Familie si opozitia surda a guvernului, prin aminari succesive, la recunoasterea “mariajului” celor doi devianti (probabil bine stipendiati), dar si la organizarea referndumului. Este o strategie parsiva si lasa. Si nu m-ar mira ca indivizii aia sa fie promotorii “principiilor Yogykarta”, venind cu un “caz exemplar in justitie”, conform strategiei elaborate. Daca se cedeaza acum, nu va mai fi cale de intoarcere. Si ma indoiesc ca stinga cistigatoare va tine piept agendei mondiale de pervertire sexuala a omenirii cu scopul nedeclarat pe fata de reducere a populatiei. De asemenea, ma indoiesc acum ca formularea din Constitutie “casatoria intre SOTI” va fi fost la vremea aceea inocenta si de la sine inteleasa drept casatoria intre un barbat si o femeie. Noroc cu Codul Civil!
    Interzicerea prin lege a educatiei sexuale la scoala e un lucru bun, da sperante, dar nu e destul.

  7. Pingback: AUTODENUNȚURI tulburătoare ale insiderilor "pocăiți" din sistemul tehnologic infernal: FACEBOOK - la fel ca si celelalte retele sociale - CREAT ÎN MOD DELIBERAT PENTRU A CREA DEPENDENȚĂ, exploatând "o vulnerabilitate în psihologia
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare