BISERICA la COLECTIV. Faptele care s-au dorit a fi ocultate atunci cand agenda comanda LINSAJUL MEDIATIC TOTAL LA ADRESA B.O.R.

31-10-2018 2 minute Sublinieri

Basilica:

Biserica şi Colectiv. Adevărul prea puţin mediatizat

Au trecut trei ani de la tragicul accident de la Colectiv care a îndurerat o ţară întreagă din cauza consecinţelor dezastruoase: 64 de tineri au plecat la cele veşnice şi 140 au fost răniţi.

Printre primii ajunşi la locul tragediei în noaptea fatidică de 30 octombrie 2015 au fost Pr. Vasile Bîrleanu de la Capela ISU – Dealul Spirii din București şi echipajul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Preotul ortodox, de altfel primul cleric ce a ajuns imediat după incident, a fost alături de victimele care se aflau într-o situaţie dificilă şi a înălţat rugăciuni pentru sufletul lor.

La scurt timp, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel şi-a exprimat regretul pentru cele întâmplate, şi-a anunţat susţinerea pentru familiile victimelor şi a lansat îndemnul la donarea de sânge pentru cei internaţi în spitale.

„Suntem alături de cei aflaţi în suferință pe patul de spital și ne rugăm lui Dumnezeu pentru alinarea durerilor și vindecarea lor”.

„Ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos, Cel răstignit şi înviat, să odihnească în pacea şi iubirea Sa sufletele celor decedaţi din cauza incendiului şi să-i întărească sufleteşte pe cei îndoliaţi”.

„Reînnoim apelul nostru pentru donare de sânge spre salvarea vieţii celor din spitale”, a spus Preafericirea Sa la vremea respectivă.

Îndemnul de donare sânge a fost urmat de voluntarii Paraclisului Catedralei Naţionale care au organizat imediat o nouă ediţie a Campaniei „Donează sânge. Salvează o viață!”.

De asemenea, echipele de voluntari au oferit hrană celor internaţi, le-au asigurat anumite sume de bani, cât şi transportul între domiciliu şi spital pe parcursul a mai multe luni.

În toată acea perioadă au avut loc slujbe de pomenire în lăcaşurile de cult ortodoxe, cât şi în faţa Clubului Colectiv, în memoria tinerilor care au părăsit prea devreme această lume din cauza incendiului devastator.

Mai mult decât atât, familiile îndoliate au primit suport material din partea Patriarhului Daniel, a parohiilor de care aparţineau cei trecuţi la cele veşnice, precum şi din partea Eparhiilor.

Numai la nivelul Arhiepiscopiei Bucureştilor a fost colectată şi redirecţionată către familiile victimelor, în urma unei anchete sociale, suma de 300.000 lei; la nivelul eparhiilor Bisericii Ortodoxe Române suma totală s-a ridicat la aproximativ 1.000.000. lei, a declarat pentru basilica.ro Pr. Consilier Eparhial Ionuţ Iordăchescu de la Sectorul social-filantropic şi misionar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Deşi prea puţin mediatizat în spaţiul public, adevărul este că Biserica a fost alături de cei ce au avut de suferit după urma incendiului de la Colectiv, cât şi de familiile acestora.

***

Trei ani de la Colectiv. Mărturiile preotului prezent la tragedie: Imaginile erau terifiante

Deși puțin cunoscut publicului larg, primele rugăciuni pentru cei care au decedat în incendiul de la Colectiv au fost rostite de un preot ortodox, care a ajuns la locul accidentului împreună cu echipajul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, chiar în noaptea tragediei.

Scenele de durere găsite la Colectiv vor rămâne, probabil, întipărite toată viaţa în sufletul părintelui Vasile Bîrleanu, preotul de la Capela ISU – Dealul Spirii din București, care a fost prezent în noaptea de 30 octombrie 2015 la locul tragediei.

Rugăciune pentru victime

Într-o declarație pentru Agenția de știri Basilica, preotul a spus că prima reacție a fost aceea de a se ruga pentru cei decedați și pentru cei în suferință.

„În jur orei 00:30, după alarmarea în prealabil, am ajuns la Clubul Colectiv. Acolo, după intervenţia Col. Orlando am fost lăsat de  politia criminalistică  să intru la locul tragediei”, își reamintește preotul căruia Patriarhul Daniel i-a oferit ordinul Sf. Ioan Gură de Aur pentru eforturile depuse în noaptea incendiului.

Trecut cu vederea de presa mainstream

Chiar dacă mass-media a contestat prezența Bisericii în noaptea accidentului de la Colectiv, preotul Vasile a fost alături de victime şi s-a rugat pentru sufletele celor greu încercaţi.

„Imaginile erau terifiante. Să vezi tineri pe caldarâm şi inerți în diferite poziţii groaznice (…) Ca preot am simţit în acel moment că trebuie să mă rog, să fac o rugăciune chiar în fața clubului pentru tinerii decedaţi”, a spus părintele Vasile.

Părinții și-au adus copiii la biserică

Părintele Vasile a precizat că în ziua de după tragedie, două familii ale căror copii au fost la Colectiv au venit la Capela ISU pentru a se ruga lui Dumnezeu.

„A doua zi au venit la Biserica de la ISU două familii ale căror copiii au fost acolo. Ei au venit şi am făcut o rugăciune pentru copiii lor, copii care se numără printre supravieţuitori”.

Bilanțul incendiului

64 de persoane și-au pierdut viața în urma incendiului din 30 octombrie 2015 de la clubul bucureștean Colectiv din sectorul 4 al Capitalei.

La momentul izbucnirii incendiului, în club se aflau aproximativ cinci sute de persoane, dintre care peste 140 au fost spitalizați.

Imediat după tragicul eveniment, Biserica Ortodoxă Română s-a implicat în ajutorarea victimelor din clubul Colectiv, precum și a familiilor acestora.

Foto credit: Arhivă Basilica.ro

 

 

MASACRUL DE LA COLECTIV sau… De ce “a fost nevoie sa moara oameni”? DEMONSTRATIA facuta de Lumea Justitiei DEMONTEAZA TEZA OFICIALA A DECLANSARII INCENDIULUI PRIN ARTIFICII. Cine a avut interesul DETURNARII si MUSAMALIZARII anchetei, EXCLUZAND DELIBERAT PISTA MAINII CRIMINALE? Cum de supravietuitorii si rudele victimelor NU SUNT DELOC INTERESATE de aflarea adevarului incomod? A FOST O LUCRATURA SINISTRA DUPA RETETA EXTERNA? (si video)

UPDATE: 3 zile de doliu national/ IN AJUN DE HALLOWEEN, la un concert rock cu efecte pirotehnice: TRAGEDIE FARA PRECEDENT, cu ZECI DE MORTI si SUTE DE RANITI dupa un INCENDIU IN CLUBUL “COLECTIV” DIN BUCURESTI! Concertul era sustinut de trupa “GOODBYE TO GRAVITY”

“Ce ne facem în cazul unei calamităţi cu 2000 de victime?” DIVERSIUNEA “SPITALE, NU CATEDRALE”, LANSATA PENTRU A ACOPERI URMELE UNEI CRIME SOCIALE

BISERICA – TAPUL ISPASITOR AL INCENDIULUI DIN “COLECTIV”? Patriarhul, linsat mediatic intr-o CAMPANIE ANTIECLEZIALA HALUCINANTA care deturneaza complet tragedia din club. PF DANIEL: “Cand Biserica nu e dorita in spatiul public, noi ne retragem in spatiul liturgic, ca in timpul prigoanelor vechi. O MARE PARTE DIN OSTILITATE E COMANDATA”

RAZBOIUL CU BISERICA AL SCLAVILOR FERICITI. Tinerii revolutionari cu voie de la “sistem” vor DEMISIA PATRIARHULUI si stoparea FINANTARII B.O.R. Plus o fabula “horror”: MARELE PACALITOR si GALUSTILE/ Marturisirea actritei Manuela Harabor

MOLOHUL SI JERTFELE UMANE DE LA COLECTIV. “A lovit diavolul cu copita in România si acum isi aduna slugile”/ PREOTII SI TINERII sau… Cu durere si cu dragoste despre LIBERTATE, MANIPULARE, PACATE, ROCKERI, CLUBURI, SPITALE si BISERICI

HUIDUIND BISERICA, PREOTII si chiar pe PROTESTATARII CU PANCARTE CU MESAJ CRESTIN! (Video de la SIBIU si BUCURESTI). Nu, nu e vorba doar despre “cativa care striga impotriva Bisericii”, ci de MULTIMI ATATATE DELIBERAT SI INTARATATE/ Din cauza “popilor” si a bisericilor nu sunt bani de spitale si scoli?

PARINTELE NECULA in doua interviuri (text+video): “Urmaresc de foarte multa vreme CUM SE CRESTE ACEASTA CULTURA A ZDROBIRII BISERICII IN STRADA. Restaurarea României NU VA VENI PRIN GESTURI IEFTINE SI DE VEDETA. Restaurarea României va veni din Liturghie”

HOTNEWS considera ca PATRIARHUL DANIEL a primit o “LECTIE DURA” si ca trebuie sprijinit pe “NOUL DRUM”, cel “CORECT”. Care ar fi acesta si cum este incondeiat IPS TEOFAN de oficios?

TRAGEDIA “COLECTIV”: Rugaciunile si cuvintele de mangaiere si asumare ale ierarhilor ortodocsi IGNORATE de televiziunile turbate impotriva Bisericii/ “Ucenici vrajitori ai unei noi barbarii…” – G. DAMIAN, PR. SAVATIE BASTOVOI si MARCEL RADUT-SELISTE (cu un articol sters de pe blogurile Adevarul) despre DOLIU, DEMONI si efectele REALE ale JOCULUI DE-A MOARTEA. “We trust the dark side”?

“Mai bine satanisti”?! TRAGEDIA CARE INRAIESTE SI INVRAJBESTE. Durerea com-patimitoare deturnata in focul dracesc al RAZBUNARII. Ce duhuri stau in spatele SCUIPARII PREOTIMII si LEPADARII BISERICII?/ Parintele Savatie propune o strategie de recuperare duhovniceasca a locului “blestemat”: TRANSFORMAREA CLUBULUI IN PARACLIS

GENERATIA “FACEBOOK”, MASA DE MANEVRA A CELEI MAI ABJECTE MANIPULARI: “DNA-ul, care numai o instituție românească nu e, curăță locul de cățeii noștri, PENTRU A FACE LOC DULĂILOR LOR. Dar tu nu te-ai prins… Nu va mai fi nicio corupţie. PENTRU CĂ NICI ŢARĂ NU VA MAI FI”/ Activistii GAY au instigat inspre razboiul cu Biserica?

DESTINUL ORTODOXIEI POST-#COLECTIV? Profesori de religie TRASI LA RASPUNDERE pentru “DERAPAJE” in abordarea MUZICII ROCK. Care au fost acelea?/ Biserica din Ploiesti, aproape de a-si DARAMA CLOPOTNITA, dupa ce a fost data in JUDECATA din cauza “ZGOMOTULUI”/ Monument secularist anticrestin pe Bld MAGHERU

Opinii si analize in APARAREA BISERICII, dar si pentru A TRAGE NISTE INVATAMINTE din “lectia” CRIZEI “COLECTIV”. Ce greseli ar fi de asumat, ce raspunsuri ar fi de dat? PROPAGANDA DE CASA TINE LOC DE MISIUNE AUTENTICA?/ Tinerii imbecilizati, educatia publica, LIBERTATEA INCHIPUITA si “REVOLUTIA NIHILISTA”

Intrebari, lectii si rani dupa “Colectiv”…

In plina tragedie Colectiv(a), cainii de paza ai serviciilor declanseaza operatiunea: SALVATI HALLOWEENUL DE ORTODOCSI!


Categorii

1. DIVERSE, Clubul Colectiv, Preoti si duhovnici romani, Raspunsurile Bisericii la problemele vremurilor

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare