Invitatie (de) la manastirea SIHASTRIA PUTNEI, pentru prezentarea cartii “PARINTELE PROCLU – FILE DE PATERIC II” cu prilejul parastasului pentru parintele PROCLU

22-01-2019 1 minut Sublinieri

Manastirea Sihastria Putnei:

Parastasul pentru părintele Proclu. Lansarea cărții „Părintele Proclu – file de Pateric II”

Invitaţie la prezentarea cărții „Părintele Proclu – file de Pateric II” cu prilejul parastasului pentru părintele Proclu.

  Sâmbătă, 26 ianuarie 2019, cu ajutorul lui Dumnezeu și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, va avea loc la Mănăstirea Sihăstria Putnei, slujba Parastasului pentru părintele Proclu Nicău, cel ce în urmă cu doi ani s-a mutat la Cel pe Care L-a iubit cu dragoste neasemănată.

Totodată, după săvârșirea slujbei de pomenire, va avea loc și lansarea celui de-al doilea volum al cărții „Părintele Proclu – file de Pateric”. Părintele Proclu a fost un rod al lucrării Duhului Sfânt, manifestată prin neîncetata rugăciune, prin smerenia și dragostea sa față de semeni, pe care îi simțea ca „frați mai mici ai lui Hristos” (Matei 25, 40). Părintele a iubit întâi de toate smerenia. De aceea și lucrarea lui s-a făcut în cea mai mare parte, în taină. Dumnezeu însă, după nemincinosul Său cuvânt, nu a lăsat „lumina ascunsă sub obroc”, ci a scos-o la vedere ca să „lumineze tuturor celor din casă” (Matei 5, 15).

Am primit nenumărate mesaje de la cei care au citit primul volum și care au mărturisit că s-au bucurat și folosit mult de cele citite, lucru care ne-a întărit și încurajat și pe noi să continuăm această lucrare. Ca și primul volum și aceste „file de Pateric” conțin mărturii sub formă de interviuri sau scrisori primite pe adresa mănăstirii, la care s-a adăugat și un capitol mai amplu, cuprinzând învățătura părintelui Proclu.

Invităm, așadar, pe cei care doresc să ne fie alături la această sărbătoare a recunoștinței față de „bătrânul Proclu cel smerit”, să participe la momentele ce se vor desfășura după următorul program:

Ora 9,00: Sfânta Liturghie
Ora 10,30: Parastasul pentru părintele Proclu
Ora 11,00: Lansarea cărții: „Părintele Proclu – file de Pateric II”
Ora 12,00: Agapa frățească.

Obştea Mănăstirii Sihăstria Putnei

PARINTELE PROCLU A ADORMIT INTRU DOMNUL la varsta de 88 de ani. VIATA si SFATURILE de mantuire ale pustnicului nemtean (VIDEO). Inmormantarea va avea loc marti la manastirea SIHASTRIA PUTNEI

HARISMELE PĂRINTELUI PROCLU, VESTEA ADORMIRII PĂRINTELUI IUSTIN și DORUL DE DUMNEZEU. Mărturia doamnei doctor Oana Maria Smoc (audio, text): “Să îţi dea Dumnezeu dorul de El! Că dacă ai dor de Dumnezeu, nu-ţi mai trebuie nimic din bunătăţile acestui veac pâcălitor, nimic n-o să te mai amăgească”

PĂRINTELE PROCLU – MAGNETUL IUBIRII († 29 ianuarie 2017): “Aplică MILA, iar NU DREPTATEA. După milă mulți se vor putea apropia, și cu dreptatea puțini vor rezista”. MĂRTURII – ”FILE DE PATERIC” CONTEMPORAN

PĂRINTELE PROCLU – ultimul cuvânt de folos, despre tulburările din Biserică, după “sinodul” din Creta și CONDIȚIILE MÂNTUIRII ÎN ACESTE VREMURI: “Sunt nişte duhuri care au tulburat lumea. Noi trebuie să căutăm să nu facem rupere în Biserică. Trebuie să îi iertăm pe toţi, trebuie să ne rugăm pentru toţi. Doamne, ajută să ne smerim ca să scăpăm de duhuri şi de toate!”

PĂRINTELE PROCLU: “Poate să aibă cineva fapte bune cu grămada; dacă nu are smerenie şi căinţă, degeaba! Dumnezeu iubeşte pe omul smerit şi nebăgat în seamă. DUHUL SFÂNT ÎL LASĂ ÎN PĂRĂSIRE PE CEL CE SE MÂNDREŞTE”

“CONȘTIINȚĂ, SPUNE-MI DREPT, DACĂ MOR ACUM, MĂ MÂNTUIESC? Îi place lui Dumnezeu cum trăiesc eu acum?” – Cuvinte de mare folos duhovnicesc de la PĂRINTELE PROCLU

PARINTELE PROCLU ne invata cum sa biruim POMENIREA DE RAU SI PORNIRILE DE RAZBUNARE. Care rugaciune are mai mare putere la vreme de necaz? “Cea mai mare nenorocire a timpului de acum este DUȘMĂNIA”

PARINTELE PROCLU: “Este suficient un gând de osândire, de încântare de sine, cu care te-ai învoit și Duhul Sfânt se retrage. SĂ FOLOSIM MILA PENTRU A ÎNDREPTA PE ALȚII, SĂ NU OCĂRÂM PE NIMENI, SĂ NE PUNEM NOI ÎN LOCUL LOR”

SFATURI DUHOVNICESTI DE LA PARINTELE PROCLU (I): “Duhul Sfant se lasa simtit pe masura ce duce cineva viata de pocainta”

SFATURI DUHOVNICESTI DE LA PARINTELE PROCLU (II): “Nimic nu face pe Duhul Sfant a se salaslui in inima cuiva, decat a trece cu vederea neajunsurile altora”

Dusmania si ura de frati – semnul sfarsitului. PARINTELE PROCLU (2009): Daca nu biruim vrajba si tulburarea se va intampla o nenorocire” (VIDEO)

“SUNTEM NISTE BARBATI CA TOATE FEMEILE” sau “VAI – urile” parintelui pustnic Proclu

PARINTELE PUSTNIC PROCLU: “Sa adormim cu mintea la rugaciune!”

Parintele Proclu: MANTUIREA SAU SFARSITUL LUMII STAU (SI) IN VOINTA NOASTRA!

Parintele Proclu despre Biserica in cazul Tanacu: “E DE PLANS BISERICA!”

PARINTELE PROCLU: Cat iubeste Dumnezeu smerenia…

Parintele Proclu: TOTI DIAVOLII DIN IAD AU IESIT PE FATA PAMANTULUI

PARINTELE PROCLU: “Ii place lui Dumnezeu cum traiesc?”

Parintele Proclu: “Anii durerilor au inceput”

PUSTNICII ROMANIEI. “Intre Cer si pamant” (VIDEO)


Categorii

1. DIVERSE, Pagini Ortodoxe, Sarbatori, comemorari, sfinti, Sihastria Putnei

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare