GHETU IOAN EDUARDO (23 ani) sufera de o forma rara de cancer. Sa il ajutam sa traiasca!

9-12-2015 Sublinieri

9019f044-f2b5-40f3-b852-4a6b894979b5

Buna ziua, ma numesc GHETU ILIE (61 ani) din Galati, Str Domneasca nr 72, Tel 0741011110, tata al unui baiat de 23 ani, GHETU IOAN EDUARDO, student ultimul an al Facultatii Danubius din Galati, sectia ASE-TURISM si angajat-colaborator al Teatrului Muzical Galati, el fiind absolvent al Liceului de muzica si arte “Dimitrie Cuclin” Galati. Am sa va relatez pe scurt o mica” poveste”(daca se poate numi asa) care..,din pacate ne-a schimbat total cursul vietii familiei noastre incepand din luna Iulie a acestui an.

EDUARDO, fiul nostru (ILIE si CARMEN), a fost si este dintotdeauna un copil model, ascultator, tenace si bun la invatatura, iubitor de oameni, sociabil, religios si mai ales mare sustinator al monarhiei, fiind un exemplu… chiar colegilor lui. Noi, parintii am cautat sa ii dam o educatie civica cat mai aleasa si corecta.

Iata ca intr-o buna zi  respectiv 24.07.2015, cand a facut o scanare de tip CT, totul incepe sa se naruie, odata cu aflarea unui diagnostic al lui EDUARDO, care ne-a incremenit pe toti, era vorba despre un Cancer abdominal. De fapt alerta a inceput cand el de cateva luni acuza o burtica putin mai proieminenta, pt care mergea la sala pentru a o diminua, boala fiind total asimptomatica. Mici simptome, pentru care am mers la ecograf si CT a fost pentru ca avea deranj intestinal. Astfel i-a fost depistata o tumora de 14,5 cm/80 cm in zona neoperabila. Imediat am plecat la Spitalul Fundeni la Dr. Mihnea Ionescu pentru un consult, astfel a fost programat pentru biopsie initial “laparascopic” dar pana la urma s-a luat decizia unei incizii de cca 13-15 cm pentru a vedea si a lua proba de peste tot. Astfel initial  biopsia a dat diagnosticul de TUMORA NEUROENDOCRINA BINE DIFERENTIATA SI MULTIPLE METASTAZE IN PELVIS,nefiind afectate alte organe. Trasnetul cel mai mare a venit de la rezultatul imunohistochimic care sustine diagnosticul  de… TUMORA DESMOPLASTICA CU CELULE MICI ROTUNDE(DSRCT), fiind practic al 4-lea caz cunoscut in Romania si cca 12-15 cazuri pe an la nivel mondial  si cateva sute de cazuri cunoscute in literatura de specialitate. Practic este un sarcom de tesuturi moi,extrem de agresiv si care se refera la tineri de culoare caucaziana pana in 30 de ani si cu un prognostic destul de rezervat..,dar sunt si supravetuitori care ne incurajeaza practic sa nu abandonam lupta.

 

Astfel am trecut la Sectia Oncologie Fundeni, unde am avut si mai avem medicul curant Dna Dr Croitoru si care in a doua jumatate a lunii August i-a administrat deja prima “runda” de citostatice. Nefiind un diagnostic care poate fi curat cu molecule tinta, cat mai aproape de tinta bolii i se administreaza practic citostatice la modul general, dar probabil destul de eficiente.

Acte medicale Ghetu Eduardo

La sfarsitul lunii August o cunostinta din Italia ne-a indrumat sa facem tratamentul in Italia, la Clinica Humanitas din Milano, unde cunosteam niste cazuri cu sarcoame vindecabile. Astfel la inceputul lunii Septembrie ne-am prezentat la Spitalul Humanitas Milano. Tin sa mentionez ca am facut tot posibilul si am obtinut cu greu o rezidenta pentru copil pt. a beneficia de asigurare italiana. Asta si cu ajutorul Bunului Dumnezeu. Astfel sa facut o noua reevaluare..,dar din pacate s-a sustinut acelasi diagnostic.

Plan terapeutic -Spitalul Humanitas, Milano

Am facut o noua sedinta (fiind la 21 de zile) de chimioterapie, fiind  mai diferita decat cea de la Fundeni si mult mai responsabila. Asta ne-a incurajat sa ramanem in continuare acolo. Initial scopul este de a face 8-10-12 sedinte de chimioterapie, pentru ca tumoara sa intre in remisie 60/70% ,dupa care se pune problema chirurgiei cu o metoda mai noua numita HIPEC, care oricum nu este posibila in Romania, poate aici in Italia, Freiburg,Regesburg- Germania si cea mai buna si cu MARI REZULTATE in aceasta boala Spitalul MD ANDERSON-HOUSTON TEXAS-US, unde sunt si echipe de medici foarte competenti in aceasta boala. Aici ..si nu numai aici ..din pacate numai pentru o evaluare trebuie un depozit de minim 30 000$, nu mai spun de tratamente si operatii,care s-ar parea ca sar de 200.000$. Din pacate traim ..inca intens pe Terra epoca banului,umanitarismul fiind pe planul doi. Aceste sume depasesc cu mult posibilitatile noastre financiare, bugetul nostru. Avem casa din Galati..,unde locuim, care am scos-o la vanzare dar nu sunt cumparatori si ofertanti..,din pacate. Acum abia..,abia.. sustinem cheltuielile de la Milano care ne costa in jur de 1500-2000e/luna, unde este EDUARDO, CARMEN(SOTIA) SI JULIA (PRIETENA LUI) si nici aceasta cheltuiala nu stim cat o sa o putem sustine. Eu am ramas in tara, fiind functionar public (consilier local) la Primaria din Galati, cu un mic salariu de bugetar.

In acest caz, fara iesire pt moment incercam sa gasim cai de finantare ..umanitare pentru a-mi vedea fiul sanatos.

Speram sa gasim intelegere la bunatatea fiintelor noastre umane ..si cu ajutorul Bunului Creator Dumnezeu.

Vin cu rugamintea catre Dv., de a ne indruma, ajuta cumva, de a iesi intr-un fel din aceasta cumplita situatie, pentru care va multumim anticipat.

CONT EUR:  RO48WBAN001824835379EU01

CONT RON:  RO91WBAN001824835379RO01

GHETU ILIE (tatal, intrucat el este internat la Milano)

CONTURI DESCHISE LA INTESA SANPAOLO BANK, SUCURSALA GALATI

Inca odata ..,multumiri!

Cu deosebita stima,

I.G.

Telefon 0741011110


Categorii

Fratii mai mici ai lui Hristos

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Recomandam