Povestea impresionanta a tinerei MARIUCA STOINEL (31 de ani) care a invins cancerul la san, iar acum se lupta cu cancerul la creier!

28-08-2014 Sublinieri

untitled

Am primit pe mail acest strigat de ajutor. Sa nu trecem nepasatori…

Buna ziua,

Ma numesc Stoinel Mariuca, am 31 ani si locuiesc in Timisoara. Am terminat in 2004 facultatea de Biologie, am lucrat 4 ani in invatamant ca profesor de Biologie, apoi m-am imbolnavit.

In 2008 am fost diagnosticata cu cancer la san. In aprilie 2008 m-am operat prima data, mi-au scos doi noduli, am facut 4 sedinte de citostatice. In octombrie 2008 m-am operat a doua oara, evidare ganglionara, au scos 13 ganglioni dintre care unul era cu metastaze. Am facut inca 6 sedinte de citostatice, 25 sedinte de radioterapie si am inceput un tratament hormonal cu tamoxifen (pentru 5 ani), herceptine (un an) si zoladex (un an).  Mergeam din 3 in 3 luni la control, la ecografie si medicul de acolo imi spunea ca nu este in regula ceva. Cu rezultatele mergeam la chirurg, ii spuneam ca de vede ceva acolo, dar spunea ca e normal ca e urma de la cicatrice din interior, ca am 25 de ani si a taiat putin la suprafata sa nu lase cicatrice mare…..etc. Am uitat sa precizez ca am fost operata la Spitalul Militar din Timisoara de catre Dr Cristi Gheorghe.

Intr-un final, in aprilie 2010, tot presandu-l pe chirurg cu interpretarile de la ecograf despre “acel ceva “care crestea, mi-a zis “ce tot atata filozofie si tu si Doctorul Marchis, vi-i taiem scoatem , vedem ce e si gata”. In aprilie 2010 m-a operat a 3-a oara si a scos un nodul care in urma examenului histopatologic s-a dovedit a fi NODUL RESTANT, NU RECIDIVA, am mai facut 4 sedinte de citostatice. A fost o eroare chirurgicala, nu a scos toti nodulii de la inceput. Am facut RMN, care nu a fost concludent si m-au trimis in Ungaria la Seghet sa fac o analiza numita PET CT. Am aflat ca se adusese si in Romania acel aparat la Oradea, doar ca nu lucra cu casa de asigurari si trebuia sa platesc. Scanarea cu un set complet de analize, cu drumul m-a costat aproximativ 6000 lei. Nu am avut banii necesari , am reusit sa ii strang pana in august cu ajutorul Bunului Dumnezeu si al prietenilor si colegilor, fiecare cat a avut si cat a putut.

In octombrie 2010 am facut a 4-a operatie, bine inteles la alt chirurg, la Dr Ionac la Spitalul Judetean Timisoara, mastectomie totala pe partea dreapta. Am facut inca 6 sedinte de citostatice. A fost din ce in ce mai bine, mergeam din 6 in 6 luni la control, analize de sange, marker tumoral si tomograf sau RMN spuneau ca este totul bine, chiar eram fericita si ii multumeam lui Dumnezeu ca acest cosmar s-a terminat.

In mai 2013, la analizele de control, s-a depistat ca ganglionii limfatici din mediastin, care inconjoara bronhia de la plamanul drept sunt inflamati si au diametrul de 4.5/2.5 cm La o raceala foarte puternica sau la TBC se inflameaza maxim pana la 2 cm.

In iunie 2013 m-am operat a 5-a oara, au departat coastele, au desumflat plamanul drept ca sa ajunga la acel ganglion din care au luat doar biopsie, nu putea fi scos deoarece era foarte vascularizat, au curatat si plamanul drept ca erau pete si pe el.

In iulie 2013 m-au operat a 6-a oara pentru implantare camera de tratament,  pe care sa pun perfuziile ca nu mai aveam vene. Din camera pleaca un furtun care intra in artera care intra direct in inima in atriul stand. Am inceput la sfarsitul lui iulie citostaticele, inca 8 sedinte si in nou tratament cu Herceptine si niste pastile…

In ianuarie 2014 m-am operat a 7-a oara, furtunul care pleca din camera s-a fisurat si riscam sa migreze si sa intre in inima. Au scos camera au taiat un cm din furtunas, l-au fixat cu un fir pe stutul de la camera si au pus camera la loc. Am facut apoi 4 sedinte de radioterapie la ovare pentru castrare radiologica, pentru a opri orice emanare de hormoni in organism.

De prin mai 2014 am inceput sa am dureri groaznice de cap. Mi-am facut RMN la cap si tomograful de control pe segmentul toracal.

Pe 17 iulie am aflat rezultatele care sunt TERIBILE. Am 12 formatiuni tumorale pe creier cu diametrul intre 0.5 si 2.5 cm, ganglionul din mediastin a crescut si are 2.5 cm si au aparut leziuni osteolitice la nivelul scapulei humerale drepte si la nivelul vertebrelor T10 si T12. Am fost distrusa. Doctorul oncolog mi-a zis ca pe creier medicamentele nu actioneaza, tumorile nu sunt operabile pentru ca sunt prea multe si mi-ar face creierul ferfelita, singura varianta este radioterapia si sa oprim toate tratamentele si sa incepem dupa raze un tratament nou cu TYVERB , Xeloda si Osetron. Acest Tyverb actioneaza asupra tuturor tumorilor, chiar si pe alea de pe creier, nu le distruge dar le tine sub control, nu le mai lasa sa creasca. Dar poate prin raze scad sau daca ma ajuta Dumnezeu, alea mici dispar apoi cu Tyverb sa le stagnam cresterea. Pe 23 iulie am inceput radioterapia pe creier. Am facut 10 sedinte de raze, iar o data la 2 zile perfuzii cu manitol si dexametazona. Mi-a fost foarte rau in aceasta perioada. Am terminat razele pe 5 august, am fost la medic si mi-a zis sa facem 10 zile pauza si de luni, 18 august sa incepem tratamenul.

Problema este ca TYVERB nu este decontat de CAS Romania si costa 9493 ron pe luna. Medicul meu oncolog, care a fost singurul care si-a dat interesul cu adevarat in acesti 6 ani de chin, Dr. Popovici Dorel, mi-a dat un card pe care il are el…. prin care am lunar o reducere de 8000 ron , iar diferenta de 1500 ron plus celelalte 2 medicamente trebuie sa o platesc eu lunar. Acest card este valabil doar 3 luni.

Pentru prima luna am reusit sa iau pastilele, sefii de la firma unde lucrez din 2010 m-au ajutat.

In acesti 6 ani nu am cerut ajutorul nimanui, m-am descurcat cum am putut, am luat imprumut, am avut familia si prietenii aproape. Acum aceste costuri depasesc cu foarte mult posibilitatile noastre financiare.

Salariul meu de incadrare de incadrare este de 1900 ron pe luna, iar al sotului de 1800 ron pe luna.
In Timisoara stam in chirie, iar salariile acopera cheltuielile lunare si in tot acest timp, cu tratamentele si investigatiile, ne-am chibzuit cum am putut si ne-am descurcat. Acum chiar nu mai avem cum.

Am aflat ca in Austria, la Viena, este clinica AKH. Ca sa ajung acolo chiar si pentru o simpla evaluare initiala, costa foarte mult. Daca cei de acolo considera ca pot fi tratata de catre ei, numai spitalizarea ajunge la 1200 euro pe zi. Dar in acest timp trebuie sa iau tratamentul de aici.

VA ROG din tot sufletul sa ma ajutati! In afara de Dumnezeu, Dumneavoastra sunteti singura mea speranta.

Numarul meu de telefon este 0725066807 – Stoinel Mariuca.

I-am cerut medicului oncolog sa imi faca un referat cu tot istoricul bolii, pentru a va trimite doar acel referat. Altfel erau foarte multe acte din 2008 pana in prezent, iesirile din spital la toate operatiile, rezultatele examenelor histopatologice, tratamentele…

Am cont la CEC pe numele meu, Stoinel Mariuca

Numarul de cont este: RO31CECETM1408RON0908486

Va multumesc inca o data!

Dumnezeu sa aiba grija de toata lumea si nimeni sa nu mai treaca prin ce trec eu!

Atasat aveti acel referat:

Document 1

Document 2


Categorii

Fratii mai mici ai lui Hristos

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “Povestea impresionanta a tinerei MARIUCA STOINEL (31 de ani) care a invins cancerul la san, iar acum se lupta cu cancerul la creier!

  1. Pingback: MARIUCA STOINEL - AJUTĂ UN SEMEN
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Recomandam