Ajutor pentru un sufletel curat: PETRE DULUS (1 an si 5 luni) are mari probleme neuro-locomotorii

6-08-2012 Sublinieri

Petre este un baietel de 1 an si 5 luni care s-a asfixiat la nastere. S-a blocat in timpul travaliului, l-au scos tarziu prin cezariana, resuscitat, nota la nastere 1/2 (!!) din 10. Asfixierea a lasat sechele pe creier greu recuperabile. Petre are probeme neuro-locomotorii.

Practic, paralizia cerebrala i-a afectat acei centri nervosi (nucleii bazali) responsabili pentru coordonarea miscarilor, controlul musculaturii, al echilibrului. La un an Petre nu poate sa prinda bine obiectele, nu poate sa stea in fund la varsta la care ar trebui sa mearga. Diagnostic: encefalopatie hipoxic ischemica, tetrapareza slasco-spastica, retard neuro-locomotor.

Povestea lui Petre am citit-o de pe blogul  www.aripipentrupeterpan.ro

Petre este un copil minunat si totodata o minune. A fost o sarcina fara probleme. In burtica a crescut bine (3,400kg), sanatos si nu s-a prea grabit sa vina pe lume.

In 11 martie 2011 Petre s-a chinuit intr-un travaliu ingrozitor care desi declansat medical a fost prost asistat si supravegheat. Ziua aceea i-a fost tragica; s-a asfixiat la nastere nefiind scos din burtica la timp. Din fericire, in urma resuscitarii, Petre s-a intors la viata pentru a ne umple fiecare zi de bucurie.

E o fericire imensa sa fii parinte, dar uneori, in cazul nostru, este si o durere imensa.
Asfixierea a lasat sechele pe creier greu recuperabile. Petre are probeme neuro-locomotorii. Practic, paralizia cerebrala i-a afectat centrii nervosi (nucleii bazali) responsabili pentru coordonarea miscarilor, controlul musculaturii, al echilibrului. La varsta de 1 an Petre nu poate sa prinda obiectele, nu poate sa stea in fund la varsta la care ar trebui sa mearga. Din pacate, nu exista tratament care sa vindece paraliziile cerebrale. Singurul lucru care poate fi facut pentru recuperarea lui sunt diferitele tehnici de kinetoterapie.

In primul lui an de viata Petre a fost supus la diverse terapii de stimulare neuro-locomotorii, cu rezultate nesemnificative. Am aflat citind poveşti similare sau articole de specialitate despre recuperarea medicală post paralizie cerebrala infantilă şi am aflat că sunt soluţii, sunt centre specializate cu rezultate impresionante care sunt mult potenţate doar de interventii terapeutice timpurii care să fie continuate apoi cu perseverenţă. Suntem conştienţi că PETRE ARE NEVOIE SĂ AJUNGĂ LA ACESTE CENTRE CÎT MAI REPEDE!

Ne dorim sa ajungem in viitorul apropiat la o clinica specializata de recuperare cu tehnici kinetoterapeutice complexe. Am aflat de mai multe programe de recuperare precum Institutul Peto din Budapesta (http://www.peto.hu/en/), Clinica din Truskavets, Ucraina (http://www.reha.lviv.ua/treatment.0.html?&L=0), tehnica NACD (Neurodevelopmental Approach to Human Development http://www.nacd.org), terapia cu delfini, terapia Dévény.

Pretul pentru o sesiune standard de terapie cu delfini ( 10 zile ) este de 3.750 Euro in Antalya (http://www.delfin-terapie.ro/preturi-terapie-cu-delfini), terapia NACD 1000 Euro iar o sesiune de terapie de 2 saptamani la Clinica Internationala de Recuperare, Metoda Kozijavkin din Ucraina(http://ro.reha.lviv.ua/) costă in jur de 3400 Euro, respectiv 2500 Euro pentru Institutul András Pető de Educatie Conductiva din Budapesta (http://www.peto.hu/en/) fiind nevoie de cel putin patru sesiuni pe an pentru a obtine rezultate si achiziţii durabile.

Deoarece costul tratamentului la aceste clinici e imens depasind 20.000 Euro pe an, am fost nevoiti sa infiintam Asociatia “Aripi pentru Peter Pan”, care e destinata strangerii de fonduri pentru a-i permite lui Petre acces la aceste tratamente. Toate acestea metode impartasesc si aplica terapeutic principiul plasticitatii creierului tintind spre o recuperare globala (vizuala, auditorie, motrica grosiera si fina, a limbajului si cognitiva) fiecare in parte nadajduim ca va contribui spre recuperarea lui Petre, atat cognitiva cat si motorie.

Va multumim din suflet pentru sprjin si pentru orice gand bun!
Parintii, Cristina si Mircea

Asociatia “Aripi pentru Peter Pan”
Banca Transilvania
SWIFT: BTRL RO22BHA

Cont in Lei:
RO26 BTRL 0050 1205 K444 32xx

Cont in Euro:
RO98 BTRL 0050 4205 K444 32xx

Cont in Dolari:
RO50 BTRL 0050 2205 K444 32xx


Categorii

Fratii mai mici ai lui Hristos

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Recomandam