Desi cu multe probleme la nastere, traieste! Sa il ajutam pe DORINEL (4 ani) sa isi recapete lumina ochilor!

29-04-2013 Sublinieri

copil-TILICA-Botosani

Bună! Eu sunt Dorinel, am 4 ani şi asta e povestea mea…De foarte mulţi ani mama nu mai spera că va mai avea vreodată baietel, dar eu m-am gândit să-i fac o surpriză. Am 12 săptămâni şi ea încă nu ştie. Abia aştept să o cunosc!

Sunt în burtica ei de 28 de săptămâni, mă simt bine şi ocrotit, dar tare nedumerit sunt când ceva mă smulge de acolo, iar eu nu sunt pregătit. Aş vrea să ţip dar nu pot să respir până când o doamnă doctor mă ajută şi reuşesc să scot un sunet, dar încă nu pot respira. Iau şi o notă, nota 6; nu este o notă mare dar eu sunt mare, am 1200 gr.

Mama e tare fericită, dar eu nu ştiu dacă voi supravieţui primei nopţi. Plămânii mei nu sunt destul de dezvoltaţi nici măcar pentru a primi oxigenul ce intră prin tubul ăsta mare din guriţa mea.

E dimineaţă! Am reuşit dar îmi este înţepat tot corpul, tubul mă deranjează şi mama nu e lângă mine. Nu e tocmai aşa cum mi-am imaginat că va fi, iar când am cunoscut-o pe mama, plangea, dar nu de fericire. La scurt timp m-am şi botezat, de atunci mă cheamă Dorinel Tilica.

Zilele trec … multe perfuzii, transfuzii până când o hemoragie cerebrală o face din nou pe mama sa plângă, dar eu voi lupta în continuare. După două săptămâni mama îmi intinde un deget şi eu îl prind în manuţă şi n-aş mai vrea să-i dau drumu’ A trecut o luna şi jumatate … e o zi mare, nu voi mai fi intubat iar tubul va fi înlocuit cu o măscuţă. E mult mai bine aşa ! La câteva zile mama mă ia în braţe pentru prima oară. Sunt fericit! Stau nemişcat şi n-aş mai vrea să mă mai dezlipesc de pieptul ei.

Parea că totul va reveni la normal, ba mai mult, il cunosc şi pe tata. Ii aud vocea şi mă străduiesc să deschid ochii şi să privesc în direcţia lui. Tata îmi vede pentru prima oară ochii negri şi mari. E copleşit de emoţie. În curând îmi verifică ochişorii şi d-nul dr. oftamolog să vadă dacă vederea mea este în regulă dar n-a putut sa ne dea nici o veste bună. Făcusem retinopatie şi îmi pierdeam vederea într-un ritm alert.

După 3 luni, părinţii mă iau acasa, îmi cunosc surioara, sunt alintat şi răsfăţat deşi din pacate nu-i vad chipul mamei doar o aud. Cumplite au fost acele zile, dar mai cumplit pentru ca in jurul meu auzeam doar voci: mami, tata, surioara si multe alte voci.

O oază de speranţă se întrevede printr-o operatie la o clinica din America: William Beaumont din Detroit care trebuie început de la o vârstă cât mai fragedă, însă costurile sunt cu mult peste posibilităţile financiare ale parinţilor mei. Dacă la început timpul se scurgea în favoarea mea şi cu fiecare zi ce trecea şansele să supravieţuiesc erau tot mai mari, acum timpul s-a întors împotriva mea şi cu fiecare zi care trece se scurg şi şansele mele de a putea vedea vreodată. 

Aşa m-am gandit să scriu povestea mea în speranţa că o vor citi destui oameni cu inima bună ce mi-ar putea acorda o şansă să nu mă întreb niciodată de ce sunt diferit de ceilalţi copii, de ce nu mă pot juca, de ce nu pot să-mi îmbrăţisez mama…

Vă mulţumesc că mi-aţi citit povestea, vă mulţumesc din suflet pentru ajutorul vostru!
Cu drag,

Dorinel Tilica

Mai multe informatii si documente doveditoare veti gasi aici:

http://dorintilica.blogspot.ro/

Puteti face donatii aici:

Banca Comerciala Romana, Sucursala Stefan Luchian Botoșani

RO68RNCB0579040596800001cont Lei

EO41RNCB0579040596800002 – cont in EURO

Cod SWIFT: RNCB ROBU

Titular cont Tilica Mariana (mama)

Telefoane (Tilica Mariana): 0231.549.15, 0726.453.127

DorinelTilica


Categorii

Fratii mai mici ai lui Hristos

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “Desi cu multe probleme la nastere, traieste! Sa il ajutam pe DORINEL (4 ani) sa isi recapete lumina ochilor!

  1. Pacat ca nu exista si posibilitatea de a oferi bani trimitand mesaje 🙁

  2. Pingback: Campania:””Veniți de dăruiți Lumină”” | Asociatia "Salveaza o inima"
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Recomandam