O mana de ajutor pentru Marian

29-03-2009 Sublinieri

marian.jpg

La cei 21 de ani ai săi, Marian isi petrece zilele stand in pat si privind la televizor. La calculator nu poate sta prea mult, iar daca îl suna prietenii sa iasă la un suc, se intalneste cu ei, dar după 10 minute se vede nevoit sa-i paraseasca. Tânărul suferă de o malformatie Arnold-Chiari si, după ce operaţiile din România nu au reuşit sa rezolve problema, o intervenţie chirurgicala la o clinica din Hanovra este singura lui speranţa.

In vara anului 2002, când Marian avea 14 ani, au început primele manifestări ale bolii: amorţirea întregii parţi stângi a corpului, ameţeli, dureri puternice de cap si presiune intracraniana foarte mare, care i-a afectat vederea. Malformaţia Chiari tip I, descoperita de medici, a fost operata in 2002. „Suferinţa lui nu s-a oprit aici; la scurt timp după operaţie, a început sa aibă nişte dureri cumplite la piciorul drept, cauzate de un chist radicular arahnoidal L5-S1, pentru care a fost operat in 2003. Operaţia a trebuit repetata o luna mai târziu pentru ca durerea nu dispăruse, ci se intensificase si cuprinsese si piciorul stâng”, povesteşte mama lui Marian, Elena Stoenica.

In perioada 20 – 24 octombrie 2008, băiatul a stat internat la Spitalul Clinic de Urgenta Bagdasar- Arseni. La externare, avea trecute la diagnostic, alături de malformaţiile de mai sus: diplopie binoculara, paralizie nerv VI stâng, edeme papilare, malformaţie de cai biliare principale. „Marian nu poate duce o viata normala. Face miscari limitate, de teama sa nu îl apuce din nou durerea. Insa sunt zile in care se trezeşte din somn cu dureri”, spune mama. Băiatul a făcut Liceul nr.14, la profilul electronica industriala; i-ar fi plăcut sa urmeze si cursurile unei facultatea de jurnalism, sociologie sau psihologie, dar din cauza bolii se vede obligat sa ramana mai tot timpul in casa.

Pentru ca operaţiile din România nu au reuşit, familia Stoenica a făcut eforturi si l-au trimis pe Marian, însoţit de fratele sau Mihai, la INI Hanovra, pentru diagnostic. „Am trimis RMN-ul prin internet la acea clinica si l-au chemat pe fratele meu sa vina in decembrie anul trecut pentru diagnostic. Au zis ca putem veni pentru operaţii pe 10 februarie, dar i-am rugat sa ne reprogrameze, pentru ca nu avem banii. Ar trebui sa stăm in Germania doua-trei saptamani, pentru operaţii si recuperare”, povesteşte Mihai.
„Medicii de acolo i-au acordat o şansa – doua operaţii, la cap si la coloana, insa acestea trebuie efectuate cat mai curând, deoarece chistul la coloana este uriaş. Şi cum, din păcate, orice şansa are un preţ, a lui costa 55.000 de euro. Veniturile noastre sunt foarte mici si aceasta suma reprezintă un lux pe care nu ni-l putem permite”, spune Elena Stoenica. Ea este funcţionar la o societate aflata in faliment, iar tatăl lui Marian este frezor la aceeaşi societate. Marian primeşte de la stat un ajutor de 200 lei lunar.

Cei care doresc sa il ajute pe Marian, pot de pune bani in următoarele conturi, deschise la BCR, Sucursala Bucureşti Moşilor pe numele Stoenica Gh. Gheorghe:
Cont EURO: RO39 RNCB 0088 0777 3481 0001
Cont RON: RO36 RNCB 0318 0777 3481 0001

Mai multe detalii găsiţi aici: Durerea nu il lasa sa aiba o viata normala

si aici: www.stoenica-marian.go.ro.


Categorii

Fratii mai mici ai lui Hristos

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “O mana de ajutor pentru Marian

  1. CONTUL IBAN PT RON NU ARE 24 DE CARACTERE!

    Va multumesc!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Recomandam