O sansa la viata pentru Iulian

3-04-2009 Sublinieri

iulian.jpg

Iulian are 8 ani acum. La naştere i-a fost descoperită o malformaţie gravă la ficat (atrezie de cai biliare). Şi tot atunci, un medic îi spunea mamei lui Iulian: „Luaţi-l să moară acasă. Nu se mai poate face nimic. Faceţi altul, că sunteţi tânără…“. Doar că Dumnezeu a vrut altceva. Au trecut 8 ani de atunci iar copilul trăieşte, chiar dacă este grav bolnav. La 2 luni, medicii i-au făcut o operaţie complicata, prin metoda Kasai, dar starea lui a evoluat in rău. Acum, Iulian are ciroza hepatica secundara, iar singura lui şansa e un transplant de ficat.

Mariana Raducanu, mama lui Iulian, nici nu-si mai aminteşte numărul drumurilor pe care le-a făcut, in 8 ani, cu băiatul ei prin spitale. Medicii i-au spus mereu acelaşi lucru – e nevoie de „temporizare”. „Adică l-au pus pe lista de aşteptare pentru transplant, dar ziceau ca trebuie sa încerce sa tina cat mai mult boala sub control”, explica Mariana. Metodele folosite de doctori n-au dat rezultate, iar la începutul lui 2008, Iulian a început sa colecteze lichid in abdomen. „Ascita” – au numit medicii ceea ce se întâmpla si le-au „explicat” părinţilor ca „din momentul in care a apărut lichidul, copilul o mai duce cam un an“, isi aminteşte cu groaza mama. Vorbele celor care trebuia sa găsească o soluţie pentru băiatul lui, dar si starea lui, care se inrautatea cu fiecare zi, au determinat familia Raducanu sa caute singura soluţii. „In decursul acestor ani, in care am stat prin spitale cu Iulian am văzut multe cazuri similare cu al nostru, din care câteva operate in România. Ştim ca rata de supravieţuire post-transplant la noi e foarte mica. De aceea ne zbatem sa îl operam pe Iulian in străinătate”.

Şansa băieţelului a venit din Belgia. Medicii de la spitalul Saint Luc au primit de la părinţii lui Iulian documentele medicale si au acceptat sa-l primească pentru un transplant. Le-au propus câteva date pentru o prima evaluare, dar au cerut transferul contravalorii operaţiei înainte de internare. „Suma este uriaşa pentru noi. E vorba despre 85.000 de euro“, spune Mariana Raducanu. „Nu am reuşit sub nici o forma sa obţinem acordul echipei de la Fundeni pentru operaţia in străinătate, astfel incat Iulian sa beneficieze de finanţare din partea statului. Aşa ca suntem nevoiţi sa apelam la oamenii cu suflet”, mai spune mama.

Şi dacă Dumnezeu a vrut ca Iulian Robert Răducanu să trăiască, noi de ce nu l-am ajuta? Iulian are şanse. Un transplant de ficat. O intervenţie chirurgicală în Belgia. Tatăl lui Iulian este compatibil şi va fi donator. În România şansa i-a fost refuzată. Sau „temporizată”.

Daca puteţi şi doriţi să ajutaţi pe Iulian sa facă transplantul de ficat care i-ar salva viata, faceţi o donaţie, cat de mica, intr-unu dintre conturile deschise la BCR, Sucursala Giurgiu,

Cont USD – RO15 RNCB 0145 0997 8076 0003
Cont EURO – RO58 RNCB 0145 0997 8076 0005
Cont RON – RO31 RNCB 0145 0997 8076 0006
Cod SWIFT : RNCBROBUGR0

Titular: Răducanu Mariana, mama lui Iulian

Iulian are Teledon la Romtelecom, începând din data de 01.04.2009

0900 900 343 – pentru 3 euro/apel

0900 900 345 – pentru 5 euro/apel

0900 900 340 – pentru 10 euro/apel

(Numerele pot fi accesate doar din România şi numai de abonaţii Romtelecom conectaţi la centralele telefonice digitale cu SST).

Telefon: 0727 998 546; 0724 620 487

Comuna Gostinu, judeţul Giurgiu.

Pe 27 martie 2009, Iulian avea strânşi, din donaţii:

RON: 91.281,24; EURO: 3.655,60; USD: 94,80.

Mai multe detalii găsiţi aici: Sansa la o viata noua si aici: Salvaţi Steluţele de mare: Iulian Răducanu. Îl lăsăm să moară, aşa cum au spus medicii? Acum 8 ani?… UPDATE: Iulian are Teledon la Romtelecom


Categorii

Fratii mai mici ai lui Hristos

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “O sansa la viata pentru Iulian

  1. Doamne ajuta!

    Doctorii de la Fundeni sunt singurii care pot semna in vederea obtinerii formularului E112? Trebuie incercat si in alte centre universitare. E imposibil sa nu fie cineva care sa-l ajute in acest sens.Sansele de a strange intreaga suma sunt destul de mici. Mai bine ar fi prin finantare din partea statului.
    Si inca ceva: avem acum ocazia sa ajutam copiii cu malformatii congenitale de cord. Niciodata nu se vor putea aduna atitia bani pentru cei 1000 de copii care se nasc anual cu aceste probleme grave pentru a-i trimite in strainatate. Sunt medici de mare valoare profesionala si umana, care vor sa se intoarca in tara si sa ajute.Pana acum din partea autoritatilor nu s-a realizat nimic. Va rog sa ajutati in mediatizarea pe Internet a campaniei initiate de Asociatia Inima Copiilor pentru infiintarea unei clinici de chirurgie cardiovasculara pediatrica la Spitalul Marie Curie (Budimex) din Bucuresti. Informatii suplimentare, banere, spot-uri video si audio puteti gasi pe site-ul http://www.inimacopiilor.ro.
    Dumnezeu sa va rasplateasca bunavointa!
    Daniela

  2. O campanie pentru un tata incompetent care a refusat ca fiul lui sa traiasca si astfel se inchieie o viata. A refusat sa faca operatia pentru fiul lui

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Recomandam