SMS pentru o viata! Ajutati-l pe Razvan!

24-10-2009 Sublinieri

60360063

Răzvan Zăinescu este un tanăr de 32 de ani, remarcabil, inteligent, cu un deosebit simţ al umorului, cu studii solide, care şi-a ales singur drumul avand un viitor promiţător. Absolvent de ASE, Răzvan a lucrat la Mastercard, în Saint Louis, Missouri, iar ulterior la Reuters, Oracle şi Deloitte. A fost acceptat la MBA şi s-a însurat pe 20 iunie 2008 cu Raluca, “femeia care nu a încetat să-i lumineze chipul şi inima”.

Se hotărâseră ca în 2009 să aibă un copil şi apoi să fie părinţi cu “doi băieţi şi o fată”. Dar viaţa i-a rezervat lui Răzvan o grea încercare la care nimeni nu se aştepta…

In ziua de 28 decembrie 2008, timpul s-a oprit pentru Raluca si Răzvan Zăinescu. Se aflau la Cluj, la socrii lui Răzvan, şi se pregăteau de Sărbători. Plănuiseră să meargă cu naşii la un restaurant şi să se simtă bine între prieteni. Nenorocirea i-a lovit din senin. În timp ce dormea la prânz, Răzvan a fost cuprins de convulsii. În 15 minute a ajuns un echipaj SMURD, iar în clipa în care doctorii au intrat în casă, lui Răzvan i s-a oprit respiraţia. A fost nevoie de 40 de minute de resuscitare si de şase injecţii cu adrenalină în inimă pentru a-l readuce la viaţă, timp în care creierul s-a aflat în hipoxie. Răzvan a intrat în comă profundă – comă 3 pe scala Glasgow (scala Glasgow notează de la 3 la 15, în care sub 3 nu există decât moarte clinică iar 15 înseamnă starea unui om normal). La aproape un an de la acea zi nefericită, cauza crizei rămâne încă o necunoscută. Răzvan a fost transportat la Spitalul de Urgenţă din Cluj. În urma analizelor RMN, Răzvan a fost diagnosticat cu Encefalopatie Hipoxo-ischemică, având leziuni pe creier, în urma hipoxiei, la nucleii bazalici şi în cortexul parietal. Şansele pe care le-au dat toţi doctorii au fost minime în ceea ce priveşte viaţa şi recuperarea lui şi au spus că până nu iese din starea de comă nu se poate face o estimare realistă a efectelor hipoxiei.

Ulterior, în ianuarie 2009, Răzvan a fost transportat cu elicopterul SMURD la Bucureşti, acolo unde s-a trezit din comă, deschizând ochii iar în urma testelor a fost reevaluat pe scala 8 Glasgow . Răzvan a continuat să dea şi alte semne: a mişcat capul, a mişcat puţin o mână şi un picior. Cazul a fost acceptat în februarie de clinica LMU din Munchen, acolo unde Răzvan a primit terapie intensivă neurologică şi a participat la recuperare. Această şansă a fost posibilă cu ajutorul acordat de către firma Deloitte, la care lucrează. Într-o perioadă de patru luni, Răzvan a evoluat de la starea neurovegetativă la o stare de receptivitate minimă.

În căutarea unui loc mai accesibil financiar, Răzvan a fost mutat la clinica din Bydgoszcz , Polonia, pe 26 mai 2009. Aici i s-a aplicat o terapie revoluţionară, stimularea electrică a nervului median central. Pe 23 iulie, Răzvan s-a întors acasă şi răspundea activ, îndeplinind cu succes ceea ce i se cere.

Din păcate însă, pe 16 august, tânărul a fost internat la Institutul de boli infecţioase Matei Balş, din cauza unei infecţii: o endotelită streptococică de cateter recanalizat parţial. Răzvan s-a întors din nou acasă, pe 1 octombrie, iar analizele sunt bune. Din fericire, nu a pierdut ceea ce câştigase în lunga perioadă de terapie.

Acum însă Răzvan îşi continuă lupta pentru viaţa sa. Şi are nevoie de ajutorul vostru! Suma de care este nevoie pentru ca Razvan sa continue tratamentul in viitoarele luni, este de 150.000 de euro. Această sumă va fi folosită astfel: 10.000 euro pentru tratamentul la Centrul de medicină hiperbară din Constanţa; 5000 euro pentru plata terapiilor între seriile de terapie hiperbară (kinetoterapie, logopedie, reiki, acupunctura, reflexoterapie, masaj, osteopatie) şi 135.000 euro pentru continuarea tratamentului medical pe o perioadă de 4-5 luni, la o clinică de recuperare neurologică din Germania adecvată stadiului neurologic al lui Răzvan.”

thumb_600_x_450_0-193548-razvan3

Din 13 octombrie 2009, timp de o lună, printr-un SMS, valabil in reţelele Vodafone, Orange şi Cosmote, la numărul 890, prin care vei dona 2 euro pentru tratamentul lui Răzvan.

ING Bank N.V.Amsterdam Sucursala Bucuresti, Agentia Mihai Bravu
Cod SWIFT : INGROBU
BIC 606410008
Titular de cont : ZAINESCU GABRIELA MINODORA (mama lui Razvan)
IBAN: RO45INGB0000999900077895 (RON)
IBAN: RO71INGB0000999900077912 (EUR)
IBAN: RO60INGB0000999900077916 (USD)

BRD GSG Agentia Theodor Pallady
Cod SWIFT: BRDEROBU
Titular de cont : ZAINESCU GABRIELA MINODORA
IBAN: RO54BRDE441SV14528194410 (RON)
IBAN: RO20BRDE441SV02209874410 (EUR)

BCR: Banca Comerciala Romana Sucursala Sector 3
Bd. Decebal nr. 11, bl S14, sector 3 Bucuresti
Cod Swift: RNCB ROBU
Titular de cont : ZAINESCU GABRIELA MINODORA
IBAN: RO93RNCB0318005670430001 (RON)
IBAN: RO27RNCB0074005670430003 (EUR)

thumb_600_x_450_0-193551-razvan4


Categorii

Fratii mai mici ai lui Hristos

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “SMS pentru o viata! Ajutati-l pe Razvan!

 1. Tehnica reiki este nu doar una demonica, anti-crestina, ci si fara efecte demonstrabile stiintific:

  “In March 2009, the Committee on Doctrine of the United States Conference of Catholic Bishops issued a decree (Guidelines for Evaluating Reiki as an Alternative Therapy, 25 March 2009) halting the practice of Reiki by Catholics, including Reiki therapies used in some Catholic retreat centers and hospitals. The conclusion of the decree stated that “since Reiki therapy is not compatible with either Christian teaching or scientific evidence, it would be inappropriate for Catholic institutions, such as Catholic health care facilities and retreat centers, or persons representing the Church, such as Catholic chaplains, to promote or to provide support for Reiki therapy.”

  Sursa: http://en.wikipedia.org/wiki/Reiki#Catholic_Church_concerns

  Or daca reiki nu e crestina nici macar pt. catolici, atunci ea e cu atat mai putin pt. ortodocsi.

  Despre lipsa de merite stiintifice:
  “The strongest research conducted as of 2008 has failed to demonstrate that Reiki is an effective treatment for any condition. This systematic review assessed this evidence base, finding nine studies which fit their selection criteria.[7]”

  Sursa: http://en.wikipedia.org/wiki/Reiki#Scientific_research

 2. Buna seara,

  Indraznesc sa va aduc in atentie cazul unei fetite, Georgiana, bolnava de cancer. Cazul ei a fost mediatizat si anul trecut, insa, din cate inteleg, nu a reusit sa stranga suma necesara efectuarii tratamentului in strainatate suma fiind foarte mare:

  http://dansantimbreanu.wordpress.com/georgiana-cosmina-dinu-povestea-ei/
  http://www.acasatv.ro/noutati-acasa/emisiuni/la-povestiri-adevarate-o-fetita-are-nevoie-de-280-000-de-euro.html

  In urma cu cateva zile, cazul a fost reluat fiind promovat de hotnews si alte bloguri si siteuri care isi propun sa ajute copilasii bolnavi. Dupa cateva interventii chirurgicale efectuate in tara, boala a recidivat.

  http://www.hotnews.ro/stiri-doctorh_actualitate-6424750-proiect-umanitar-stelutele-mare-episodul-3-georgiana.htm

  Daca ati putea prelua pe siteul dumneavoastra si acest caz, exista inca o sansa ca fetita sa poata strange suma necesara efectuarii tratamentului in strainatate (de data aceasta mult mai mica decat cea initila).

  Doamne ajuta!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Recomandam