Mesaj de la PR. ION GRADINCEA (Biserica Sfanta Treime Ghencea) care doreste sa construiasca O CASA UNEI VADUVE CU 6 COPII din Judetul Prahova

11-10-2012 Sublinieri

Am primit acest mesaj din partea unui preot din Bucuresti, sensibilizat de situatia grava a unei mame vaduve si a celor 6 copii ai ei:

“Vă prezentăm cu tristeţe, dar şi cu speranţă, situaţia disperată a unei familii din judeţul Prahova, comuna Jugureni, satul Marginea Pădurii. Noi i-am descoperit întâmplător şi, cu toate că suntem conştienţi că sunt mulţi oameni necăjiţi în jurul nostru, considerăm că pe aceştia Dumnezeu i-a scos în calea NOASTRĂ, ca prin ei, noi să ne dovedim puterea dragostei.

Este vorba despre familia ION. Soţul, respectiv tatăl, a murit iarna trecută. A rămas soţia, Mariana, şi cei 6 (şase) copii: Miruna (14 ani, clasa a VIII-a), Elena (11 ani, clasa a VI-a), Ana Maria (9 ani, clasa a III-a), Andreea (7 ani, clasa I), Ilie (5 ani), Daniel (1 an.). Mariana, mama copiilor, lucrează cu ziua în sat, pe unde este chemată. Este un sat cu oameni în vârstă, fără surse de venit.

Biserica noastră, împreună cu încă o familie din Bucureşti, familia Dumitrache, şi-a propus să se împlice activ în acest caz. Astfel, înainte de a începe şcoala, am mers acolo. Familia Dumitrache a cumpărat tot ceea ce este necesar copiilor pentru şcoală şi grădiniţă: rechizite, haine, etc. iar de la biserică am dus multe haine şi jucării adunate de la credincioşii noştri, ca şi multe alimente. Am luat legătura şi cu domnul Primar din comună, care cunoaşte situaţia şi care şi-a arătat toată disponibilitatea în rezolvarea situaţiei acestei familii. Problema este că locuinţa, căsuţa, în care stau acum, este pe punctul de a se prăbuşi. Este o căsuţă din lut şi nuiele, cu multe găuri în pereţi, găuri acoperite cu folie de plastic, şi mai ales cu multe fisuri şi despărţituri, cu pământ denivelat pe jos, cu o pivniţă sub o parte din ea, a cărei podea se poate rupe, dacă în cămăruţa respectivă ar intra patru-cinci oameni adulţi. Considerăm că în cursul iernii care urmează, oricine ar rămâne în această căsuţă, ar fi condamnat la moarte sigură, prin îngheţ.

De aceea, în colaborare cu domnul primar, ne-am propus să construim, până vine frigul, o altă căsuţă, în aceeaşi curte. Este vorba despre o căsuţă din material lemnos, pe o fundaţie din beton armat. Lucrările au început déjà, Biserica a strâns şi trimis unui constructor din localitatea respectivă o anumită sumă de bani pentru realizarea acestei căsuţe. În acelaşi timp am intensificat eforturile pentru a găsi şi alte persoane interesate să se alăture proiectului nostru. Astfel o firmă de termopane, s-a oferit să facă două geamuri, alta de tâmplărie, va face alte geamuri şi uşile, alta ne va ajuta cu vată minerală şi carton, etc. Paralel, avem dicuţii şi cu unele fundaţii sau cu alte firme care şi-au arătat disponibilitatea de a salva aceşti copii de la frig şi foame.

Cu toate acestea, încă mai avem nevoie de materiale de construcţie sau de ajutor în bani, pentru a finaliza ceea ce am început. Astfel, dragă cititorule, dacă ai avut răbdare să citeşti tot acest material şi socoţi că ai putea şi tu să contribui la proiectul nostru, te aşteptăm să ne contactezi la numerele de telefon de mai jos.

Să nu uităm că “Dacă iubiţi pe cei ce vă iubesc, ce mulţumire aveţi? Că şi păcătoşii iubesc pe cei ce îi iubesc pe ei. Şi dacă faceţi bine celor care vă fac vouă bine, ce mulţumire aveţi? Că şi păcătoşii fac acelaşi lucru.“ (Luca VI, 32-33) Să înţelegem că jertfind puțin din prisosul nostru, vom câștiga pentru noi prisosul milei lui Dumnezeu: “fiecare să dea cum socotește cu inima sa, nu cu părere de rău sau din silă, căci Dumnezeu iubește pe cel ce dă cu voie bună” (II Corinteni 9, 7).”

Ce putem face?

 • Donatie in conturile bisericii pentru achizitia de materiale si plata mesterilor. Puteti trimite donațiile dumneavoastră, direct la biserică sau în contul: RO93BRDE410SV21618284100, deschis la BRD, agentia Rahova, sect 5, pe numele Bisericii Sfanta Treime Ghencea
 • Materialele si mana de lucru – Cunoasteti o firma de materiale de constructii sau detine o astfel de firma care ar putea da o mana de ajutor? Dati mai departe cazul nostru si ajutati-ne sa primim sprijin in materiale necesare. Lista completa de materiale si alte fotografii – gasiti aici: http://www.sfantatreimeghencea.ro/archives/209

Pentru cele mai noi informatii luati legatura cu preotul Ion Grădincea la tel. 0744.88.99.53


Categorii

Fratii mai mici ai lui Hristos

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “Mesaj de la PR. ION GRADINCEA (Biserica Sfanta Treime Ghencea) care doreste sa construiasca O CASA UNEI VADUVE CU 6 COPII din Judetul Prahova

 1. Doamne ajută!
  Îmi pare rău că trebuie să transmit un mesaj atât de trist… dar 2 tineri creştini foarte credincioşi au nevoie urgentă de ajutor. Îi cunosc personal, nu scriu din auzite.
  Iacob Constantin Ciprian şi Jeni, căsătoriţi de aprox. un an, sunt orfani şi, de câteva luni, NU AU ADĂPOST ŞI DORM PE STRĂZI. Băiatul despre care vorbesc este licenţiat, a fost şi profesor la Colegiul Economic Viilor din Bucureşti (acum n-a mai prins post). A reuşit să termine o facultate, deşi a fost crescut la orfelinat de la vârsta de 6 luni şi nu are nicio rudă care să-l ajute. Soţia lui, Jeni, a terminat Teologia şi are tot o situaţie familială foarte tristă. Constantin este talentat la muzică (acum câţiva ani, s-a înscris şi la Conservator, dar fiind a doua facultate, ar fi trebuit să plătească taxă, ceea ce n-a putut face, astfel că a fost nevoit să renunţe). Ştie să cânte foarte frumos la strană (a studiat un an şi la Teologie, unde a cunoscut-o pe soţia lui) şi este un băiat isteţ.
  Până acum câteva luni, Costi şi Jeni stăteau la un cămin de studenţi, dar de câteva luni, nemaifiind studenţi, au pierdut şi această şansă (oricum, n-ar mai avea bani de cămin, deoarece Costi nu mai are salariu) şi dorm pur şi simplu pe stradă. Până acum, cu tot dramatismul situaţiei, au rezistat, dar acum vin ploile, vine iarna… Au nevoie urgentă de un adăpost gratuit.
  Cei care-i puteţi ajuta pe aceşti creştini, nu ezitaţi! Ei au nevoie fie de o cameră unde să doarmă, fie de ajutor financiar pentru a-şi putea plăti cazarea undeva. De asemenea, dacă ştiţi persoane dispuse să primească tineri nevoiaşi în gazdă, spuneţi-le şi convingeţi-i să facă o faptă bună pentru iubirea lui Hristos.
  În plus, puteţi vorbi despre acest caz în parohia de care aparţineţi, cu părintele vostru duhovnic etc, dar cât mai repede posibil, fiindcă vă daţi seama cât de groaznică este şi o singură noapte dormită în frig, pe stradă…
  Aşa cum am mai spus, băiatul cântă frumos la strană; dacă ştiţi vreun părinte din Bucureşti sau din împrejurimi, care are nevoie de cântăreţi, anunţaţi-l.
  Numărul lui de telefon este: 0721535114.
  Alte date de contact nu vă pot da pentru că… vă daţi seama că n-are acces la internet.

  Dumnezeu să vă răsplătească!

  P. S. pentru admini: dacă veţi considera de cuviinţă, vă rog să publicaţi anunţul separat, să nu rămână doar ca un comentariu la un alt anunţ. Fiind anunţ umanitar de sine stătător, este posibil să fie citit de către mai multe persoane.
  Mulţumesc mult şi iertare că v-am întristat.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Recomandam