APEL LA IMPREUNA-AJUTOR pentru oamenii strazii

24-01-2014 Sublinieri

mana

Anunt de la sora in Hristos care administreaza Blogul Traista cu Merinde:

Sa-ntindem mana cu mana pentru inima romana!

In luna februarie, sambata pe data de 15, la ora 12.00 va invitam in Bucuresti, in fata Garii de Nord, sa hranim oamenii strazii, romanii pe care-i ignoram arucandu-le ceva maruntis. Fiecare poate ajuta cu ceva si poate face un chec, o prajitura, sau o placinta cu carne, un sufleu cu paste si branza sau daca nu stie sa gateasca poate cumpara niste fructe: banane, portocale, paine, gogosi, branzoaice. Ideea este daca gatiti sa gatiti ceva solid si deja  feliat.

De dat bani fiecare dintre noi cred ca a facut-o, dar oare asta inseamna a ajuta? Bineinteles ca banii sunt importanti dar si mai importanta este mancarea, care ajunge direct in stomacurile lor flamande  pe  care nu le-o poate lua nimeni, nici un sef de retea de cersetorie, nici un alt vagabond. Mai important decat atat va fi contactul cu ei, o vorba buna, o intrebare. Poate va veti scarbi de murdaria lor, de incultura lor, de saracia duhului, dar ei sunt asa din cauza ignorantei si a nesimtirii noastre.

Vrem sa simta cu aceasta ocazie, ca exista si alt mod de viata, ca oamenilor le pasa de ei, sa simta ca au o speranta sau macar timp de cateva minute sa se simta fericiti.

Veti pierde o ora din viata dvs. pentru a va crea o lume mai buna, pentru a va pasa de cei din jur. Indrazniti sa faceti acest pas, invingeti-va lenea si comoditatea, dati la o parte motivele ce singuri vi le ridicati in cale.

Veti pleca acasa plini de sentimentul ca ati mutat muntii din loc. Nu mai da-ti vina pe altii, nu mai asteptati de la altii sa se ocupe de oamenii de langa noi. Faceti schimbarea! Aduceti pe fata romanilor din  strada zambate si veti fi uimiti cum si sufletul dvs. va zambi!

Schimbarea la fata!

Contact: schimbarearomaniei@yahoo.com

https://www.facebook.com/pages/Schimbarea-la-Fata/435122139951674?


Categorii

Apeluri de sprijin, Apeluri si petitii

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “APEL LA IMPREUNA-AJUTOR pentru oamenii strazii

  1. La acest articol -m-am tot uitat- n-a existat nici un comentariu,dar-si asta vreau sa sesizez ca si GRAV-nici “faptuitori”!!!
    In schimb,am constatat acum cateva minute,ca s-a incins o BARFA in toata regula la un articol despre cazul elevei de la Sava…Mai sa fie,cati au timp sa seinformeze si sa “dezbata”…de-aceea probabil n-au mai gasit timp si ca sa vina sambata la pranz cu o bucata de paine in fata Garii…
    (Mi-e) rusine…

  2. Nu au fost multi, dar au contat! Cei care au venit au facut diferenta intre romanii care se plang si cei care actioneaza. Sa tinem cont totusi ca mai sunt si cativa care nu au putut sa vina dar vor veni data urmatoare. Nici eu daca intervenea ceva poate nu puteam sa vin. Dar veneam urmatoarea data ! Si tot asa…Intr-adevar suntem tentati mai mult de lupta cu cuvantul decat cu fapta, eu personal cu siguranta, sunt plina de lene si fapte rele, cam asa ma laud. Blogul s-a actualizat cu cateva poze de la eveniment, ca sa-i zic asa, cu toate ca e cam pretentios.http://schimbarealafata.wordpress.com/campania-lunii-februarie/ Va asteptam la Valea Plopului la orfanii Parintelui Nicolae Tanase. Maine-i dam telefon, cine vine? Cand fixam data?Facem o iesire la munte cu copii cu tot? Hai ca sunt cativa p-aici care tare as vrea sa-i cunosc si sunt convinsa ca nu au putut veni dar or sa incerce alta data, mai sunt campanii si in alte luni: martie, aprilie, mai…

  3. As vrea sa stiu daca (si cand) se mai organizeaza asemenea actiuni.As vrea sa particip in mod activ cu putinul pe care il pot oferi pentru ca,sa ma duc singura parca nu-mi vine. PS: ghitaviorica23@yahoo.com

  4. @ Traista cu merinde:

    Vezi, te rugam, la spam daca nu a intrat in inbox mailul nostru.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!