PREASFINȚITUL AMBROZIE al Giurgiului – CUVÂNT INCENDIAR, DE UN CURAJ PROFETIC, la adresa conducătorilor netrebnici ai țării, de praznicul Sfintei Cuvioase Parascheva: “ÎȘI BAT JOC DE ROMÂNI. BATĂ-I DUMNEZEU SĂ-I BATĂ DE DUȘMANI! Vedeţi, dau foc românilor în spitale! Rămâneţi în Biserică şi o să vedeţi că Dumnezeu face minuni” (VIDEO, TEXT)

17-10-2021 8 minute Sublinieri

Predica Preasfințitului Părinte Episcop Ambrozie de Sfânta Cuvioasa Parascheva (14 octombrie 2021), în biserica parohiei Pîslari, din comuna Adunații Copăceni, județul Giurgiu:

Extras (de la 820“):

“[…] Zilele trecute, la comandă, a apărut un reportaj în care este discreditată Biserica, și Pariarhul, si ierarhia, pentru proiectul acesta național de zidire, Catedrala Mântuirii Neamului. În 2018, când, împreună cu preoții din Episcopie, și noi am participat la zidirea Bisericii, atunci au venit Patriarhul Constantinopolului, patriarhi din țările apostolice, iar Patriarhul nostru a fost considerat omul anului. În anul Centenarului singurul proiect de Ţară de la Revoluţia din decembrie a fost Catedrala Mântuirii Neamului. Şi atâta lume şi mii şi zeci de mii de oameni au venit, iar politicienii au venit ca pe covorul roşu, să fie văzuţi, să facă fotografii. Iar preşedintele Ţării n-a fost prezent.

Preşedintele Ţării, care nu face nimic pentru Ţară şi care dezbină, a venit la Comana, s-a plimbat prin pădure cu bicicleta, dar n-a intrat la sfânta mănăstire unde e înmormântat voievodul binecredincios, nepotul lui Mircea cel Bătrân, Vlad Ţepeş Voievod. Nu au intrat şi nu-i interesează Biserica. Sfidare peste sfidare; oameni corupţi pe care i-au desemnat miniştri şi prim-miniştri, n-au făcut nimic pentru Ţară.

În alte ţări din vecinătatea noastră corporaţiilor şi străinilor, ţările care au fost mai credincioase, cum sunt polonezii, de pildă, sau ungurii şi alte ţări, au avut grijă ca ţara lor să aibă anumite stregii de a proteja categoriile vulnerabile, bătrânii, tinerii, persoanele singure de preţurile celor care furnizează căldură, energie şamd. Să nu ai astăzi tu o strategie prin care să protejezi Ţara; ba, mai mult decât atât, să ai miniştri care declară că nu vor ieftini combustibilii…! Uitaţi cum se duce Ţara la vale şi cum se scumpesc toate, de la pâinea cea de toate zilele la untdelemn, pentru că cei care conduc Ţara noastră sunt oameni de nimic, n-au credinţă.

Eu sunt de 21 de ani episcop şi am văzut rând pe rând pe preşedinţi, chiar şi pe liberii cugetători; preşedinţii de după ´90 se duceau şi se închinau la Sfânta Parascheva. Erau alături de popor. Pe ăştia nu-i îngăduie Sfânta Parascheva să vină pentru că sunt mincioşi şi nu iubesc poporul. Singura, dar singura care mai face ceva pentru oameni, pentru popor, pentru copii este Biserica. Patriarhul nostru, când era la Moldova, din bănuţii pe care-i aduceau oamenii la Sfânta Parascheva construia spitalul Providenţa, centre culturale, aducea şi cumpăra salvări din străinătate, din Occident, unde a fost profesor, şi a făcut lucruri extraordinare, centre culturale pe lânga mănăstiri, o activitate pastrorală exemplară a Bisericii, pe care o continuă de la Bucureşti.

Cine îi plăteşte pe aceşti epigoni să înregistreze şi să îşi bată joc de preoţi şi de Biserică? Uitaţi-vă, zilele acestea, în loc ca televiziunile să mediatizeze cel mai mare eveniment din Europa…, pentru că nicăieri, nici măcar în Rusia nu se duc mii şi zeci de mii de oameni, şi nu se duc doar oameni simpli şi ţărani şi săraci, ci se duc şi intelectuali şi profesori cu copiii lor. De zeci de ani s-au dus acolo, de la 1643, când Sfânta Parascheva a fost adusă la Iaşi, oamenii ăstia, generaţii de-a rândul, bunici, copii cu parinţii lor, cu copiii lor, cu nepoţii lor s-au dus să se roage sfinţilor. Este un eveniment pe care mass-media îl prezintă ca îmbulzeală, că sunt sărăntoci, că se duc acolo, că nu ştiu carte şi tot aşa.

Până când or să-şi bată joc oamenii ăştia de credinţa noastră? Pentru că ştiţi cum e, la baza piramidei stă glodul, stă poporul şi pe vârfuri stau ăştia care ne conduc. Dar când s-o clătina mulţimea să vedeţi cum cad şi-şi rup gâtul toţi! Par tânăr spre deosebire de dvs, cei mai în vârstă decât mine, consilieri. Dar am văzut atâţia care au fost prim-miniştri, şi i-aţi văzut şi dvs., şi miniştri, toţi s-au trecut pe la Jilava, prin puşcării. Când şi-o lua Dumnezeu mâna de pe ei, de pe ăştia care chinuiesc Ţara, toţi vor sfârşi şi o să se găsească vreun procuror care o să ia şi-o să vadă ce-au făcut pentru străini, pentru corporaţii. Pentru noi n-au făcut nimic. Numai minciuni şi poporul trăieşte în frig şi în foame mai rău decât în perioada comunistă. Au sărăcit Ţara, iubiţi credincioşi, şi noi trebuie să tăcem şi să nu spunem lucrurilor pe nume. După ´90 încoace tot copiii securiştilor şi tot ăia care au avut un pic de cheag şi tot ăia care au cumpărat acţiuni au făcut câte ceva [pentru ei]; prin sate – n-au făcut nimic! De-aia încă şcolile au toalete în curte, copiii stau în frig… N-au făcut nimic! Nişte hoţi şi nişte pungaşi. Singurii care au fost alături de popor au fost preoţii.

Cât aţi aşteptat dvs la Pâslari aici să vină un preot care să vă iubească, care să pună în valoare mormintele moşilor şi ale strămoşilor, care să facă un grup sanitar aici, să facă alee până la sfânta biserică. Am adus unul dintre cei mai vrednici preoţi, dintr-o familie frumoasă. Copiii ăştia cinci, fraţii lui Severian Luca, au crescut în mănăstirea Neamţ, ctitoria lui Ştefan cel Mare şi toţi sunt doctori, ingineri, profesori şi au crescut doar dintr-o prescură şi dintr-un salariu de la mănăstire de acolo. Toţi copiii. Îmi spunea tatăl lui Severian la Humuleştii lui Creangă, zice: <Noi aveam un singur salariu şi creşteam cinci copii. Soţia a trebuit să se ocupe de copii.> Mama lui Severian a luat în adopţie acum două fete, iar tatăl lui, care e cântăreţ la biserică, a găsit vreo nouă copii orfani de la o mamă tânără, fără posibilităţi, neînvăţată şi ca să nu separe copiii a vorbit cu toţi preoţii şi cu toţi cântăreţii din zona Vânători-Neamţ şi au dat copiii spre adopţie ca să nu separe fraţii. Ăştia sunt oamenii care au ţinut credinţa.

Ştiţi, ne uităm aşa cu deznădejde, dar cu speranţă în Dumnezeu, Care nu Se lasă batjocorit, cum spunea şi Patriarhul anul trecut, la predica de Sf. Dumitru, că Dumnezeu nu Se lasă batjocorit până în sfârşit şi toate rugăciunile celor care vin la biserică şi la mănăstiri nu se poate să nu îi dea jos pe nemernicii ăştia care nu sunt vrednici de votul nostru şi de încrederea noastră. Mă gândeam zilele trecute: măi, cum ajung parlamentari şi deputaţi, cum te caută pe tine, episcop, pe tine, preot, pe oamenii din sate, vin cu pancarte, cu fluturaşi, intră peste tine ca sectanţii în curte ca să îi votezi. După ce şi-au văzut caii la căruţă, cum se spune, patru ani de zile nu te mai caută nimeni, nu te mai ajută nimeni. Dvs aici aţi avut noroc de un primar harnic în persoana domnului Dan Rusu care e alături de Biserică, i-a ajutat pe preoţii mei de la Adunaţii Copăceni, am construit acolo o capelă şi ne-am bucurat de primirea părintelui Geraldin şi a confraţilor, iar aici, la Pâslari, unde era nevoie să se facă lucruri pentru oamenii aceştia buni, a venit părintele Severian. El este un om aşa cum îl cunoaşteţi deja, foarte iubit de vecinii săi, de preoţii de aici, şi foarte respectat, deşi tânăr. Are o familie foarte frumoasă şi foarte multe împliniri, foarte multe realizări. Acum am înţeles că a devenit şi fiu al satului, că o persoană pe care dvs o respectaţi i-a lăsat casa bătrânească. Părintele, care este şi artist plastic şi a terminat Academia de Arte Frumoase la Iaşi George Enescu, îşi va face aici o căsuţă parohială cu multe dintre icoanele pictate de el, de fratele său, Ştefan, şi va fi un centru cultural-artistic, un centru de creaţie unde vor venii copiii din localitate. Singura, dar singura care mai face lucruri pentru credincioşi este Biserica. Şi preoţii ei.

Rămâneţi în Biserică şi creşteţi copiii în Biserică! Vremurile astea realmente nebuneşti pe care le trăim cu toţii ne vor face să ne pierdem mintea şi să cădem în deznădejde, care este păcat împotriva Duhului Sfânt. Or, doar credinţa i-a ţinut pe părinţii noştri şi credinţa îi va salva şi pe copiii dvs de toate influenţele din occident, toate ideologiile străine. Am văzut pomelnice la altar şi inscripţii pe garduri, pe ziduri, pe blocuri, unde copii în firea lor, la 12, 14 ani scriau că vor să devină gay sau să-şî schimbe sexul. Aseară am aflat de la ştiri că un copil eminent, un copil genial de doar 13-14 anişori şi-a pus capăt zilelor, pentru că în şcoli nu mai sunt alături de profesori, de educatori, să existe şi un psiholog, preotul e undeva tratat cu răceală, chiar cu dispreţ şi undeva i se creează cadrul chiar să plece din învăţământ, să nu fie o prezenţă care să le aducă aminte de Dumnezeu, de faptul că sunt ocrotiţi.

Nu ştiu pentru ce pătimeşte Ţara aşa şi suferă poporul pentru aceşti oameni care au acaparat puterea şi care luni de zile se vor bate pe putere ş.a.m.d., iar preşedintele ăsta pe care l-au votat românii, care e de alt neam şi care a ridicat în inima Sibiului, unde altădată erau preoţii spânzuraţi în vremea lui Bucow şi a Mariei Tereza, erau preoţii spânzuraţi în Piaţa Mare, a Sfatului, lângă turnul vechi de acolo, iar femeile care ţineau credinţa şi îi adăposteau erau evisecerate, având copilul în pântece… (Am făcut un doctorat în străinătate despre suferinţele românilor din Ardeal şi ce am găsit în documentele referitoare la românii care nu erau recunoscuţi şi nu erau îngăduiţi şi nu aveau drepturi şi străinii de alt neam şi de altă credinţă îi chinuiau şi îi persecutau. Aşa au suferit Horia, Cloşca şi Crişan, aşa şi Crăişorul Munţilor, Avram Iancu). Iar acum, în Piaţa Sibiului, preşedintele a ridicat o statuie pentru un guvernator care omora românii şi care-i asuprea pe ţărani. Putea să-l pună pe Samuel von Bruckenthal în muzeul de acolo, de la Sibiu, de l-a ctitorit şi şi-a lăsat lucrurile Sibiului, dar nu în Piaţa Mare – un scuipat, cum se spune neacademic şi vulgar, pe obrazul românilor. Aşa şi-au bătut joc de Ţară.

Dar dvs. sunteţi tineri şi o să trăiţi şi o să vedeţi cum sfârşesc cei care şi-au bătut joc de români. E o chestiune de timp. Să vă rugaţi lui Dumnezeu ca să vă dea putere să vă duceţi crucea mai departe, rămâneţi în Biserică, nu vă smintiţi de ceea ce vedeţi la TV, nu vă speriaţi nici de covid, nu vă grăbiţi să vă vaccinaţi, lăsaţi-i pe ei să se vaccineze întâi, întâi toţi parlamentarii şi toţi senatorii şi deputaţii şi la urmă, de o mai rămâne vreun vaccin din astea 120 de milioane de doze cumpărate de Câţu, abia atunci să vă vaccinaţi, că sunt expirate şi încearcă să le vândă în străinătate. Îşi bat joc de români. Bată-i Dumnezeu să-i bată de duşmani şi să se ridice copiii ăştia crescuţi în Biserică, să se ridice să fie primari, să devină prefecţi, să ajute Ţara şi poporul, să construiască şcoli…

Vedeţi, dau foc românilor în spitale! Cum se poate? S-a întâmplat la Bucureşti, pe urmă s-a întâmplat la Iaşi, la Constanţa, ard de vii în spitale! Sigur că e o făcătură! Nu se poate ca în mileniul ăsta al 3-lea în care trăim să nu ai detector de fum! Acolo să nu ai paznici de noapte! Să ardă oamenii cu branule pe mâini şi legaţi de pat! Atât de mult şi-au bătut joc de Ţară şi de noi. Vor să promoveze mai mult spitalele private, dar cum se poate duce un om cu pensie mică într-un spital privat? Cum să plătească acolo? Grele vremuri am ajuns să trăim. Rămâneţi în Biserică şi o să vedeţi că Dumnezeu face minuni. Avem un Patriarh puternic şi un Sinod cu episcopi care se zbat şi sunt alături de preoţi. Să ştiţi că cine te judecă după aparenţa veşmintelor strălucitoare sau a aurului de care zic ei că-l purtăm pe veşminte nu cunoaşte cu adevărat Biserica.

Mă bucur mult de ce a realizat părintele Severian aici la parohie, am 15 ani de când am venit la Giurgiu, aici, şi mă spovedesc la dvs care sunteţi consătenii şi familia mea de aici, de la Adunaţii Copăceni: foarte greu a fost şi cu politicienii ăştia de aici, de la Giurgiu, să ne ajute, să pună umărul la proiectele noastre. Şi m-am îmbolnăvit de supărare, sunt pe insulină, trebuie să mă îngrijesc de sănătate, dar, împreună cu preoţii mei, am reuşit să cumpărăm conace, să construim centre pastorale, avem cel mai cercetat cabinet de medicină de familie din Giurgiu, o călugăriţă este medic acolo şi peste 5000 de oameni merg la maica la cabinet. Avem preoţi tineri, unii dintre ei sunt la doctorat, cum e părintele George Daianu, cum e părintele Severian, unii dintre ei au terminat Politehnică, cum este unul dintre diaconii cu care am slujit astăzi, este inginer şi de aici de la slujbă se duce la firmă să lucreze. Schimbarea poate să vină doar prin oamenii de calitate pe care-i promovăm.

Indiferent de ce vor alege copiii dvs. să facă în viaţă, ăştia mici şi frumoşi care ne-au întâmpinat astăzi, dvs să vă străduiţi şi să vă rugaţi mult pentru ei ca societatea să nu-i piardă. Văd oameni care au copii la 25 de ani care târâş-grăpiş au terminat o facultate, dar stau tot cu părinţii, pe salariul şi pe pensia părinţilor şi a bunicilor. Le e comod, le e cald acolo, nu vor să muncească, nu vor să lucreze. Cine ne va plăti pensiile mâine-poimâine? Dar aud că fondul de pensii l-au consumat ăştia pe campanii!

(…) Părintele Geraldin se vaită că îl doare coloana, că a făcut operaţie; dar nu vedeţi, părinte, cum oameni în vârstă vin la biserică? Oameni care cultivă pământul şi care fac mişcări. Oamenii la ţară sunt mai sănătoşi şi mai viguroşi decât ăia de la bloc, să ştiţi! Vă doresc să ajungeţi suta de ani ca patriarhii şi episcopii de altădată.

Să ne bucurăm unii de alţii cât mai suntem pe pământ, să ne ferească Dumnezeu şi Măicuţa Domnului – a cărei icoană e adusă din Sf. Munte Athos, grădina Maicii Domnului, spre închinare -, să ne păzească Sfânta Parascheva de molimă şi de toate bolile, să vă păzească gospodăriile şi holdele şi să vă ocrotească copiii. Una dintre minunile mari ale Sfintei Parascheva, la care am fost martor, povesteau preoţii la Catedrală, e că o bătrânică i-a adus o pernă brodată, cusută de mână, Sfintei Parascheva şi nu ştia cum să-i pună perna Sfintei. Şi Sfânta Parascheva a ridicat capul – e consemnat în analele Sfintei Mitropolii – şi aşa i-a pus perna. Cu ani în urmă, mulţi ani, vreo 20, la Sfânta Parascheva m-am dus şi simţeam nevoia s-o îmbrăţişez. Trupul ei era cald. Aveam sentimentul că dincolo de veşmintele frumoase, brodate, e un om viu. Şi aşa este Sfânta Parascheva! Nimeni nu ajută mai mult decât Sfânta Parascheva. Cred că şi aici, la biserică, unde i-aţi împodobit icoana aşa de frumos, părinte Severian, va revărsa har peste har şi binecuvântare, pentru rugăciunile credincioşilor dvs buni.

Să vă ferească Sfânta Parascheva de toate relele, să vă ţină sănătoşi şi să ajungem să vă vedem şi chipurile frumoase şi luminate de credinţă fără mască. Doamne, ajută!”

Legături:


Categorii

Pandemia de coronavirus/ COVID-19, PS Ambrozie Meleacă, Raspunsurile Bisericii la problemele vremurilor, Razboiul impotriva Romaniei, Sarbatori, comemorari, sfinti, Tradatori si lichele, Transcrieri-Redactari, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

18 Commentarii la “PREASFINȚITUL AMBROZIE al Giurgiului – CUVÂNT INCENDIAR, DE UN CURAJ PROFETIC, la adresa conducătorilor netrebnici ai țării, de praznicul Sfintei Cuvioase Parascheva: “ÎȘI BAT JOC DE ROMÂNI. BATĂ-I DUMNEZEU SĂ-I BATĂ DE DUȘMANI! Vedeţi, dau foc românilor în spitale! Rămâneţi în Biserică şi o să vedeţi că Dumnezeu face minuni” (VIDEO, TEXT)

 1. Cat mai multe astfel de voci sa se faca auzite, clare, fara ocolisuri, si oamenii se vor uni in spatele lor, cum nu ar facea-o pentru nimeni altcineva. Cu poporul ridicat sub lumina crucii, ar fi maturati acesti psihopati satanisti de la putere, ca si cum n-ar fi fost vreodata.

 2. Slavă Domnului că are curajul de a spune lucrurilor pe nume !!! Este nevoie în aceste vremuri grele pentru Biserică, pentru neam și pentru țară de asemenea mărturisitori !!! Pe cine te mai poți bizui în aceste vremuri ? Pe nimeni altcineva decât pe Domnul Iisus Hristos și pe Biserica Lui pe ,,care nici porțile iadului nu o vor birui” !!! Atât doar, trebuie să nu ne depărtăm de Biserică !!! Să ne ajute Domnul să rămânem alături de El aici pe pământ și în vecii nesfârșiți !!!
  Amin și Doamne ajută tuturor !!!

 3. Slavă lui Dumnezeu că mai avem astfel de episcopi!
  Vrednic este!

 4. Prea putini au curajul marturisirii, iar aproapele nostru manipulat si neinformat in adevar este ranit de moarte. Vai de aceia care stiu si tac.

  Mărturisirea unui Preot-Călugăr care a făcut greșeala să se vaccineze (ne spune Părintele Savvas)
  https://www.facebook.com/marian.cristian.50596013/videos/223015103145659/?sfnsn=wa

  — Sursa (facebook) a clipului video (tradus în limba engleză) este: https://www.facebook.com/watch/?v=1549857155362120

 5. Dar sunt și politicieni care vorbesc, poate s-or “molipsi” mai mulți de astfel de discursuri:

  https://youtu.be/IMCycM0H6TM

  https://www.facebook.com/tulescu.ovidiu/videos/407252894184421/

 6. 16. Iar El i-a zis: Un om oarecare a făcut cină mare şi a chemat pe mulţi;
  17. Şi a trimis la ceasul cinei pe sluga sa ca să spună celor chemaţi: Veniţi, că iată toate sunt gata.
  18. Şi au început unul câte unul, să-şi ceară iertare. Cel dintâi i-a zis: Ţarină am cumpărat şi am nevoie să ies ca s-o văd; te rog iartă-mă.
  19. Şi altul a zis: Cinci perechi de boi am cumpărat şi mă duc să-i încerc; te rog iartă-mă.
  20. Al treilea a zis: Femeie mi-am luat şi de aceea nu pot veni.
  21. Şi întorcându-se, sluga a spus stăpânului său acestea. Atunci, mâniindu-se, stăpânul casei a zis: Ieşi îndată în pieţele şi uliţele cetăţii, şi pe săraci, şi pe neputincioşi, şi pe orbi, şi pe şchiopi adu-i aici.
  22. Şi a zis sluga: Doamne, s-a făcut precum ai poruncit şi tot mai este loc.
  23. Şi a zis stăpânul către slugă: Ieşi la drumuri şi la garduri şi sileşte să intre, ca să mi se umple casa,
  24. Căci zic vouă: Nici unul din bărbaţii aceia care au fost chemaţi nu va gusta din cina mea.
  25. Şi mergeau cu El mulţimi multe; şi întorcându-Se, a zis către ele:
  26. Dacă vine cineva la Mine şi nu urăşte pe tatăl său şi pe mamă şi pe femeie şi pe copii şi pe fraţi şi pe surori, chiar şi sufletul său însuşi, nu poate să fie ucenicul Meu.
  27. Şi cel ce nu-şi poartă crucea sa şi nu vine după Mine nu poate să fie ucenicul Meu.
  28. Că cine dintre voi vrând să zidească un turn nu stă mai întâi şi-şi face socoteala cheltuielii, dacă are cu ce să-l isprăvească?
  29. Ca nu cumva, punându-i temelia şi neputând să-l termine, toţi cei care vor vedea să înceapă a-l lua în râs,
  30. Zicând: Acest om a început să zidească, dar n-a putut isprăvi.
  31. Sau care rege, plecând să se bată în război cu alt rege, nu va sta întâi să se sfătuiască, dacă va putea să întâmpine cu zece mii pe cel care vine împotriva lui cu douăzeci de mii?
  32. Iar de nu, încă fiind el departe, îi trimite solie şi se roagă de pace.
  33. Aşadar oricine dintre voi care nu se leapădă de tot ce are nu poate să fie ucenicul Meu.
  34. Bună este sarea, dar dacă şi sarea se va strica, cu ce va fi dreasă?
  35. Nici în pământ, nici în gunoi, nu este de folos, ci o aruncă afară. Cine are urechi de auzit să audă.

  Astazi la oaste suntem chemati, nu la cina, si multi raspund la fel. Nu va amagiti ca Dumnezeu ne-a uitat, El acum isi alege oastea, sau mai degraba oastea se alege singura.
  Eu am gresit mult si am vorbit mult. O voi mai face sigur cat va ingadui Dumnezeu sa o fac, caci om fiind altfel nu se poate. Dar va spun ca un gand nu pleaca de la mine de ceva vreme. Nu pecetea o va judeca Dumnezeu, ci pe cei care o primesc, si va fi asa: cum v-ati pecetluit asa veti fi judecati, iar cei care pecetluiesc, dupa cum au pecetluit asa vor fi judecati. Caci iata, Hristos vine si acum I se pregateste calea. Si de nu va vine sa credeti ca se intampla aievea, amintiti-va ca acum un an nu v-ati gandit la ce se inatmpla astazi. Si numarand anul pe care la proorocit parintele Iustin Parvu ati gandit ca nu va mai fi. Si totusi a fost, parintele a proorocit adevarat.

 7. Domnul Dumnezeu sa-i dea putere PS Ambrozie sa ramana neclintit in marturisirea sa!
  Sa-l ajute din Cer vrednicul de fericire si pomenire PS Gurie!

 8. Episcopul Devei şi Hunedoarei a murit, la 52 de ani. Era internat în stare gravă cu Covid-19. Sunt curios ce spune preasfintiul Ambrozie despre asta….

  ”Ascultaţi pe mai-marii voştri şi vă supuneţi lor, fiindcă ei priveghează pentru sufletele voastre, având să dea de ele seamă, ca să facă aceasta cu bucurie şi nu suspinând, căci aceasta nu v-ar fi de folos” – spune sfantul apostol Pavel in Epistola sa catre Evrei.

  Si apropo de vaccin, bine a spus maica Siluana, intr-un interviu acordat chiar inainte sa treaca la cele vesnice, ca toti cei care se tem de efectele periculoase ale vaccinului uita ca Dumnezeu vegheaza si ne pazeste.

  Maica Siluana Vlad: „Ne temem de vaccin? Dar ura, ținerea de minte a răului, neiertarea, vorbirea de rău, pierderea vieții pe Facebook, pornografia, desfrânarea, lăcomia și toate celelalte? Nu ne dăm seama… abia acum se apropie unii și descoperă că ne afectează efectiv ADN-ul, iar împlinirea poruncilor, mai ales iertarea și iubirea ne curăță ADN-ul”.

  Dupa cum stiti, pe sfantul apostol Pavel l-a muscat o vipera imediat dupa naufragiul corabiei sale in Malta si toti se asteptau ca el sa moara, dar nu a patit absolut nimic. Caci Domnul era cu el.

  Timpul va decide daca vaccinul a fost ceva bun sau rau. Vom vedea. Insa, asa cum spune Domnul – Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul, iar sufletul nu pot să-l ucidă; temeţi-vă mai curând de acela care poate şi sufletul şi trupul să le piardă în gheena.

  Asta-i tot ce am vrut sa va spun si imi cer iertare daca cuvintele mele au deranjat pe cineva.
  Dumnezeu sa ne pazeasca de tot raul!

 9. @Un crestin

  Episcopul Devei şi Hunedoarei a murit, la 52 de ani. Era internat în stare gravă cu Covid-19. Sunt curios ce spune preasfintiul Ambrozie despre asta….

  …și era vaccinat. Iar PS Ambrozie a fost și el bolnav de Covid.

  Si apropo de vaccin, bine a spus maica Siluana, intr-un interviu acordat chiar inainte sa treaca la cele vesnice, ca toti cei care se tem de efectele periculoase ale vaccinului uita ca Dumnezeu vegheaza si ne pazeste.

  Dar de Covid nu ne păzește? Dacă nu ar trebui să ne temem de efecte secundare, de ce ne-am teme de boală? Nu știe Dumnezeu? Nu a zis El că niciun fir de păr…?

  Timpul va decide daca vaccinul a fost ceva bun sau rau. Vom vedea. Insa, asa cum spune Domnul – Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul, iar sufletul nu pot să-l ucidă; temeţi-vă mai curând de acela care poate şi sufletul şi trupul să le piardă în gheena.

  Să ne temem, așadar, de pervertirea conștiinței, de adeziunea la minciună, de ispitirea lui Dumnezeu…

 10. @ Adnin

  Este o diferenţă intre a-ţi pune toată nădejdea în Dumnezeu şi a-l ispiti pe Dumnezeu, aşa cum ma acuzaţi domnia voastră în mod indirect (ca şi de adeziunea la miniciună). Da, niciun fir de păr nu cade fără stirea lui Dumnezeu, la fel cum niciun om nu pleacă de pe pământ la cer fără să fie chemat de Cel Atotputernic. Dacă ştim că aceste lucruri sunt adevăruri incontestabile, atunci ştim şi că acest vaccin nu a apărut fără voia lui Dumnezeu, cel care a vindecat orice molimă apărută pe pământ de-a lungul timpului, de la lepră, ciumă si până la gripa spaniolă. Iar dacă Domnul a îngăduit această molimă, a fost pentru păcatele noastre cele multe si pentru indreptarea noastră.

  Constat cu tristeţe că multe situri ortodoxe au adoptat o inie apocaliptică in privinţa vaccinului, punându-l pe picior de egalitate cu pecetea din Apocalipsa. Sunt din păcate credincioşi, care îi împart pe oameni în vaccinati si nevaccinati, punandu-i la colţ pe cei care au acceptat vaccinul (inclusiv pe stareţul Efrem Vatopedinul!), asa cum fac din nefericire autorităţile cu cei nevaccinaţi! Eu sunt total împotriva discriminării în ceea ce priveşte vaccinarea. Este alegerea fiecăruia, o libertate lăsată de Dumnezeu, de altfel, si nu ar trebui să existe constrângeri sau restricţii legate de acest lucru.

  Ca toţi ceilalti oameni, si eu mă tem de posibilele efecte negative pe termen scurt sau lung ale vaccinului, dar imi pun nădejdea în Dumnezeu şi în Maica Domnului, că mă vor apăra de tot răul, aşa cum au facut-o şi până acum. Asta se numeşte credinţă, nu ispitire.

  PS – Nu ţin ca acest text să apară pe site (am văzut că faceţi o selecţie), este doar un răspuns adresat dumneavoastră, după piatra aruncată în direcţia mea.

  Trebuie să fm intelepti ca serpii si blânzi ca porumbeii. Doamne ajută!

 11. @Un creștin

  1) Dv. argumentați că dacă în cazul Sfântului Apostol Pavel puterea lui Dumnezeu (care îi apără pe cei credincioși) l-a păzit de efectul mortal al mușcăturii unui șarpe veninos, la fel și pe cei vaccinați, în caz că vaccinul este toxic, îi va păzi de moarte, atât timp cât aceștia pun pe primul loc credința în Dumnezeu.
  Dar argumentul dv. nu stă în picioare. De ce? Deoarece Dumnezeu îi apără de lucrul mortal pe cei care vin în contact cu el din întâmplare, fără să realizeze, sau care nu se pot opune. Nu funcționează atunci când iei tu în brațe “vipera” pe principiul că Dumnezeu te va păzi, doar pentru că ești credincios. Aceasta se numește ispitire a lui Dumnezeu. (Acum, deși nu putem demonstra în mod total și definitiv, avem o mulțime de dovezi care arată că vaccinul are o grămadă de aspecte “rele”, putând fi asimilat cu “vipera” din exemplul dv.)

  2) Despre ce ascultare vorbiți? În Biserică, acum, în ce privește vaccinul, sunt voci care susțin o opinie, și sunt voci care susțin opinia contrară. (Și mai sunt și cei care tac.) De care voci să faci, prin urmare, ascultare? Nici măcar numărul celor care susțin o părere sau alta nu este un criteriu, deoarece știm că la sfârșitul vremurilor, cei care nu vor fi apostaziat vor fi în număr mai mic decât cei care vor fi apostaziat. Ascultarea de care vorbiți se referă la lucruri clare, pe care Biserica și le-a însușit în decursul unor perioade lungi de timp. Acum, când lucrurile sunt foarte “tulburi” e nevoie să ascultăm și de glasul conștiinței proprii, glas care de fapt este vocea lui Dumnezeu în noi, sau vocea îngerului păzitor… Deci să ne informăm și din sursele lumești și apoi să încercăm să vedem ce ne spune conștiința: este liniștită sau nu în legătură cu decizia noastră?

  3) Dv. aduceți citatul din Biblie “Nu vă temeți de cei ce ucid trupul, iar sufletul nu pot să-l ucidă…” pentru a sublinia că nu sunt atât de importante efectele periculoase ale vaccinului cât grija noastră pentru suflet. Dar iarăși, cuvântul “nu vă temeți de cei ce ucid trupul” se referă la cei care vin peste noi intempestiv, să ne ucidă trupul fără ca noi să avem posibilitatea să ne opunem uciderii. Nu e același lucru cu vaccinul, pe care, dacă vrem, îl putem refuza.

  4) Ce mă miră cel mai mult la dv. e următorul lucru: dacă ați fi adus argumente medicale în favoarea vaccinului, v-aș mai fi înțeles (chiar dacă nu și aprobat); dar să aduceți argumente religioase în favoarea vaccinului, nu înțeleg. Vedeți că chiar cei care implementează vaccinul ne obișnuiesc cu ideea că acesta va trebui reluat periodic, astfel încât cei care vor rămâne doar cu primele 2 doze vor fi considerați nevaccinați. “Și ce dacă?” vor spune unii. “Nu se făceau și vaccinurile antigripale periodic?” Da, spun eu, dar nu obligau un glob întreg să le facă. Și nici nu treceau situația vaccinării antigripale într-un pașaport de care să fie condiționată existența ta în societate. Ori acesta este un control totalitar, o dominație care în nici un caz nu vine de la Dumnezeu. Deci cum poate fi susținută cu argumente religioase?

  5) Maica Siluana a fost întrebată despre vaccin, de aceea a trebuit să dea un răspuns. Într-adevăr, ea mută discuția de pe vaccin, pe lucrarea asupra sufletului, așa cum faceți și dv. aici. Maica Siluana a fost criticată de unii pentru că a mutat discuția astfel. Dar cei care o critică nu au în vedere un lucru: ea era bătrână, grav bolnavă de o boală incurabilă, aștepta dintr-un moment într-altul să treacă în lumea cealaltă, încât desigur că lucrarea ei de bază era cea asupra sufletului. Apoi mă îndoiesc că stătea cu nasul în știri, ca cei mai mulți dintre noi; presupun că știa doar ce îi comunicau alții. (De altfel, un călugăr nici nu ar trebui să stea cu nasul în știri.) De aceea e posibil ca ea să nu fi avut o imagine prea completă a ceea ce se întâmplă acum în lume, mai ales că era aproape cu un picior în lumea cealaltă. De aceea atitudinea ei este de înțeles.
  Pe de altă parte, nu aceeași situație este în privința noastră, care avem mai multe informații lumești. Și de aceea nu ne putem limita la opinia Maicii Siluana asupra vaccinului.

  Nu am scris acestea ca să vă demolez opiniile, ci ca să facem schimb de opinii. Și eu sper să nu vă supărați.
  Într-adevăr, așa cum spuneți, Dumnezeu să ne ajute pe toți!

 12. @admin.
  Excelenta replica!

 13. Un text scris de av. Dan Chitic:

  A început iarna libertății noastre

  Iarna a venit pentru libertățile noastre cu fix 2 luni înaintea solstițiului de iarna. Fix pe 25, nu Decembrie ci Octombrie, a venit înghețul drepturilor si libertăților noastre. E o iarna precoce, dar care pare sa se instaleze definitiv.
  Este cea mai lungă noapte a vechii lumi, este Marea Noapte a Marii Resetări!

  Începând de azi ziua abuzurilor și a dictaturii începe sa crească, și va deveni tot mai lungă. Înfiorător de lungă.

  Solstițiul dictaturii vine cu declararea oficială in Romania a unei noi Religii de stat: Vaccinismul!
  Covidismul, ca paleo-credință, credință acceptata și încurajată de stat, devine de azi sub noua sa forma – Vaccinismul, noua religie oficială de stat. O religie obligatorie pentru toți cetățenii, indiferent de credințele lor de pana mai ieri.

  De mâine nu mai contează dacă ești Creștin ortodox, catolic sau protestant, dacă ești musulman, evreu, budist sau dacă tu crezi in extratereștri, in tuneluri pe sub Carpați sau chiar dacă ești temător de VoVid.
  De mâine contează doar dacă tu crezi, sau măcar spui ca tu crezi in “sfântul” Vaccin salvator. Afirmarea acestui crez devine obligatorie, in caz contrar ești aruncat in oprobriul public. Dogma trebuie crezută, nu cercetată! Asumată și implementată in viața cotidiană.
  Trebuie sa crezi, sau sa spui ca crezi in Vaccin, sa-ți mărturisești public “credința” și sa te “împărtășești” periodic cu aceasta noua comuniune care te face membru in noua comunitate a Noii Lumi – Vaccinul!

  Nu crezi? Nu vrei sa te împărtășești cu “sfântul” Vaccin?

  “Cei chemați ieșiți! Ca nimeni din cei chemați sa nu rămână!” se spune in liturghie pentru a-i face sa iasă din biserica pe cei nebotezați.
  La fel ni se spune și noua, celor care nu acceptam noul “botez”, doar ca nu suntem invitați sa ieșim dintr-un lacaș de cult al noii religii de stat Vacciniste!

  Suntem excluși din societate!

  Tu, necredinciosul, antivaccinistul, NU mai ai nici dreptul sa muncești! Sa muncești pentru ei… nu mai ai cu ce trăi! Nu mai ai nici puținul pe care îl aveai: Mori!
  Tu, necredinciosul și “neîmpărtășitul” cu Vaccin, nu mai ai dreptul sa trăiești printre “Noii Oameni”!

  Nu crezi, nu mărturisești noua ta credința și nu îndeplinești actul de credință – vaccinarea?
  Ești un paria. Un Untermensch – un SubOm… ești mai puțin decât un animal, care încă are dreptul sa nu fie vaccinat!

  De acum nici nu mai e relevant scopul lor… finalitatea demersului lor nici nu mai contează. Problematizarea filozofului Giorgio Agamben devine superfluă atunci când spune
  „Oamenii de știință și medicii au spus că Green Pass nu are semnificație medicală în sine, ci servește pentru a forța oamenii să se vaccineze. În schimb, cred că trebuie să spunem contrariul: că vaccinul este un mijloc de a forța oamenii să aibă Green Pass. Adică un dispozitiv care permite monitorizarea și urmărirea persoanelor, o măsură fără precedent. ”

  Discuțiile filozofico-juridice sunt tardive.

  Am vorbit despre dictatura și control? Constatam ca statul va ști, fără niciun mandat din partea justiției, unde ești, când ești și lângă cine ești?

  E mult mai mult decât atât:

  Este vorba despre însăși viața noastră. La dreptul de a crede in ce vrem, cum vrem și dacă vrem… La dreptul nostru la viața, la munca.
  La dreptul de a fi!
  La dreptul chiar de a muri cum vrem și de ce vrem! Căci da, avem dreptul sa ne dorim chiar sa murim de CoVid… de ce nu?

  Asta înseamnă să fii om!
  Să ai libertatea de a alege. Ba chiar să ai libertatea de a alege greșit, chiar sa alegi sa te îmbolnăvești sau sa mori…
  Așa a făcut și Adam. A ales greșit. Dar a avut dreptul de a alege!

  Cine este dumnezeul acestei “Noi Lumi” care ne răpește și dreptul de a alege, de a greși?

  Un lucru știu sigur: dumnezeul acestei “Noi Lumi” nu este Dumnezeul meu.

  Eu unul am ales.
  Am ales sa păstrez darul pe care mi l-a dat Dumnezeul meu: LIBERTATEA!

 14. Cred că ar fi bine să trimitem mai mulți mesaje de apreciere și susținere către PS Ambrozie în condițiile date când se confruntă atât cu certarea pe linie ierarhică… cât și cu cea din partea statului prin deschiderea unui dosar penal.

  Adresa de email: episcopia.giurgiului@yahoo.com

 15. Am observat ca exista o aripa progresist-globalista, aparent stapanita de acelasi duh neomarxist, si in Biserica, ce doreste si indeamna parca slujirea la doi domni. Din cate am citit despre maica Siluana si predicile dansei parea ca cocheteaza cu acest curent, sa-mi fie cu iertare daca ma insel. Tot in acest grup ii consider si pe acei preoti-vedeta Necula, Vasile Ioana, Visarion Alexa etc. In acelasi timp exista si grupul celor ispititi de-a dreapta reprezentat de cei care se autointituleaza “nepomenitori” sau “ingraditi”. Cred ca mai cu seama acum in zilele noastre trebuie o mai mare grija si deosebire a duhurilor ca inainte.

 16. @Un creștin

  Nu tot ce apare pe lume este cu voia lui Dumnezeu. Cu știința și îngăduința sa, da. Însă asta nu presupune și binecuvântarea Lui.

  Probabil sunteți la fel de trist și când vedeți că cei considerați de cei puternici nevaccinați sunt deposedați de locul de muncă și ghetoizați?

  Nu, vaccinul nu e pecetea, dar nici nu poți să nu vezi o similitudine între condiționarea din Apocalipsă și modul în care unele state, pe cale și al nostru, folosesc „certificatul verde”…

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare