Lansarea de carte la Libraria Sophia: Minunile icoanei Maica Domnului “Eu sunt cu voi şi nimeni împotriva voastră”

3-09-2014 Sublinieri

invitatie MD

Editura şi librăria Sophia vă invită
luni, 8 septembrie 2014, ora 18,00
la o împreună-prăznuire a Naşterii Maicii Domnului.

Va fi lansată ultima carte din colecţia Mărturii / Minuni
Minunile icoanei Maica Domnului
Eu sunt cu voi şi nimeni împotriva voastră

 

Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Eu sunt cu voi şi nimeni împo­tri­va voastră” este una dintre cele mai noi icoane făcătoare de minuni ale Bisericii Ortodoxe. Pictată la Mănăstirea Leu­şi­no, icoana a fost dăruită de către egumena Taisia Sfântului Ioan de Kronstadt. Prin această icoană Născătoarea de Dumnezeu a săvârşit mulţime de minuni, chiar şi o înviere din morţi. Multă vreme ascunsă, ea a devenit astăzi cunoscută de la un ca­­păt al lumii la celălalt. Prin ea, Preacinstita Născătoare de Dumnezeu îi încurajează pe credincioşi, îi mângâie pe cei întristaţi, îi sprijină pe cei căzuţi, îi tămăduieşte pe cei bolnavi şi întoarce la credinţă pe cei ce rătăcesc departe de Dumnezeu. Milostiva Mijlocitoare se arată prin icoana sa ca o blândă mângâietoare şi ca o puternică încurajatoare, spunând lumii: „Nu te teme, turmă mică! Eu sunt cu voi şi nimeni împotriva voastră!

Participă:

prof.dr. Mihaela Palade – Departamentul de Teologie Sistematică, practică şi Artă Sacră din cadrul Facultăţii de Teologie Ortodoxă “Justinian Patriarhul” a Universităţii din Bucureşti

şi

Gheorghiţă Ciocioi – traducătorul cărţii.

Vă aşteptăm cu drag!


Categorii

Lansari de carte

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “Lansarea de carte la Libraria Sophia: Minunile icoanei Maica Domnului “Eu sunt cu voi şi nimeni împotriva voastră”

  1. Am in casa o copie a cestei icoane pe care am cumparat-o din Ucraina. Arata asa:
    http://dositeea.blogspot.ro/2012/03/icoana-maicii-domnului-eu-sunt-cu-voi.html

    Pentru ca icoana este putin deosebita fata de ce stim noi, maicile din manastirea respectiva se simt oarecum datoare sa explice inchinatorilor ca icoana a fost pictata cu binecuvantarea si sub indrumarea Sfantului Ioan din Kronstandt, nu ca ar fi fost daruita sfantului.
    Cu tot respectul pe care il am fata de dl Gheorghita Ciocioi, cred ca s-a strecurat o greseala. Daca nu chiar doua, pt ca icoana nu arata ca cea de pe coperta cartii…
    Intr-adevar, este una dintre icoanele facatoare de minuni ale Maicii Domnului. Si este atat de frumoasa in original!

  2. In carte scrie ca icoana e mult mai veche, ca se numea Lauda Maicii Domnului si ca stareta Taisia i-a daruit o astfel de icoana pictata in atelierele manastirii, Sf Ioan de Kronstadt, pe care a insemnat acele cuvinte. S-a cautat, la consacrarea icoanei de Biserica un chip cat mai aproape de canonicitate. Cred ca acesta a fost preferat de editura in cauza.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!