Sprijina cu 1 EURO campania Asociatiei ortodoxe Ihtis pentru persoanele cu dizabilitati!

28-11-2008 Sublinieri

 Doneaza 1 euro! Donate 1 Euro!

img_2822

 Sprijina campania Asociatiei ortodoxe Ihtis pentru persoanele cu dizabilitati:

350.000 Euro = Solidaritatea a 350.000 oameni“. Doneaza un euro pentru construirea primului Centru de Viata Independenta din Romania!

Poti dona  1 Euro acum apeland, din reteaua Romtelecom, numarul 0900 900 081 (1 Euro/apel)!

In curand, speram sa fie posibile si donatii prin SMS in retelele Vodafone si Orange.  Incercam sa infiintam si un cont PayPal! Va vom tine la curent!

Informatii bancare/ Bank account information:Titular cont/ Account Holder: ASOCIATIA IHTIS
Cod Fiscal/ Registration number: 16690411
Banca/Bank: BCR – AGENTIA DOROHOI
SWIFT/BIC: RNCBROBUBT0
Conturi bancare/Bank Account numbers:

 • RO84RNCB1760000043500001 – lei
 • RO84RNCB0044002865610002 – Euro
 • RO57RNCB0044002865610003 – Dollars

Categorii

Fratii mai mici ai lui Hristos

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “Sprijina cu 1 EURO campania Asociatiei ortodoxe Ihtis pentru persoanele cu dizabilitati!

 1. NU E PRIMUL CENTRU ,CACI EXISTA DEJA DE MAI MULTI ANI UNUL LA TIMISOARA ,intitulat “PENTRU VOI,au si site http://www.pentruvoi.ro,au si locuinte protejate!!Cititi pe site!

 2. Draga sofiai nu se lupta nimeni pe aici pentru “primul loc”. Daca exista si alte centre care ajuta persoanele cu dizabilitati, e foarte bine, ne bucuram.

  Acest Centru de viata independenta, asa cum se precizeaza pe site-ul Asociatiei ortodoxe Ihtis, “NU are regim de spital sau de azil.

  Un centru de viata independenta este un asezamant in care beneficiarul (tanarul cu dizabilitati fizice) sta temporar. Fiecare beneficiar vine cu o anumita dorinta personala (ex. sa fie invatat cum poate calca rufele, cum poate gati etc. – sezand in fotoliul rulant) si este instruit cum si ce trebuie sa faca pentru a reusi acestea. Instructori vor fi tot persoane cu dizabilitati similare cu cele ale persoanei instruite, in ciuda carora, stiu si pot sa fie independente (adica gatesc, spala, se imbraca singure, profeseaza o meserie etc.). Tu nu ai observat ca sunt persoane cu dizabilitati similare si cu mod de viata diferit? Unele pot conduce un autoturism – in timp ce altele se rusineaza a iesi din casa etc. Acest tip de ajutor reciproc (numit Peer Counseling) are rezultate deosebite in tarile in care se practica. Un “Peer” prin impartasirea propriei experiente ajuta persoana aflata in aceeasi situatie cu a sa (dar care intampina dificultati in viata de zi cu zi) sa iasa la liman,

  Centru este conceput ca un ansamblu de 12 garsoniere, creand astfel oricarui beneficiar impresia ca are propria locuinta pe care trebuie sa o administreze singur, iar in ansamblu, intregul centru va fi o comunitate in care se va exersa comportamentul in relatiile dintre vecini, colegi, prieteni, parteneri etc.
  Intr-un astfel de centru, rolul medicului care trateaza boala (in spitale) este substituit de cel al “Peer-ului”.

  Cand beneficiarul instruit obtine rezultatul dorit, revine in familie si isi satisface singur dorintele dupa cum a fost instruit.

  DE RETINUT: Obiectivele proiectului nostru sunt: auto-reprezentare, viata independenta, integrare sociala deplina. Noi nu intentionam a trata boli, ci a accesibiliza mediul fizic si a instrui tanarul cu dizabilitati cum sa actioneze in acelasi scop.”

  Daca doresti mai multe informatii poti citi chiar pe site-ul Asociatiei Ihtis.

 3. Este adevarat, exista si in Timisoara un centru, dar pentu tinerii cu dizabilitati intelectuale. Noi, cei cu dizabilitati fizice, avem altfel de necesitati, iar un centru pentru noi chiar nu exista.
  Multumiri pentru promovare si sustinere.

 4. CAMPANIA IHTIS CONTINUA…
  Membrii Asociatiei IHTIS va invita vineri 27 februarie, orele 18, Palatul Copiilor / sala mica – la spectacolul folcloric caritabil „Suflet langa suflet prin cantec” – parte a Campaniei „350.000 euro = solidaritatea a 350.000 de oameni”. Organizator: Asociatia IHTIS. Producator: Florin Racoci. Intrarea libera. Detalii pe: http://asociatia-ihtis.ro. VA ASTEPTAM !

 5. UN NOU EVENIMENT IHTIS
  9 MAI 2009/orele 11-13/Parcul Tineretului (intrarea dinspre Liceul Ghe. Sincai) – “Un minut in fotoliul rulant” – o actiune inedita initiata de membrii Asociatiei IHTIS, ce se va finaliza prin formarea LANTULUI SOLIDARITATII si acordarea unui premiu (O BICICLETA). Pentru detalii eveniment accesati: http://asociatia-ihtis.ro. VA ASTEPTAM !

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Recomandam