Rugaminte de pomenire pentru PREOTUL NICOLAE, preoteasa FLORINA si fata lor, IOANA, rapusi de inconstienta ucigasa a… unui alt preot. Si pentru copilul lor, MIHAI de 12 ani, ramas orfan

9-03-2011 Sublinieri

Am primit si transmitem mai departe rugamintea catre preoti, calugari si catre credinciosi de a pomeni pe raposatul pr. Nicolae din  parohia Gheboaia (Dambovita) si pe familia sa, morti napraznic ieri seara, in Targoviste, ucisi de un alt preot din Dambovita, baut si care conducea cu o viteza criminala un BMW…

 • Adevarul:

TRAGEDIE: Preot ucis de BMW-ul în care se afla alt preot

UPDATE: Preotul Cergan a mărturisit poliţiştilor că el a condus BMW-ul

Ora 19:16. Un BMW de culoare negru metalizat rula cu peste 150 de kilometri la oră pe Bilevardul IC Brătianu, din direcţia Bulevardul Carol I spre Micro XI.

Trecătorii s-au închinat văzând bolidul ambalat la maximum. Nici măcar în dreptul trecerii de pietoni de la Dealu Mare nu a redus viteza.

A urcat pe calea ferată care iese din curtea UPET şi în următoarele fracţiuni de secundă s-a produs tragedia.

BMW-ul practic nu a mai rulat. Maşina a fost lansată precum un avion, după care s-a prăbuşit peste o Dacia, în care se aflau preotul Nicolae Nicolae, de 41 de ani, care slujeşte3 în Parohia Gheboaia, comuna Finta, soţia sa şi fiica de 15 ani. Toţi trei au fost striviţi în autoturism şi au decedat pe loc. Dacia în care se aflau parcă fusese băgată sub o presă.

Se pare că la volanul BMW-ului se afla tot un preot. În maşină mai erau o femei şi un alt bărbat. Cei trei au fost duşi la Spitalul Judeţean pentru recoltarea de probe biologice. Poliţia face cercetări să afle cine a fost la volan.

Necazurile s-au ţinut lanţ în familia preotului Nicolae Nicolae, care şi-a înmormântat în urmă cu două săptămâni maman urma tragediei din această seară, un băieţel a rămas orfan de ambii părinţi. (…)

UPDATE Oamenii din Finta şi autorităţile locale îl plâng pe preotul Nicolae Nicolae

Intreaga comunitate de la Finta a rămas şocată la auzul cumplitei veşti. Preotul Nicolae Nicolae era un om blând, muncitor, adevărat creştin. Cu dragoste de Dumnezeu, de oameni şi de locurile natale.

“Mă consultam cu el în absolut toate problemele sociale, cele ce ţin de viaţa localităţii. Nu pot să cred că s-a întâmplat om asemenea tragedie”, spune primarul comunei Finta, Marin Şerban.

Trupurile neînsufleţite ale celor trei membrii ai familiei Nicolae vor fi depuse astăzi în Biserica Gheboaia. La ora 7:00, azi-dimineaţă, membrii Consiliului Local Finta s-au reunit de urgenţă pentru a aproba un ajutor de 12.800 de lei, bani care să fie folosiţi pentru înmormântarea preotului Nicolae, a soţiei sale, Florina, şi a fiicei lor de 15 ani, Ioana.

Sursele noastre ne-au informat că preotul Florin Cergan – fiul judecătoarei Veronica Cîrstoiu de la Curtea de Apel Bucureşti, care se afla în BMW-ul ucigaş ar fi cumpărat maşina în urmă cu două săptămâni.

Astăzi, la Laboratorul de Medicină Legală Târgovişte, zeci de persoane – rude, prieteni, săteni şi preoţi – au aşteptat ore în şir scoaterea trupurilor neînsufleţite ale preotului Nicolae Nicolae, soţiei sale – Florina, şi copilei de 15 ani – Ioana.

Protopopul Protoeriei Titu, Dumitru Stancu, cumnatul victimei, era răvăşit de durere. Soţia sa, sora Florinei Nicolae, plângea cu lacrimi amare.

“Este ceva de nedescris. O asemenea nenorocire nu mă aşteptam să se abată pe capul bietei familii. Trei oameni s-au dus în pământ, iar un băiat de 12 ani a rămas orfan, singur pe lume, spune un bătrân venit de la Gheboaia.

Ioana, fetiţa de 15 ani, care a pierit în cumplitul accident rutier de aseară, era elevă în clasa a IX-a la Liceul Constantin Cantacuzino. Era cunoscută drept olimpica la franceză. Pentru rezultate sale deosebite, adolescenta a primit chiar şi o bursă la Lyon. A rămas orfan de ambii părinţi un băiat de 12 ani. Ca o coincidenţă stranie, cel care se afla la volanul BMW-ului – preotul Florin Cergan este din aceeaşi comună cu soţia preotului Nicolae, respectiv de la Tătărani.

 • Sock.ro:IMAGINILE MORŢII! Preotul din Gheboaia, soția sa și fiica lor de 15 ani au murit într-un cumplit accident de circulație! Mașina lor a fost spulberată de bolidul preotului din Lăculețe! VIDEO

 • Categorii

  Uncategorized

  Etichete (taguri)


  Articolul urmator/anterior

  Comentarii

  15 Commentarii la “Rugaminte de pomenire pentru PREOTUL NICOLAE, preoteasa FLORINA si fata lor, IOANA, rapusi de inconstienta ucigasa a… unui alt preot. Si pentru copilul lor, MIHAI de 12 ani, ramas orfan

  1. Doamne ce tragedie Dumnezeu sa-i odihneasca in pace

  2. DUMNEZEU SA-I IERTE!
   Il cunosc pe preotul care a murit si sunt socata de ceea ce s-a intamplat.
   In comuna Gheboaia , unde slujea preotul Nicolae , am copilarit. Il cunosc de foarte mult timp si nu imi pot reveni de la aflarea vestii.
   DUMNEZEU SA-L IERTE si pe preotul Florin , cel care a produs acest cumplit accident.

   Magda Tudor si Dumitra Cioroianu fosta Ghita

  3. Nu trebuie sa judecam,nimeni nu a vrut sa se intample asa ceva.Sa ne rugam pentru amandoi preotii.Pentru cel care s-a dus cu familia,Dumnezeu sa-L ierte si pentru cel ramas la fel .Poate sa se intamaple oricui,sa nu uitam …si sa ne punem in pielea celui vinovat.

  4. @ Cristina:

   Nu vrem sa fim in pielea lui, bineinteles… Din niciun punct de vedere. Pentru ca nu, asta nu se poate intampla oricui! Fiindca nu oricine – si preot fiind – se urca baut intr-o masina de ultralux si goneste cu 150 (O SUTA CINCINCIZECI) km/h ca sa omoare alti oameni si apoi sa comenteze cinic ca ce sa le faca, daca umbla cu Dacia… Inainte sa compatimim insa cu cel care a ucis, ne pare rau, dar ni se pare mai normal sa ni se zdrobeasca inima pana sa iasa sange din ea, gandindu-ne la acel copil, Mihaita, ramas singur pe lume, dintr-o data… Sigur, toate sunt cu ingaduinta lui Dumnezeu, dar sa nu ne ascundem totusi indiferenta sub asta… 🙁

  5. (raspuns pentru mai multi “avocati” ai preotului Cergan, nepublicati pentru nerusinarea lor cu totul exagerata):

   Este absolut de neinteles cum incearca unii sa scoata vinovat tot mortul. Daca ei cred ca asa il apara pe cel care a produs accidentul, care mai avea si alcolemie, desi Postul a inceput de cateva zile, atunci e cazul sa afle ca exista, e drept, o justitie omeneasca, insa cea de care nu putem scapa oricat de mult ne-am stradui si oricat de influenti si potenti am fi, este cea dumnezeiasca.

   Avocatii din oficiu ai celui care a produs aceasta tragedie nu au decat sa-si pastreze pledoariile pentru ancheta penala. Daca ei nu au nici cea mai mica rusine, asta nu inseamna ca trebuie sa le si publicam aici comentariile revoltatoare, strigatoare la cer.

   Apelul nostru este pentru RUGACIUNE pentru cei trecuti napraznic la cele vesnice si pentru orfanul Mihai. Atat. E destul de mare tragedia ca sa o mai “completam” si cu un scandal online. Va multumim pentru intelegere!

   Dumnezeu sa-i ierte!

  6. Dureros. Dumnezeu sa-l ajute pe micutul copilas. Am si eu un copil de 12 ani si stiu cat de plapand este un copil la varsta asta, cat de multa nevoie are de iubire, mangaiere, protectie, sfat si de cate altele.

   Nu am cuvinte pentru tragedie. Dumnezeu sa-i odihneasca pe parintii sai si pe sora.

  7. DUMNEZEU SA-I IERTE!

  8. DUMNEZEU SA-I ODIHNEASCA!II CUNOSC PE TOTI ,SI PE VICTIME SI PE PR. FLORIN CERGAN -CATASTROFAL NICI NU POT MERGE LA INMORMANTARE

  9. DUMNEZEU SA II IERTE !!
   ASTAZI PENTRU PAROHIA GHEBOAIA ESTE ZI DE DOLIU PREOTUL NICOLAE, FLORINA SI YOANA AU FOST CONDUSI PE ULTIMUL DRUM DE SUTE DE OAMENI.
   PREOTUL DECEDAT II CUNOSC DE MULT TIMP EL ERA UN OM CARE TE AJUTA DE CATE ORI AVEAI NEVOIE.

  10. Doamne ajuta!
   Stie cineva daca micutul orfan are rude care sa-l creasca ?
   Bunul Dumnezeu sa-i odihneasca pe parintele ,sotia si fetita si sa-l ocroteasca pe Mihai.

  11. Dumnezeu a considerat ca mai avea nevoie de niste ingeri si ia luat pe cei mai buni. Deacolo de sus va veghea asupra lui Mihaita si va avea grija de el. Dumnezeu sa-i ierte si sa-i odihneasca.

  12. Dumnezeu sa-i odihneasca si sa-l ajute pe micutul de 12 ani ramas orfan!
   Am mai vazut preoti cu preferinte exagerate pentru masini, sau lux, mai ales in aceste timpuri(!), dar cu un astfel de comportament (de asteptat poate) nu am mai vazut.
   Ca sa nu mai vorbim ca astfel de cazuri alimenteaza in mod gratuit cu insulte pe cei care urasc Biserica. Dar, ii multumim lui Dumnezeu pentru ca a adus la lumina cazul acestui preot care a martirizat un alt preot, si familia lui, care lucra cu adevarat in Via lui Hristos.

  13. Dumne sa ii ierte si de mihai nu va faceti griji ca este la unchhiul lui si este foarte bun incodata dumnezeu sa ii ierte

  Formular comentarii

  * Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

  Carti

  Recomandam