Pelerinaj si comemorare pentru Fericitul Valeriu Gafencu Marturisitorul

7-02-2009 Sublinieri

 71946779hy9.jpg

Targu Ocna – sambata, 14 februarie 2009

11:30 – parastas la Troita din Cimitirul de langa Biserica Sfintii Imparati Constantin si Elena, unde erau ingropati detinutii politici decedati in temnita
13:00 – vizita la Spitalul Penitenciar Targu Ocna, prin care au trecut alaturi de Valeriu Gafencu alte personalitati si sfinti ai inchisorilor: Arhim. Gherasim Iscu, Gheorghe Nitescu, Pr. Sinesie Ioja, Gheorghe Jimboiu, Pr. Ilie Lacatusu (cu moaste descoperite), Ioan Ianolide, Pr. Pimen Barbieru, Pr. Constantin Voicescu etc.
14:00 – festivitatea acordarii titlului de cetatean de onoare pentru Valeriu Gafencu din partea Primariei Targu Ocna, la solicitarea Asociatiei PREZENT -Casa de Cultura Targu Ocna

Invitati: 

– persoane din familie
– fosti camarazi de lupta si suferinta

Participantii care doresc sa ne insoteasca sunt rugati sa ne contacteze in vederea inscrierii:
– pentru transport (daca nu au posibilitati personale de deplasare)
– in lista nominala de intrare în Penitenciar Targu Ocna

Data limita: 9 februarie 2009, ora 22.00

Transport microbuz (20 locuri): Bucuresti – Targu Ocna – Bucuresti (pret: 70ron/persoana)
Transport feroviar: detalii pe www.infofer.ro

Actiunea se desfasoara in colaborare cu, si este sprijinita de:
Primaria Targu Ocna, Protoieria Onesti,
Asociatia Fostilor Detinuti Politici din Romania
Asociatia PREZENT!

Costel Condurache – 0726.314.475; Cezarina Condurache – 0726.384.375; asociatiaprezent@yahoo.com

http://valeriugafencu.wordpress.com/

 cimitir-tg-ocna-valeriu-gafencu.jpg


Categorii

Pelerinaje

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “Pelerinaj si comemorare pentru Fericitul Valeriu Gafencu Marturisitorul

  1. http://www.sfintii-inchisorilor.ro/128/targu-ocna-parastas-pentru-valeriu-gafencu-si-ceilalti-marturisitori-din-temnitele-comuniste/

    Se pare ca este o situatie emblematica a noastra aceea de a fi uniti cu altii dar niciodata intre noi si sa vedem manifestarea unor orgolii si o incercarea a celor de la asociatia Prezent de confisca comemorarea si bucuria praznuirii Sfantului mucenic Valeriu. Pe ce imi bazez afirmatiile? pe o serie de date:
    1, cei de la asociatia Prezent faceau parastasul mucenicului Valeriu in ziua de 18 feb in anii anteriori chiar daca ziua respectiva cadea in timpul saptamanii. Faptul ca acum o fac sambata(luandu-i oarecum prin surprindere anuntul facut inca de anul trecut de grupul Areopag ca vor incerca sa realizeze o manifestare mai de amploare in ziua de 18 feb)ma face sa cred ca incearca sa evite intalnirea cu ceilalti. Dupa cum se poate vedea in pozele din anii trecuti de pe situl asoc Prezent la parastasul de la Tg Ocna nu participau mai mult de 3-4 persoane.
    2. este o anumita “neintelegere” intre cei de la PREZENT si ceilalti ganditori de dreapta(dupa cum am vazut eu in cadrul comentariilor de pe blogul lui Razvan Codrescu http://www.rostonline.org/blog/razvan/2008/07/ortodoxia-post-modern-sinodului.html vezi comentariile lui costel condurache)
    Nu fac decat sa asist cu durere si tristete la pierderea unei bune ocazii de a face ceva frumos IMPREUNA si de amploare in ziua trecerii in BISERICA Biruitoare a Sfantului Valeriu, dar aceasta amaraciune nu imi va umbri bucuria de a fi la Tg Ocna pe 18 feb.

    Doamne ajuta!

  2. Nu va intelegem. Dupa cate stim (poate eronat) Prezent-ul intentiona sa faca pelerinajul acesta si in week-end, dar si pe 18, de ziua Fericitului. In al doilea rand insa trebuie intelese si retinerile multora de fi asociati cu o organizatie ce nu face un secret din orientarea sa legionara.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!