EXPOZITIA “PE DRUMUL INVIERII” – LA CERCUL MILITAR NATIONAL

6-04-2009 Sublinieri

 afis-martiri.jpg

Asociaţia ROST vă invită luni, 6 aprilie a.c., ora 17.00, la deschiderea expoziţiei foto-documentare “Pe drumul Învierii”, la Cercul Militar Naţional.

Expoziţia vorbeşte despre cum l-au mărturisit pe Hristos, pînă la ultimele consecinţe, şase mari figuri ale rezistenţei anticomuniste prin credinţă: părintele Arsenie Boca, părintele Daniil – Sandu Tudor, părintele Gheorghe Calciu, Ioan Ianolide, Valeriu Gafencu şi părintele Arsenie Papacioc.

Sopul acestei manifestări este acela de a dezvălui o istorie mai puţin cunoscută publicului larg, aceea a războiului spiritual dintre Biserica Ortodoxă – în înţelesul întregii comunităţi de credincioşi – şi regimul comunist, război în care a fost ucisă în cea mai mare parte elita interbelică şi viitoarea elită – studenţimea.

Modalitatea prin care slujim interesul legitim de cunoaştere a propriei istorii este o radiografie a vieţilor unor personalităţi exemplare aşa cum transpare ea din documentele şi fotografiile aflate în dosarele întocmite celor şase de către poliţia politică.

Evenimentul beneficiază de un fond artistic, alcătuit dintr-o serie de icoane pictate de artistul plastic Valeriu Stoica.

Vor vorbi: dr. Emilia Corbu, Răzvan Codrescu şi Claudiu Tîrziu.

 s-tudor.jpg


Categorii

Conferinte si alte evenimente

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “EXPOZITIA “PE DRUMUL INVIERII” – LA CERCUL MILITAR NATIONAL

  1. Cu parere de rau , pot sa va spun ca , desi am fost in Bucuresti duminica si luni in cursul programului afisat pe unul din geamurile salii care gazduieste expozitia in cadrul Cercului Militar, nu am reusit sa o vizionez intrucat nu am gasit pe nimeni acolo…usile erau inchise si nimeni din cei prezenti in alte sali sau militarul de la poarta nu a putut sa ne dea alte informatii … Si noi veniseram tocmai de la Iasi si nu vom mai avea ocazia sa ne intoarcem pana la sfarsitul expozitiei.Stiti cumva daca se va ajunge si la noi, in “targul Iesilor” in perioada urmatoare?

  2. Buna ziua. Vroiam ca acest mesaj sa fie unul exclusiv de felicitari pentru ca iata, o astfel de expozitie poate fi deschisa in centrul Bucurestiului. In schimb, raspund mesajului anterior si spun ca este 16 aprilie si, conform programului, expozitia ar fi trebuit sa fie inca deschisa. Daca luni, 13, se afla inca la Cercul Militar, dar sala era inchisa, astazi era deja inlocuita cu o expozitie de flori. Mai mult, disparuse orice urma a ei si parea sa nu fi existat niciodata.
    Multumesc organizatorilor si sper ca, prin perseverenta poare, intr-o buna zi expozitia “Pe drumul invierii” va fi permisa.
    Cu recunostinta,
    M.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!