Invitatie ROST la expozitia PE DRUMUL INVIERII (CONSTANTA)

30-06-2009 Sublinieri

afis_a3_blog-constanta-final.jpg

Sambata, 4 Iulie 2009 , orele 18:00, Asociatia Rost si Pravalia Predania va astepta la vernisajul expozitiei foto-documentare “Pe drumul Invierii”.

Expoziţia vorbeşte despre cum l-au mărturisit pe Hristos, pînă la ultimele consecinţe, şase mari figuri ale rezistenţei anticomuniste prin credinţă: părintele Arsenie Boca, părintele Daniil – Sandu Tudor, părintele Gheorghe Calciu, Ioan Ianolide, Valeriu Gafencu şi părintele Arsenie Papacioc.
Sopul acestei manifestări este acela de a dezvălui o istorie mai puţin cunoscută publicului larg, aceea a războiului spiritual dintre Biserica Ortodoxă – în înţelesul întregii comunităţi de credincioşi – şi regimul comunist, război în care a fost ucisă în cea mai mare parte elita interbelică şi viitoarea elită – studenţimea.

Modalitatea prin care slujim interesul legitim de cunoaştere a propriei istorii este o radiografie a vieţilor unor personalităţi exemplare aşa cum transpare ea din documentele şi fotografiile aflate în dosarele întocmite celor şase de către poliţia politică.
Va asteptam cu drag.

Sursa: Pe drumul Invierii, la Constanta

 


Categorii

Comunicate

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “Invitatie ROST la expozitia PE DRUMUL INVIERII (CONSTANTA)

  1. Buna seara!
    As dori sa stiu daca exista o modlitate de a luat contact cu parintele Amfilohie…

  2. se mai afla la constanta expozitia si unde anume va rog sa imi spuneti ca sunt interesata

  3. Pretul pentru aceasta expozitie a fost platit cu varf si indesat: PRAVALIA PREDANIA A FOST INCHISA in urma retragerii binecuvantarii din partea IPS Teodosie. Acesta din urma a fost mustrat la ultima intalnire a Sf. Sinod al B.O.R. pentru ca in eparhia sa au loc manifestari pro-legionare.

  4. 🙁

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!