PELERINAJ IN GRECIA (29.07-05.08.2011)

28-06-2011 Sublinieri

Pelerinaj in Grecia

29.07 – 05.08.2011

Sf.Dimitrie Izvoratorul de Mir, Sf. Nectarie, Sf. Ioan Rusul, Sf. Efrem cel Nou, Sf. Rafael, Irina si Nicolae din Mitilini

  • Ziua  I-a: 29.07. 2011 Plecare din Bucuresti. Se traverseaza Bulgaria pe ruta Ruse- Pleven- Sofia (inchinare la catedrala Sf. Alexandru Nevski din Sofia) -Kulata-Promachonas – Thessaloniki.
  • Ziua a II-a: 30.07. 2011 Sosire la Thessaloniki unde ne vom inchina in:

– Biserica Sf. Dimitrie Izvoratorul de Mir cu moastele Sf. Dimitrie si Sf.Anisia;
– Biserica Sf. Sofia cu moastele Sf. Vasile cel Nou;
– Biserica Sf.Teodora cu moastele Sf. Teodora din Thessaloniki si a Sf. Cuv. David
– Biserica cu moastele Sf. Grigore Palama; Cazare la Kalambaka (Meteore).

  • Ziua a-lll-a: 31.07. 2011 Plecare spre portul Glyfa (pt.imbarcare pe ferry boat spre Evia), in drum vom opri la M-rea Sf. Mc.Paraschevi de pe Valea Tembi (tamaduitoare a bolilor de ochi), la M-rea Kato Xenia unde se afla o parte din Braul Maicii Domnului si icoana facatoare de minuni  „Maica Domnului Straina”. In insula Evia se vor vizita : M-rea Cuv David, unde se cinstesc moastele Cuv.David si unde se afla mormantul Fericitului Staret Iacov Tsalikis, Biserica din Procopie unde se cinstesc moastele Sf. Ioan Rusul. Cazare la hotelul bisericii Sf. Ioan Rusul sau in imprejurimi.
  • Ziua a-lV-a: 01.08. 2011 Plecare spre portul Pireas pt. imbarcare spre insula Eghina. In drum ne vom opri in Nea Makri – Atica (Colina Neprihanitilor), la M-rea Buneivestiri a Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu, unde se cinstesc moastele intregi ale Sf.Mucenic Efrem Cel Nou, mare factor de minuni si grabnic ajutator intru toate nevoile. Cazare la M-rea Sf.Ierarh Nectarie.
  • Ziua a-VI-a: 03.08. 2011 Participare la Sf Liturghie la Manastirea care adaposteste moastele Sf. Mc. Rafael , Nicolae si Irina si a celor care au mucenicit impreuna , dupa care vom merge la Mandamados sa ne inchinam la icoana Sf Arhanghel Mihail. Sfanta icoana a fost facuta din tarana amestecata cu sangele calugarilor macelariti de turci. Din acest masacru a scapat un calugar , cel care a facut icoana.Langa icoana se pot vedea incaltari de fier. I le ofera crestinii. La fiecare sase luni se invechesc caci Arhanghelul ca strabate toata insula si alte locuri unde este chemat.
  • Ziua a-VII-a: 04.08. 2011 Plecare spre Suroti. Oprire la Suroti, la Man. Sf. Ioan Evanghelistul unde se afla Sf.moaste ale Sf. Arsenie Capadocianul si mormantul Cuviosului Paisie Aghioratul
  • Ziua a-Vlll-a: 05.08. 2011 Plecare spre Romania unde vom ajunge spre seara in functie de formalitatile vamale.
  • PRET 350 EURO pt grup de 23 de pelerini  si include: Transport cu miniautocar clasificat turism aer conditionat, scaune rabatabile; traversari cu fery-boat-ul pentru persoane si microbus Glyfa -Evvia, Pireas Eghina si retur, Pireas Mitilini(Lesvos), Mitilini (Lesvos)-Kavala; Taxe de pod, drum autostrada, parcare; combustibil, diurna si cazarea soferilor, asigurari de persoane si bagaje, CASCO, RCA; Cazare la Hotel echivalent 2* si la manastiri.

Pt grup mai mic de 23 de pelerini pretul se modifica.

Relatii la D-ra Raluca Tanaseanu, tel 0734.940.483, 021.324.26.61


Categorii

Pelerinaje

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “PELERINAJ IN GRECIA (29.07-05.08.2011)

  1. Va rog poate ne ajuta vreun credincios din Buc sa gasim o gazda convenabila in capitala pt urmatoarele 3 luni din 20 iulie 2011.
    Va multumesc
    O credincioasa din Constanta.
    Eventual oferim cazare pt o perioada in apartament la noi, in constanta,
    la schimb.
    O zi buna
    Prof. Buta Camelia

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!