Cum putem ajuta PRIMA COMUNITATE TERAPEUTICA ORTODOXA pentru dependentii de droguri din Romania sa-si achite icoana ocrotitorului, Sf. Efrem cel Nou

6-08-2012 Sublinieri

Am primit pe mail:

Dragi frați întru Hristos,

Vă scriu cu rugămintea de a ne ajuta în următorul nostru demers:

Anul trecut, în iulie, am obținut binecuvântarea ÎPS Ioan Selejan, Arhiepiscopul Covasnei și Harghitei, pentru a înființa în cadrul eparhiei prima comunitate terapeutică ortodoxă pentru persoanele dependente de droguri. Până acum în România nu există așa ceva, decât sub egidă neortodoxă sau necreștină. Iar problema dependenței de droguri are din ce în ce mai multe victime, situația actuală fiind extrem de gravă.

Între timp am făcut rost de o donație – un teren de 4.000 m2, în localitatea Malnaș-Băi, într-un loc restras, lângă pădure, unde să construim acest centru. Donația a făcut-o un fiu duhovnicesc de-al meu, dl. Viorel Radu din Sf. Gheorghe.

Un al doilea pas – de fapt la el ne-am gândit din start – a fost cine sa mijlocească înaintea lui Dumnezeu pentru reușita acestei inițiative ? Și acest cineva este Sf. Mare Mucenic Efrem cel Nou din Nea Makri (Grecia), care săvârșește în toată lumea multe minuni, mai ales cu cei dependenți de droguri, vindecându-i de suferința lor sufletească de a nu putea să se rupă de această patimă.

Sf. Efrem a răspuns – am primit o bucățică din sfintele lui moaște, care vor fi puse în bisericuța închinată lui, probabil prima din România, care va fi centrul comunității terapeutice (această comunitate este formată din câteva clădiri mai mici sau una mai mare, în care locuiesc o perioadă de câteva luni persoanele bolnave, aduse aici după ce au depășit perioada de sevraj, iar acum au nevoie de ajutor sufletesc pentru a dobândi încredere că pot să își schimbe viața; ajutorul se materializează printr-un program strict de muncă – aceasta ajuta la detoxiofierea organismului – și rugăciune, spovedanie, Sf. Liturghie etc, adică har revărsat în sufletele căzute, pentru a se ridica; în alte țări, precum Grecia, Rusia, Serbia, rata de vindecare în comunitățile ortodoxe este de 85% dintre cei internați acolo, pe când în cele neortodoxe, existente peste tot în lume, rata de vindecare este de 5-7%, conform, datelor statistice oficiale). De pacienți se va ocupa o echipă de specialiști – medici, terapeuți, psihologi, fizioterapeuți, coalizați în jurul preotului ortodox, pe baza unor proceduri științifice recunoscute mondial și al ajutorului divin ceresc.

Acum suntem la momentul în care am realizat o icoană unică până acum a Sf. Efrem, de mari dimeniuni (80cm x 120 cm), pictată pe lemn, la mănăstirea de maici de la Izvorul Mureșului, care va fi icoana hramului. Ea va fi adusă la Sf. Gheorghe, Covasna, dupa 15 august. Dar trebuie să o plătim.

Până acum am strâns 1.500 lei, din cei 4.500 cât reprezintă valoarea ei. Vă rugăm pe această cale să ne ajutați să o achităm, astfel convingându-l pe Sf Efrem că îl dorim aproape de noi și mijlocitor în această cauză pentru frații noștri suferinzi.

În curând va fi sfințit locul, se va pune piatra de temelie și, dupa o campanie largă de informare – deja Sf. Efrem ne-a trimis ca donatori pentru icoană trei persoane, toate din mass-media centrală, adică Sfântul a făcut rost de oameni care să ii ducă mesajul mai departe – vom începe construcția clădirilor și a bisericuței. Și apoi, cu Dumnezeu înainte.

Pentru mai multe detalii, mă puteți contacta la nr. de telefon 0740788876 sau pe adresa de mail – ciprioan@yahoo.com

Toți donatorii pentru icoană vor primi apoi gratuit o copie mărime A4 a acesteia, ca binecuvântare.

Dumnezeu să vă binecuvinteze.

Pr. dr. Ciprian-Ioan Staicu, consilier cultural al Episcopiei Covasnei și Harghitei


Categorii

Apeluri de sprijin

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “Cum putem ajuta PRIMA COMUNITATE TERAPEUTICA ORTODOXA pentru dependentii de droguri din Romania sa-si achite icoana ocrotitorului, Sf. Efrem cel Nou

  1. Cata bucurie am in suflet citind acest mesaj, nu va puteti inchipui. Intr-un fel il asteptam…

    Sunt alaturi de voi cu toata inima si cu o donatie. Bucuria e inzecit a mea!
    Sfantul Efrem cel Nou a devenit intr-un timp foarte scurt, ocrotitorul meu si al familiei mele!

    Spor in toate cele bineplacute lui Dumnezeu va doresc! Mare bucurie mi-ati facut!

    Doamne, ajuta! Sfinte Mare Mucenic Efrem cel Nou, miluieste-ne pe noi!

  2. Dumnezeu sa va binecuvinteze, cu al Sau har si iubire de oameni, pentru LUCRAREA MINUNATA, pe care o incepeti si va doresc, din tot sufletul meu, sa puneti UN BUN INCEPUT !!!
    Cu durere si nadejde, am ajuns sa na bucuram, pentru ceea ce nu ar fi fost cazul sa se intample!
    Este foarte necesar infiintarii acestui centru, din pacate!
    Am in jurul meu, persoane dependente de alcool, jocuri de noroc, si vad zilnic durerea si disperarea din sufletle lor, care razbate prin ochii tacuti si plansi, ai lor si a familiilor lor.
    Bucuria mea este si mai mare, stiind ca il aveti ca ocrotitor pe Sfintul Mare Mucenic Efrem cel Nou! Alaturi de care am pasit o perioada de rugaciune si mi-a fost de mare ajutor!!
    Cu multa dragostea din adancul inimii mele, cu toata nadejdea si sinceritatea sunt alaturi de domniile voastre, desigur si o donatie din putinul meu.

    Doamne, ajuta! Sfinte Mare Mucenic Efrem cel Nou, miluieste-i pe cei care pun inceput bun, pentru alinarea celor ce sufera din pricina acestor boli si neputinte, pentru cei care sufera si pentru cei care se roaga pentru acestia!

    HRISTOS IN MIJLOCUL NOSTRU! AMIN

  3. Pingback: SFANTUL EFREM CEL NOU – Tamaduitorul celor cuprinsi de PATIMA DROGURILOR ori a BETIEI | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!