Invitatie la vernisaj foto si CAMPANIE DE STRANGERE DE FONDURI PENTRU RESTAURAREA UNEI CTITORII BRANCOVENESTI – Libraria Predania, joi, 24 octombrie 2013

21-10-2013 Sublinieri

manastirea sfintii voievozi - baia de arama

Din partea fratilor de la Libraria Predania…

Dragi prieteni,

În 2014 se împlinesc 300 de ani de la moartea de martir a domnitorului Constantin Brâncoveanu. Pentru a-l comemora si altfel decât prin cuvinte, vrem sa restauram una dintre ctitoriile sale, aflata într-o stare avansata de degradare: biserica Manastirii „Sfintii Voievozi” din orasul Baia de Arama (judetul Mehedini). 

Asociatia Predania, artistul fotograf Irinel Cîrlanaru si compania Vectorpixel va invita sa scoatem împreuna la lumina o comoara de la 1700: fresca originala a manastirii din Baia de Arama, pictata de aceiasi mesteri iconari care au lucrat si la Manastirea Horezu. Pentru început, va propunem sa vedeti cum arata lacasul, atât în exterior – unde structura de zidarie este grav afectata, cât si în interior – unde peretii crapa, iar chipurile si culorile se sting.

Astfel, va asteptam, în data de 24 octombrie 2013, de la ora 19:00, la evenimentul prin care vom lansa aceasta campanie: vernisajul expozitiei cu fotografiile pe care Irinel Cîrlanaru le-a facut la Baia de Arama. Expozitia va fi deschisa timp de 3 zile la libraria Predania din Bucuresti (strada Vulturilor nr. 8).

Campania noastra îsi propune, într-o prima etapa, sa adune suma necesara pentru a reface zidaria si pictura murala din altar, iar, ulterior, sa strânga fonduri pentru restaurarea întregii fresce vechi de 300 de ani.

Cine poate contribui cu bani are la dispozitie urmatoarele conturi bancare:

Manastirea Sfintii Voievozi

C.U.I.: 23257357

LEI: RO93CECEMH0230RON0524836

C.E.C. Bank – BAIA DE ARAMA

STR. Tudor Vladimirescu, Bl. 1

Cod BIC: CECEROBU

EURO: RO03CECEMH02C1EUR0524845

USD: RO96CECEMH02B8USD0524850

Pentru mai multe informatii puteti consulta:

site prezentare http://www.manastirea-baia-de-arama.ro/

site campanie http://donatii.manastirea-baia-de-arama.ro/

pagina facebook https://www.facebook.com/Manastirea.Sfintii.Voievozi

Un alt ajutor nu mai putin important si binevenit îl reprezinta raspândirea acestei initiative, în presa, pe bloguri sau în discuiile cu cei apropiati. Va multumim de pe acum si va asteptam la vernisaj!

Libraria Predania

Biserica Manastiri Sf. Voievozi din Baia de Arama – inscriptie pe perete nord

Categorii

Apeluri de sprijin, Expozitii

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “Invitatie la vernisaj foto si CAMPANIE DE STRANGERE DE FONDURI PENTRU RESTAURAREA UNEI CTITORII BRANCOVENESTI – Libraria Predania, joi, 24 octombrie 2013

  1. Pingback: Cautatorii ”comorii” brancovenesti VANDALIZEAZA biserica manastirii BAIA DE ARAMA - Recomandari
  2. Pingback: EPISCOPIA SEVERNULUI: comunicat despre SAPATURILE “ARHEOLOGICE” DISTRUCTIVE de la Baia de Arama. Care este adevarata “comoara a lui Brancoveanu” de la Man. Sfintii Voievozi? [VIDEO] - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!