Lansarea filmului documentar „BARTOLOMEU [ANANIA] – OMUL FARA VICLESUG”

9-03-2014 Sublinieri

afis

Filmul-documentar „Bartolomeu-omul fără vicleşug” va fi lansat luna aceasta la Cluj-Napoca. Filmul va rula în premieră joi, 20 martie de la ora 17:00, în Amfiteatrul Campusului Teologic Ortodox ”Nicolae Ivan” din cartierul clujean Mărăşti.

Cu o durata de aproximativ o oră, documentarul prezintă traseul vieţii ierarhului şi conturează personalitatea marcantă a mitropolitului Bartolomeu Anania:

Filmul a fost realizat de câţiva tineri amatori dar şi profesionişti în arta cinematografică. Filmul are în centru traseul şi radiografia sufletească a vieţii mitropolitului Bartolomeu Anania şi care-şi propune să pună în lumină atât personalitatea năvalnică dar fermă a omului bisericii cât şi sensibilitatea păstorului de suflete şi pe cea a scriitorului. Pornind din satul natal, itinerariul continuă pe cărările întortocheate pline de culmi şi abisuri, trece prin suferinţa închisorilor comuniste, prin marea experienţă a libertăţii americane, pentru a se împlini în singurătatea rodincă de la Văratec şi ajungând pe dealurile Niculei, în atelierul biblic şi pe tronul arhieriei de la Cluj“,

a declarat consilierul cultural al Arhiepiscopiei Clujului, pr. Bogdan Ivanov. (Sursa: radiorenasterea.ro)


Categorii

Recomandari de filme, de CD/DVD

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!