BUCHET MUZICAL BIZANTIN – eveniment organizat de grupul Filos la Muzeul Taranului Roman, cu protopsaltul IORDANIS DIAMANTIDIS din Grecia

15-05-2014 Sublinieri

afis Iordanis

Grupul Filos vă invită la un eveniment extraordinar dedicat muzicii bizantine.

BUCHET MUZICAL BIZANTIN.

Invitat special: protopsaltul Iordanis Diamantidis, Grecia.

Iordanis Diamantidis a fost profesor de muzică bizantină pentru școlile Mitropoliei Tesalonicului și Mitropoliei Veriei, Campaniei și Nausei pentru mai mulți ani. A cântat la Patriarhia Ecumenică, la biserica Maicii Domnului Pantanassa din Patriarhia Alexandriei, și, până acum doi ani, la Biserica Învierii din Patriarhia Ierusalimului. A concertat în multe orașe din întreaga lume.

A fondat și condus pentru diferite perioade cinci coruri având în componență peste patruzeci de psalți.

Se numără între protopsalții conducători de cor contemporani care, de-a lungul a 38 de ani, încearcă să pună în evidență și să dea mai departe, în cel mai frumos mod, de Dumnezeu inspirata muzică bizantină, prin intermediul cântărilor pe care le psalmodiază.

Protopsaltul Iordanis Diamandidis și corul său au editat 12 CD-uri până în prezent.

Data și locul:

Muzeul Național al Țăranului Român, studioul Horia Bernea.

Sâmbătă, 17 mai, ora 19:00

Evenimentul este inclus în Noaptea Muzeelor 2014.

Intrarea este liberă.

Partener principal:

Muzeul Național al Țăranului Român.

Parteneri media:

Televiziunea Română, Radio România Cultural, Radio România Internațional, Orasulm.eu, Bookuria.info, Pemptousia, Revista Familia Ortodoxă, ROST, Librăria Bizantină, Librăria Sophia.

Audio:

web: www.grupulfilos.ro


Categorii

Concerte

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!