Georgios Mantzaridis și Ierom. Athanasie Simonopetritul la Serile DOXOLOGIA despre “Parintele PAISIE AGHIORITUL – Un om pentru veacul nostru”

5-11-2014 Sublinieri

PP

Georgios Mantzaridis și Ierom. Athanasie Simonopetritul vin la Serile DOXOLOGIA

Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” organizează, în cadrul manifestărilor culturale Serile DOXOLOGIA, Conferința Părintele Paisie Aghioritul – un om pentru veacul nostru, moderat de Pr.prof.dr. Ion Vicovan, Decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

La acest eveniment, Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” îl va aduce în atenția publicului pe Părintele Paisie Aghioritul, prin intermediul a două personalități teologice din spațiul grecesc care l-au cunoscut pe Părintele Paisie: Georgios Mantzaridis și Ierom. Athanasie Simonopetritul. Aceștia vor evoca personalitatea Cuviosului Părinte în cadrul unei conferințe organizate marți, 11 noiembrie a.c.. Evenimentul va avea loc în Aula Magna „Mihai Eminescu” a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, începând cu ora 19.00.

Georgios Mantzaridis este profesor emerit la Facultatea de Teologie a Universității „Aristotel” din Tesalonic și autorul unui număr impresionant de lucrări, dintre care unele au fost traduse și la noi: Globalizare și universalitate, Despre îndumnezeire și Morala creștină.

Ierom. Athanasie Simonopetritul este unul dintre cei mai renumiți imnografi ai zilelor noastre, fiind imnograful Patriarhiei de Constantinopol și o personalitate distinsă a Sfântului Munte Athos.


Categorii

Comunicate, Conferinte si alte evenimente

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “Georgios Mantzaridis și Ierom. Athanasie Simonopetritul la Serile DOXOLOGIA despre “Parintele PAISIE AGHIORITUL – Un om pentru veacul nostru”

  1. Ierom. Athanasie Simonopetritul stie engleza?

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!