6 DECEMBRIE – 65 DE ANI DE LA INCEPUTUL EXPERIMENTULUI PITESTI: Fundația Sfinții Închisorilor va găzdui o seară a porților deschise la închisoarea de la Pitești

3-12-2014 Sublinieri

AFIS INCHISOARE 6 DEC 2014

65 DE ANI DE LA ÎNCEPUTUL EXPERIMENTULUI PITEŞTI

Pe 6 decembrie, ziua Sfîntului Nicolae, se împlinesc 65 de ani de la începutul acțiunii de reeducare prin tortură de la închisoarea Pitești, fostul penitenciar de detenție politică.

Pentru a marca această zi neagră a închisorii şi, mai ales, pentru a cunoaște evenimentele petrecute aici, Fundația Sfinții Închisorilor va găzdui o seară a porților deschise la închisoarea de la Pitești, sâmbătă 6 decembrie 2014, de la ora 17:00.

Vă invităm pe cei din Pitești, dar nu numai, să treceți pragul acestui loc atît de important pentru istoria noastră recentă și să profitați de prezența unui supraviețuitor al închisorii printre invitații evenimentului.

Vor avea loc mai multe evenimente dedicate închisorii Pitești, inclusiv proiecția filmului “Demascarea”, un documentar de interviuri cu supraviețuitori ai “fenomenului Pitești”, expoziții și un tur ghidat al închisorii.

Programul complet al serii:

Proiecție de film – “Demascarea” (documentar cu supraviețuitorii acțiunii de exterminare din fostul penitenciar)
Alin Mureșan (coordonator fenomenulpitesti.ro, CSIC)
Radu Preda (director IICCMER)
Gheorghe Plop (supraviețuitor al Fenomenului Pitești)
Tur ghidat al închisorii 
• Expoziție de fotografie
• Expoziție de proiecte de arhitectură

Adresa închisorii este: Str Negru Vodă nr 30, Pitești, Argeș (lîngă sediul Conarg, intrarea din str. Negru Vodă sau din strada Eremia Grigorescu) Pentru mai multe detalii:  telefon 0248.265.381 

Maria Axinte

Categorii

Conferinte si alte evenimente

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!