SANATORIUL BALNEOCLIMATERIC DE COPII – BUSTENI

8-04-2015 Sublinieri

4

PREZENTAREA SANATORIULUI BALNEOCLIMATERIC DE COPII –BUSTENI

Va facem cunoscut ca in unitatea noastra, Sanatoriul Balneoclimateric de Copii, Busteni, str. Fantanii, nr.3, jud.Prahova, se pot face programari pentru internarea copiilor sub 18 ani, in sectia de Recuperare, medicina fizica si balneologie pentru urmatoarele afectiuni:

 • Afectiuni ale aparatului locomotor:

Malformatii congenitale: displazie de sold, picior stramb, artrogripoza, etc.;
Deformari ale membrelor si coloanei vertebrale de cauze variate: scolioze, cifoze, cifoscolioze, torticolis, maladia Schuermann, etc.;
Afectiuni articulare variate: redori si instabilitati articulare, osteonecroze aseptice, etc.;
Boli autoimune: artrita juvenila, dermatomiozita, miozita, etc;
Sechele post traumatice (redoare articulara, anchiloza, contractura musculara secundare dupa entorse, luxatii, fracturi, rupturi musculare), etc.;.
Recuperare postoperatorie: leziuni ligamentare, musculare, tendinoase, etc.;

 • Deficiente neuromotorii:

Paralizii cerebrale cu expresie variata: spastice (hemipareze, parapareze, tetrapareze), diskinetice, ataxice, mixte, etc.;
Paralizii periferice: paralizii de plex brahial, radiculopatii, neuropatii periferice, etc.;
Boli neuromusculare: distrofii musculare, amiotrofii spinale, etc.;
Malformatii congenitale cerebrale si ale maduvei spinarii: agenezii de corp calos, displazii corticale, spina bifida, etc.;
Sechele post traumatisme cranio-cerebrale, vertebro-medulare, s.a.

 • Afectiuni ale aparatului respirator:

afectiuni alergologice si ORL (rinite cronice, rinofaringite cronice, etc.), astm bronsic, bronsita cronica, bronsita astmatiforma, bronsiectazii, mucoviscidoza, status post pleurezii si pneumonii trenante, afectari pulmonare in cadrul unor boli de tipul spondilita anchilozanta, poliartrita reumatoida, etc.;

 • Alte afectiuni:

sindrom Down, autism, rahitism sau sechele post rahitism, anemii secundare, deficiente staturo-ponderale, obezitate, enurezis, sechele post poliomielita, unele boli rare, s.a.

Pacientii internati beneficiaza de GRATUITATE pentru:

 • Consultatii asigurate de personal medical de inalta pregatire pentru evaluarea pacientului si stabilirea diagnosticului principal inaintea tratamentului si recuperarii.
 • Plan de reabilitare specializat pe fiecare individ pentru afectiunile locomotorii si neuromotorii: impachetari cu parafina, fizioterapie cu electroterapie, terapie vacum, laseroterapie, masaj, hidroterapie, ergoterapie, logopedie, kinetoterapie, tratament medicamentos specific pentru copii cu dizabilitati neuromotorii;
 • Planul de reabilitare pentru afectiunile respiratorii: aerosoli cu substante specifice, terapie cu raze ultraviolete, laseroterapie specifica pentru afectiuni respiratorii, kinetoterapie – gimnastica respiratorie, educare vocala pentru corectarea respiratiei (in special exprimare) pentru copii cu afectiuni respiratorii (astm bronsic, etc).
 • Medicamente si materiale sanitare necesare;
 • Alimentatie diversificata si regimuri dietetice.

Copii cu varsta de 1 an vor fi internati doar in masura in care diagnosticul presupune tratament de recuperare precoce instituit, dar sub rezerva triajului facut de catre specialistii nostri in momentul internarii.

Unitatea interneaza gratuit si insotitori ai copiilor sub 3 ani, precum si a celor cu certificat de handicap grav (indiferent de varsta) in limita locurilor disponibile.

Va rugam sa transmiteti aceste date atat sectiilor de pediatrie, ortopedie infantila, ORL, alergologie, neuropsihiatrie pediatrica si medicilor de familie din judetul dumneavoas, cat si persoanelor direct interesate (persoane fizice, culte religioase, mass-media, asociatii, fundatii, ONG-uri, societati, etc) .

Mentionam ca toate cheltuielile de spitalizare ale copiilor trimisi la tratament, sunt decontate de Casa de Asigurari de Sanatate Prahova.

Perioada de spitalizare este in functie de boala si evolutia acesteia, iar programarile se fac in functie de solicitari.

Confirmarea internarii este obligatorie cu 5 zile inainte; in caz contrar programarea se anuleaza.

Acte necesare pentru internare:

 • Bilet de trimitere emis de medicul de familie sau de medicul curant (ambulatoriu/spital) catre Recuperare, medicina fizica si balneologie;
 • Certificat de nastere (copie xerox);
 • Carte de identitate sau buletin (copie xerox);
 • Aviz epidemiologic pentru copil/copii cu mentiunea ,, apt pentru intrare in colectivitate,,
 • Adeverinta medicala (apt pentru intrare in colectivitate) pentru insotitor;
 • Certificat de grad handicap (copie xerox);
 • Documente care sa evidentieze schema terapeutica pentru o alta afectiune cronica asociata diagnosticului de internare in sanatoriu (copie dupa cea mai recenta scrisoare medicala valabila sau/si dupa cel mai recent bilet de iesire din spital, s.a.);
 • Adeverinta cu situatia scolara (daca sanatorizarea se suprapune cu perioada procesului de invatamant).

Celor care nu prezinta la internare actele mentionate mai sus si care nu confirma programarea, ne rezervam dreptul de a le refuza internarea.

La nivelul unitatii functioneaza si o scoala cu clasele I-VIII, in cadrul careia este continuata activitatea scolara a copiilor internati, instructia fiind asigurata de cadre didactice calificate.

Pentru programari va rugam sa contactati Sanatoriul Balneoclimateric de Copii Busteni, judetul Prahova, la numarul de telefon: 0763326311 sau pe adresa de email: sanatoriulbusteni@gmail.com

http://www.sanatoriulbusteni.ro/

Va multumim pentru colaborare si va rugam pentru orice alte informatii sa ne contactati la numerele de telefon prezentate mai sus.

Director Medical,
Dr. Ciofu Savu


Categorii

Apeluri de sprijin

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!