Cinci noi titluri la EDITURA SOPHIA

25-10-2015 Sublinieri

EVDOKIMOV-Femeia

Vă semnalăm apariţia a cinci noi titluri

​Prin restabilirea adevăratei ierarhii antropologice, ​volumul​ de față ne descoperă chemarea femeii de a crea împreună cu bărbatul noua realitate a masculinului şi femininului care prilejuiește geneza spirituală a trupului Preoţiei universale a umanității. „Tron al înţe­lepciunii” și chipul prin excelență al principiului reli­gios în uman, femeia își dobândeşte valoarea de tip ­sacral, orant, numai într-o relaţie cu bărbatul, întrupând demiur­gic starea de rugăciune.

Nu doar fiind, ci și devenind rugăciune și transformând lumea în templul și topos-ul sacral cel mai pur al desfășurării hieratice a liturghiei cosmice, femeia asigură prelungirea firii în trupul ei metamorfozat și sfințit prin Întrupare. Prin structura ei intim religioasă, femeia mediază și realizează actul integrării vii în trupul hristic eclezial, fiind astfel capabilă să se opună dezintegrării şi dezumanizării de care geniul masculin al lui ­homo faber se simte mereu atras.

Discursul inspirat al lui Paul Evdokimov reușește să tre­­zească dorul de a descoperi și vâna prin iubire dum­ne­zeiască nu „eternul feminin”, ci „eternul feciorelnic”, care plămădește și germinează harismatic depli­nătatea firii omeneşti în fiecare dintre noi.

COLECȚIE: Religie / studii teologice
EDITURA: Sophia

Ludovikos-Psihanaliza
Inaugurăm noua colecție Therapia Practica cu un text inedit, care abordează și analizează tematica și dinamica dialogului dintre Teologia Ortodoxă și Psihanaliză, în contextul unei înțelegeri teologice mai profunde a psihologiei abisale și a elaborării unei hermeneutici teologice a psihanalizei.

Născută pe fondul suferinței umane” (cum ­spunea părintele Constantin Galeriu), ca practică clinică și de­mers spiritual cu rădăcini biblice, care în urma unui se­col de căutări se distinge prin aspirațiile sale de a ne furniza o „interpretare holistică a omului”, dar care depășește totodată cu mult hotarele trasate de Freud, Psihanaliza întâlnește Teologia în efortul uman peren al realizării de sine, al autocunoașterii, al asumării depline a voii dumnezeiești și al dechiderii autentice către celălalt.

Părintele protopresbiter Nikolaos Loudovikos s-a născut în Volos în 1959. A studiat psihologia, pedagogia, teologia și filosofia la Atena, Tesalonic, Paris (Sorbona-Paris IV și Institutul catolic din Paris) și Cambridge. Este doctor în teologie al Universității Aristotel din Tesalonic (1990).

Colaborator al Centrului de ­Cercetare a Crești­nis­­­mului Primar Tyndale ­House ­(Universitatea Cam­­bridge), a predat și a sus­ținut seminarii la Centrul pentru Studii Teologice și Religioase Avan­­sa­te (C.A.R.T.S.) al Departamentului de ­Teologie al Universității din Cambridge, precum și la Universitatea din Durham; este cercetător onorific al Universității din Winchester, ținând totodată ­cursuri și la alte centre universitare și de cercetare.

În prezent, este profesor de dogmatică și filosofie la Universitatea Academia Eclesiastică din Tesalonic, colaborator științific în cadrul programului teologic de Studii aprofundate al Universitatii Deschise din Grecia și lector la Institutul Ortodox al Universității din Cambridge. Este autor al unor volume care tratează o tematică variată ce reunește spațiile teologiei, filosofiei, psihanalizei, psihologiei și culturii în genere.

COLECȚIE: Religie / studii teologice / Filosofie / filosofie
EDITURA: Sophia/Metafraze

Kristiankin-Spovedania
Cartea de faţă este rodul experienţei duhovni­ceşti a unei vieţi binecuvântate de-a lungul căreia pururea-pomenitul părinte Ioan Krestiankin, unul dintre cei mai mari duhovnici ruşi ai ultimei jumătăţi de veac, a mângâiat, întărit şi vindecat sufletele împovărate de greutăţile, încercările şi mâhnirile vieţii pământeşti.

Dedicată unuia dintre momentele cele mai im­por­tan­te ale vieţii creştine – fără de care nu putem primi iertarea păcatelor şi nu ne putem afla liniştea sufletească –, această scriere aparte, pătrunsă de marea dragoste şi delicateţe a unui adevărat părinte duhovnicesc, ne învaţă de ce spovedania înseamnă cunoaşterea de sine şi ne poartă cu paşi siguri, întăriţi de predania cea vie şi lucrătoare a Bisericii, nu doar spre bunăstarea vremelnică, ci şi spre cea veşnică a fiinţei noastre.

EDITURA: de Suflet

Ce ar trebuie sa stie mama
Când vă este greu din pricina lucrurilor pe care le fac copiii voştri, atunci plângeţi, atunci vă rugaţi la Dumnezeu ca El să vă ajute. Rugăciunea voastră rămâne însă neroditoare. Și pentru ce rămâne neroditoare? Pentru că nu-I putem impune lui Dumnezeu pro­priile condiţii, pentru că voi înşivă trebuia să vă îngrijiţi de copiii voştri şi de educaţia lor – nu să aşteptaţi, în nepurtarea voastră de grijă, să împlinească aceasta Dumnezeu.

Orice mamă creștină ar trebui să știe toate aceste lucruri: cum să se poarte cu copiii ei în primii ani de viață, în adolescență, cum să-i înțeleagă și cum să-i îndrume pentru a depăși perioadele dificile prin care trec. Deloc ușor, însă bucuriile vor fi pe măsura ostenelilor, atât în această viață trecătoare, cât și în viața veșnică…

În vecii vecilor fie binecuvântarea lui Dumnezeu cu mamele care îşi cresc copiii întru evlavie!

EDITURA: de Suflet

FLORIN-Ambrozie 2015
Doamne! Dă‑mi să întâmpin cu liniște sufletească tot ce‑mi va aduce ziua ce vine. Doamne! Dă‑mi să mă încredințez deplin voii Tale celei sfinte. În fiecare cli­pă din ziua aceasta îndrumă‑mă și ajută‑mă în toate. Învață‑mă să primesc cele ce mi se întâmplă cu suflet liniștit și cu neclintită încredințare că în toate este sfânta Ta Purtare de grijă. Călăuzește‑mi cugetul și simțurile, faptele și cuvintele. În împrejurările neprevăzute, dă‑mi să țin minte că toate sunt trimise de către Tine. Învață‑mă să mă port cu inimă deschisă și cu în­țelepciune față de toți cei din jurul meu, fără să tulbur și să supăr pe nimeni. Doamne! Dă‑mi putere să duc greutatea acestei zile și toate cele ce se‑ntâmplă de‑a lungul ei. Îndrumă voia mea și învață‑mă să mă rog, să cred, să nădăjduiesc, să rabd, să iert și să iubesc. Amin.

(Rugăciunea Stareților de la Optina)

EDITURA: Platytera

Vă aşteptăm în librărie!

Tonia Aanei, PR Manager
Librăria Sophia Bucureşti
str. Bibescu Vodă nr.19
tel/fax: 021- 336.1000
0722.266.618
evenimente@librariasophia.ro
http://www.librariasophia.ro


Categorii

Recomandari de carti

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!