LANSARI DE CARTE si DIALOG ORTODOX PE TEMA: Mesajul Sfântului Ioan Gură de Aur pentru tinerii de astăzi – IASI, 5 aprilie 2016

1-04-2016 Sublinieri

afis4

Este vorba de Dialogul pe tema „Mesajul Sfântului Ioan Gură de Aur pentru tinerii de astăzi”, în prezența unor invitați de excepție: scriitoarea Lidia Popița Stoicescu, poetul Marius Iordăchioaia și Pr. Gheorghe Popa, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași. Evenimentul este organizat sub egida Serile DOXOLOGIA, cu binecuvântarea Înalpreasfințitului Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, în contextul Anului 2016 – An omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox.

Sfântul Ioan Gură de Aur este unul dintre Sfinții Părinți care a abordat extrem de mult tema educației tinerilor și problemele lor în predicile și în opera sa.

Tinerețea – zice Sfântul Părinte – este sălbatică, având nevoie de multe priveghetori, mulți dascăli, pedagogi, îngrijitori, de mulți hrănitori (…). Tinerețea este ca un cal sălbatic, ca o fiară sălbatică, și dacă de la început și din cea mai fragedă vârstă a copilăriei îi vom pune niște hotare bune, după aceea nu vom avea nevoie de multe osteneli, ci obișnuința va fi ca o lege. Să nu-i lăsăm să facă ceva din cele plăcute și vătămătoare, și nici să le facem ca unor copii totdeauna pe plac, ci mai ales să-i ținem totdeauna în întreaga înțelepciune și cumpătare, fiindcă abuzul în această privință pierde tinerimea mai mult decât orice”.

Pornind de aici, dar și de la îndemnurile pe care Sfântul Ioan Gură de Aur le-a oferit părinților și tinerilor de atunci și de acum, vă așteptăm la o seară în care vom încerca să aducem argumente pro și contra în privința actualității mesajului Sfântului Părinte în epoca vitezei și a tehnologiei.


Categorii

Conferinte si alte evenimente, Lansari de carte

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “LANSARI DE CARTE si DIALOG ORTODOX PE TEMA: Mesajul Sfântului Ioan Gură de Aur pentru tinerii de astăzi – IASI, 5 aprilie 2016

  1. Într-adevăr a fost un eveniment de excepție și pentru mine.

    Slavă lui Dumnezeu !

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!