CENTENAR preotul scriitor CONSTANTIN VIRGIL GHEORGHIU – miercuri 9 noiembrie 2016

29-10-2016 Sublinieri

afis-gheorghiu

Librăria Sophia Bucureşti, editura Sophia şi Facultatea de Teologie Ortodoxa “Justinian Patriarhul” din Bucureşti vă invită miercuri, 9 noiembrie 2016, ora 18.00 la

Centenar Constantin Virgil Gheorghiu
Aventura unei vieţi literare sub semnul teologiei

Cu această ocazie vor fi lansate două volume nou apărute la editura Sophia:

  • Dumnezeu la Paris – ultimul roman publicat de Constantin Virgil Gheorghiu în îndelungul său exil parizian, cununa întregii sale creații literare şi
  • Constantin Virgil Gheorghiu. Aventura unei vieţi – o radiografie a aventurii literare a lui Constantin Virgil Gheorghiu, oferită de criticul și universitarul clujean Constantin Cubleșan.

Invitaţi:

Pr.conf.dr. Gheorghe Holbea
Thierry Gillyboeuf
Prof. Constantin Cubleşan
Dr. Gheorghiţă Ciocioi

Evenimentul va avea loc în aula Dumitru Stăniloae a Facultăţii de Teologie Ortodoxă “Justinian Patriarhul” din Bucureşti.

Intrarea este liberă.

Vă aşteptam cu mare drag!

_________________________
Personalitate de anvergură mondială, Constantin Virgil Gheorghiu (1916-1992) a fost diplomat interbelic, jurnalist, poet, romancier şi preot ortodox. A studiat Filosofia și Teologia la universitățile din București și Heidelberg. În anul 1940 pri­mește Premiul Regal de poezie pentru cartea Caligrafie pe zăpadă. În 1942 este numit secretar de legație la Departamentul de Relații Culturale din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României. Opu­nân­du‑se regimului comunist, în 1948 se sta­bilește în Franța, unde a scris peste 40 de cărţi. Prin publicarea acestora, Gheorghiu este cel mai prolific scriitor româno‑francez din cea de‑a doua jumătate a veacului al XX‑lea, multe dintre cărțile sale fiind traduse în aproape toate limbile pământului. Dintre acestea, editura Sophia a tradus şi publicat până acum Omul care călătorea singur, Casa de la Petrodava, Condotiera, A doua şansă, Sfântul Ambrozie al Milanului , Poporul nemuritorilor, Necunoscuţii din Heidelberg şi Viaţa lui Mahomed.

#

Constantin Cubleșan, poet, prozator, critic literar etc., s‑a născut pe 16 mai 1939 la Cluj‑Napoca. A fost secretar general de redacţie al ­revistei Tribuna, redactor‑şef la Editura Dacia, redactor‑şef adjunct la revista Steaua, director al Teatrului Naţional din Cluj‑Napoca, profesor aso­ciat la Facultatea de Litere a Universităţii Babeş‑Bolyai din Cluj, profesor universitar la Universitatea 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia – unde con­duce mai multe doctorate având ca temă viața și opera scri­itorului Constantin Virgil Gheorghiu. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România din anul 1964.


Categorii

Conferinte si alte evenimente, Lansari de carte

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!