EXPOZITIA ELENEI MURARIU, „Înălţarea şarpelui de aramă”, la LIBRARIA BIZANTINA

12-03-2017 Sublinieri

Ziarul Jurnalul Bucurestiului si agentia de presă #IntellNews (al căror Senior Editor sunt) recomandă călduros această expozitie, care se poate vizita în perioada 16 martie-20 aprilie 2017.

Expoziţia „Inălţarea sarpelui de aramă, cu lucrări semnate de Elena Murariu, membru in Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România AFAPRR a Uniunea Artiștilor Plastici din România, va avea vernisajul pe 16 martie, orele 19.

Vor vorbi: Arhimandrit Melhisedec, Manastirea Lupsa; artista Elena Murariu.

“In duminica a treia a Postului Mare, praznuim Inchinarea Sfintei Cruci. Expozitia „Inaltarea sarpelui de arama” vine sa marcheze acest moment de la jumatatea Postului Mare. Toate lucrarile graviteaza in jurul piesei centrale, o icoana ampla de 170/ 90 cm, cu tema „Inaltarea Sfintei Cruci”. Aceasta icoana a fost realizata pentru Manastirea Lupsa iar de Inviere ea va ajunge acasa, in Apuseni. Celelalte lucrari ale expozitiei sunt lucrari de grafica, schite pregatitoare ale icoanei mari, in acelasi timp si piese de sine statatoare. Acestea completeaza si imbogatesc sensurile icoanei centrale dezvaluind totodata partea nevazuta a muncii iconarului.” (Elena Murariu)


Categorii

Expozitii

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “EXPOZITIA ELENEI MURARIU, „Înălţarea şarpelui de aramă”, la LIBRARIA BIZANTINA

  1. Pingback: ELENA MURARIU, Sfanta Cruce si rugaciunea prin icoana (VIDEO). Fotografii de la vernisajul expozitiei "INALTAREA SARPELUI DE ARAMA" de la Libraria Bizantina, cu participarea parintelui STARET AL MANASTIRII LUPSA - Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!