8-9 mai 2017 – EVENIMENTE LA LIBRARIA SOPHIA: VERNISAJUL EXPOZITIEI ELENEI MURARIU “Impreuna cu Avva Sisoe” si LANSAREA CARTII “Suferinta si natura vindecarii”, de Daniel Hinshaw

28-04-2017 Sublinieri

Librăria Sophia v-a pregătit pentru prima jumătate a lunii mai două evenimente deosebite:

luni, 8 mai 2017, ora 18.00

vernisajul expoziţiei Împreună cu Avva Sisoe,

pictor Elena Murariu

Invitaţi:

Mona Şerbănescu – profesor de limba franceză şi directoarea Fundaţiei „Preasfânta Fecioară Maria“, fundaţie care coordonează Şcoala „Anastasia Popescu“ şi Grădiniţa „Arc-En-Ciel“ (unităţi particulare de învăţământ, recunoscute de Ministerul Educaţiei)

Luigi Bambulea – profesor de Limba și literatura română al Colegiului German ‘Goethe’ din București; licențiat în Litere, în Teologie ortodoxă (pastorală) şi în Istoria şi teoria artei. Membru al Asociaţiei Române de Literatură Generală şi Comparată, începând cu luna iulie 2010

Elena Murariu – pictor restaurator. Începe studiile de arte plastice la vârsta de 10 ani, urmând Școala de Muzică şi arte plastice din Botoșani. Îşi continuă studiile liceale, tot în domeniul artistic, la liceul de arte plastice “Octav Băncilă” din Iaşi. Studiile universitare le absolvă în anul 1987 la Institutul de arte plastice “Nicolae Grigorescu” din București, secţia artă monumentală – restaurare. Aici i-a avut ca profesori pe: Ion Stende, pentru disciplinele desen şi culoare, şi pe Dan Mohanu la restaurare. Încă din timpul facultății se implică în lucrări de restaurare pe şantierele profesorilor săi. Îşi continuă pregătirea în domeniul restaurării, urmând în anul 1994 “Cursul de conservare pictură murală” MPC’94 – ICCROM la Roma.
Primele participări în expoziţii de grup le-a avut cu lucrări de grafică, imediat ce a terminat facultatea. După un deceniu în care se dedică aproape exclusiv restaurării, începând cu anul 2001, revine pe simeze prezentând constant în expoziţii, personale sau de grup, lucrări de grafică și pictură influenţate de lucrările de artă bizantină pe care le restaurează, precum și icoane.

Cel mai important proiect artistic al Elenei Murariu este cel închinat Sfinţilor Martiri Brâncoveni, proiect prezentat în albumul Constantin Brâncoveanu, Puterea Viziunii şi în filmul documentar Puterea viziunii realizat de Marilena Rotaru.

În cadrul vernisajului vor fi lansate două cărţi a căror ilustraţie este realizată de doamna Elena Murariu.
Expoziţia va rămâne în librărie în perioada 8 mai – 30 iunie 2017.

*


şi

marţi, 9 mai 2017, ora 18.00,

prezentarea cărţii Suferinţa şi natura vindecării, de Daniel Hinshaw.

Invitaţi:

dr. Daniel Hinshaw – profesor de chirurgie și paleație la Universitatea Medicală din Michigan, la Universitatea Transilvania din Brașov și la Seminarul Sfântul Vladimir din New York

dr. Jane Hinshaw – instructor clinic de psihiatrie la Universitatea din Michigan

dr. Pavel Chirilă – Director al Fundaţiei Sfânta Irina.

În 2006, fundaţia a construit Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfânta Irina”, care are ca scop îngrijirea specializată a bolnavilor de cancer şi leucemie aflaţi în stadiu avansat.  Fundaţia Sfânta Irina a inaugurat pe 25 septembrie 2012, în localitatea Slatina-Nera din judeţul Caraş-Severin, lucrările de construcţie a Clinicii Nera – Centrul pentru Cercetări în Recuperare Oncologică.

pr.dr. Tudor Ciocan – preot misionar, capela Spitalului de Ortopedie Foişor din Bucureşti.

Vă aşteptăm cu mare drag!

Tonia Aanei
PR librăria Sophia Bucureşti
str. Bibescu Vodă nr.19
tel/fax 021 3361000
mobil 0722-266618
http://www.librariasophia.ro/
https://www.facebook.com/Libraria Sophia Bucuresti/
Vă aşteptăm cu mare drag!


Categorii

Expozitii, Lansari de carte

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!