Pelerinaj ASCOR Cluj: “ÎNCHISORILE COMUNISTE – CRUCEA PE CARE A FOST RĂSTIGNITĂ ŢARA”

28-04-2017 Sublinieri


Pelerinajul “ÎNCHISORILE COMUNISTE. CRUCEA PE CARE A FOST RĂSTIGNITĂ ŢARA”

Anul 2017 a fost declarat anul Martirilor care au pătimit în temniţele comuniste. De aceea, ne-am propus o serie de activităţi şi evenimente în cinstea celor care au purtat suferinţele cu preţul vieţii ca noi să avem libertate creştină. În perioada 28 aprilie – 02 mai şi 30 mai – 03 iunie vom organiza un pelerinaj la cele mai importante închisori comuniste și la mormintele și mănăstirile care poartă amintirea vie a celor care au pătimit în închisori. Tema pelerinajului va fi

“ÎNCHISORILE COMUNISTE. CRUCEA PE CARE A FOST RĂSTIGNITĂ ŢARA”.

În cadrul acestui tur naţional traseul nostru va cuprinde:

CLUJ NAPOCA – PENITENCIARUL GHERLA CAVNIC – BAIA SPRIE – MEMORIALUL SIGHET MĂNĂSTIREA PETRU VODĂ – MĂNĂSTIREA DIACONEŞTI – TÂRGU OCNA – ÎNCHISOAREA RÂMNICU SĂRAT – MĂNĂSTIREA TECHIRGHIOL – SCHITUL POARTA ALBĂ FORTUL 13 JILAVA – MĂNĂSTIREA CERNICA ÎNCHISOAREA PITEŞTI – MEMORIALUL FĂGĂRAŞ – MĂNĂSTIREA SÂMBĂTA DE SUS MĂNĂSTIREA RECEA – SCHITUL AIUD (RÂPA ROBILOR) – CLUJ NAPOCA

Vom încerca pe parcursul pelerinajului să avem invitați, părinți sau oameni implicați în cercetarea și promovarea fenomenului din închisorile comuniste.

Va fi un traseu plin, fără prea mult timp de odihnă – aproape 2000 km de parcurs cu autocarul, respectarea unui program strict deoarece programarea penitenciarele instituţii ale Statului va trebui respectata cu stricteţe, nopți de priveghere.

Majoritatea cazărilor vor fi la Mănăstiri, unde se vor face atât privegheri de noapte cât şi slujba Sfintei Liturghii.

Nu va fi un sejur ci un tur de rezistență, în care vom face zilnic sute de kilometri și obosiți vom trece de la un obiectiv la altul. Doar cei cu adevărat motivați lăuntric și capabili din punct de vedere fizic se pot bucura de acest pelerinaj.

Să ne ajute cu rugăciunile lor marii oameni ai neamului care şi-au vărsat sângele pentru Hristos!


Categorii

Pelerinaje

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!