40 DE ZILE PENTRU VIAȚĂ – Cea mai mare mișcare pro-viață din lume, din nou la Iași

13-02-2018 Sublinieri

COMUNICAT DE PRESĂ

Cea mai mare mișcare pro-viață din lume, din nou la Iași

Cea mai mare mișcare pro-viață la nivel mondial, campania 40 DE ZILE PENTRU VIAȚĂ, reîncepe în data de 14 februarie. Pentru a treia oară la Iași, creștinii ieșeni se vor uni în post, rugăciune și veghe pașnică pentru încetarea avorturilor. Campania se va desfășura pe Bulevardul Ștefan Cel Mare și Sfânt (la Cub), în perioada 14 februarie – 25 martie.

Primele două ediții ale campaniei în orașul Iași au avut loc în primăvara și toamna anului 2017, iar răspunsurile primite din partea comunității au fost foarte pozitive. Peste 1000 de voluntari au pus suflet în această inițiativă, venind în stradă și rugându-se pentru copiii nenăscuți și respectarea dreptului la viață. Și de această dată, campania va însuma 40 de zile de veghe pașnică în rugăciune, desfășurată în spațiul public. Toți participanții la veghea pașnică vor fi rugați să semneze o declarație de pace, angajându-se să se comporte în permanență ca niște adevărați ambasadori ai lui Hristos.

Campania 40 DE ZILE PENTRU VIAȚĂ nu este o campanie agresivă și nu condamnă pe nimeni. Scopul prezenței în stradă este de a oferi sprijin și alternative la avort, de aceea mesajele sunt pozitive, invită la dialog și comuniune. În perioada 14 februarie – 25 martie vor fi puse la dispoziție, 12 ore/zi (7.00 – 19.00), pancarte cu mesaje pro-viață, materiale informative și îndrumare către modalitățile de intervenție pentru femeile care se confruntă cu sarcini neplanificate. Ajutorul pe care organizatorii de la Iași îl pun la dispoziție constă în consultații și ecografii gratuite în cadrul clinicii Providența, consiliere psihologică, pre- și postnatală, maternală și juridică pentru mame și ajutor financiar pentru femeile care sunt constrânse să avorteze din considerente financiare.

Inițiativa 40 DE ZILE PENTRU VIAȚĂ, aflată la a treia ediție în Iași, vine ca răspuns la numărul de avorturi îngrijorător de mare și la răspândirea acestui fenomen în ultimii ani. În ultimii 60 de ani, numărul copiilor avortați în România depășește numărul populației țării, fapt care poziționează România pe locul doi în lume. În medie, în România se fac, la momentul actual, 220 de avorturi pe zi. În anul 2014, numai în județul Iași au fost avortați peste 2000 de copii.

Concomitent, gazde ale campaniei 40 DE ZILE PENTRU VIAȚĂ din această primăvară mai sunt orașele Cluj, Timișoara, Năsăud și Roman. La nivel mondial, campania se desfășoară încă din 2004, începând din Texas și astăzi numărând sute de orașe în peste 40 de țări. În decursul a 12 ani, prin aceste campanii, au fost salvate 14.000 de vieți iar numărul avorturilor pe plan local a scăzut – chiar și cu 28%.

Pentru informații legate de campania 40 DE ZILE PENTRU VIAȚĂ în Iași, vizitați: www.40.proviata.ro sau www.facebook.com/40zilepentruviata.

CONTACT
Raluca Cocuț
Coordonator 40 DE ZILE PENTRU VIAȚĂ Iași
Telefon: 0769 742 227
iasi.40zilepentruviata@gmail.com
www.40daysforlife.com


Categorii

Comunicate

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!