PELERINAJ IN GRECIA IN INSULA TINOS – Sf. Dimitrie Izvoratorul de Mir, Sf. Ioan Rusul, Sf. Nectarie

12-01-2009 Sublinieri

 tinos.jpg

PELERINAJ IN GRECIA in INSULA TINOS “Panaghia Evanghelistria- de Buna Vestire”, SFANTUL DIMITRIE IZVORATORUL DE MIR, SFANTUL IOAN RUSUL,CUVIOSUL DAVID, SFANTUL NECTARIE, SFANTUL SPIRIDON, METEORE

Plecare pe 20 martie 2009

 • ZIUA 1  Plecare din Bucuresti la ora 17

Se traveseaza Bulgaria  pe ruta Bucuresti – Giurgiu –  Ruse  – Pleven –  Sofia  – Kulata  – Promachona –  Thesalonik

 • ZIUA 2  Sosire la Thessaloniki unde ne vom inchina la:

-Biserica Sf.Dimitrie Izvoratorul de Mir cu moastele Sf. Dimitrie si Sf.Anisia;
-Biserica Sf.Sofia cu moastele Sf. Vasile cel Nou;
-Biserica Sf.Teodora cu moastele Sf. Teodora din Tesalonic si a Sf. Cuv. David
-Biserica cu moastele Sf. Grigore Palama;
-Manastirea Suroti unde ne vom inchina la moastele Sf. Arsenie Capadocianul si la mormantul Cuv.Paisie Aghioratul.
Cazare in Thessaloniki.

 • ZIUA 3  Plecare spre portul Glyfa (pt. imbarcare pe ferry boat de Evia), in drum ne vom inchina la :

-M-rea Sf. Mc.Paraschevi de pe valea Tembi (tamaduitoarea bolilor de ochi);
-M-rea Kato Xenia, unde se afla o parte din braul Maicii Domnului si icoana facatoare de minuni “Maica Domnului Straina”
In insula Evia se vor vizita :
-M-rea Cuv David, unde se cinstesc moastele Cuv.David si se afla mormantul fericitului Staret Iacov Tsalikis
– Biserica din Prokopi unde se cinstesc moastele Sf.-lui Ioan Rusu;
Cazare la hotelul bisericii Sf. Ioan Rusu.

 • ZIUA 4 Plecarea spre portul Rafina, de unde cu un feribot elegant se face o croaziera de aproape 5 ore pe marea Egee si se ajunge in Arhipelagul Cicladelor in una din cele mai renumite insule- TINOS- renumita prin frumusetea ei unica si prin multimea Bisericilor ortodoxe- 83 la numar  construite in cinstea Maicii Domnului.

Cea mai renumita este manastirea “Panaghia Evanghelistria- Buna Vestire”care adaposteste renumita icoana facatoare de minuni care infatiseaza Buna Vestire gasita in urma visului unei calugarite in sec. 19.  Vom participa la privegherea de toata noaptea in cinstea Maicii Domnului.

In drum se trece prin Nea Makri – Atica (Colina Neprihanitilor) , la M-rea Buneivestiri a Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu, unde se cinstesc moastele intregi ale Sf.Mucenic Efrem Cel Nou, mare facator de minuni si grabnic ajutator intru toate nevoile.

Cazare insula Tinos.

 • ZIUA 5   Plecare spre portul Pireas pt. imbarcare spre insula Eghina unde ne vom inchina la moastele Sfantului Nectarie. Cazare la M-rea Sf.Ierarh Nectarie .
 • ZIUA 6 Plecare spre Corint la M-rea Sf. Patapie unde se cinstesc moastele Cuv.Patapie Tamaduitorul si moastele Sfintei Ipomoni (Sf. Rabdare);

Cazare la Manastirea Sf. Patapie.

 • ZIUA 7 Plecare spre Pelopones la Manastirea Panaghia Malevi unde se afla icoana Maicii Domnului – Izvovoratoare de Mir si facatoare de minuni, care a atras mii de pelerine in ultimile decenii.

Mirul sfant si inmiresmat curge din icoana. Mirul curge până în ziua de azi, dar nu tot timpul, iar maicile îl adună cu vată şi-l împart la credincioşi.
S-au făcut şi se fac minuni în toată lumea. S-au vindecat oameni de toate bolile, la care medicii nu mai acordau nici o şansă.

Plecare spre satul Vasta  unde vom vizita Bisericuta ridicata pe locul matirajului Sf. Mc. Teodora. Inainte de a muri  s-a rugat: “Ia-mi Doamne, sufletul si iarta-I pe acuzatorii mei. Te implor, cu voia ta, sa faci din trupul meu biserica, din sangele meu rau si din parul meu, copaci”. Si Dumnezeu i-a ascultat rugaciunea. La locul de mucenicie a izvorat in chip miraculous izvor iar pe acoperisul bisericutei ridicate au crescut in mod miraculos 17 copaci.

Manastirea Mega Spileo se afla localizata intr-o mare pestera, la o distanta de zece kilometri de orasul grecesc Kalavrita, pe drumul ce face legatura intre Diakofto si Kalavrita. Pestera ce gazduieste manastirea a fost sapata probabil de raul ce curge acum la baza Muntelui Chelmos.  Mai multe informatii aici:

Plecare spre Patras. Vizitarea Catedrala  Sf. Andrei, care se inalta pe  loc al martiriului Sf. Apostol Andrei si care adaposteste moastele  si crucea sa.Cazare in zona

 • ZIUA 8  Plecare spre Insula Corfu Se traverseaza catre Grecia continentala pe noul pod de la Rio si  se continua drumul spre Igoumenitsa. Ora 14.00 Trecerea cu ferry-boat-ul spre insula Corfu. Vizitarea Bisericii Sf. Spiridonprotectorul insulei Corfu si Biserica Sf. Theodora
 • ZIUA 9 Plecare spre Kalambaka unde vom vizita Meteorele si atelierul de icoane Bizantine ZYNDROS, unde ni se va explica modul cum se realizeaza diferitele categorii de icoane.

Cazare in Kalambaka

 • ZIUA 10  Vizitarea Sfintelor Manastiri din complexul Meteore dupa care vom pleca  spre tara sosire in cursul serii in functie de formalitatile vamale si de trafic.
 • Inscrieri pana pe 25 februarie 2009 la agriniotour@yahoo.com sau la tel: 0728929566

Pret 450 euro/persoana.

Include: Transport cu microbus clasificat 1  stea, Trecerile cu Ferybotul in Tinos, Eghina, Corfu,Taxe de drum si autostrada, trecerile pod Bulgaria, Cazare in camere duble si triple in Hotel 2 ** fara mic dejun


Categorii

Pelerinaje

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “PELERINAJ IN GRECIA IN INSULA TINOS – Sf. Dimitrie Izvoratorul de Mir, Sf. Ioan Rusul, Sf. Nectarie

 1. Unde anume se poate inscrie cine vrea sa mearga in acest pelerinaj?

 2. Inscrieri pana pe 25 februarie 2009 la agriniotour@yahoo.com sau la tel: 0728929566

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!