INTALNIRI SOPHIA: “Familia – un act de curaj” – marti, 12 februarie

8-02-2013 Sublinieri

act de curaj

Căsătoria este reprezentarea unirii Cuvântului cu natura omenească. (…) Cuvântul se aprinde pentru natura omenească de o iubire tainică; el o face fiica lui, ea devine soţia lui. El este capul, ea este trupul său. Sunt doi într-un singur trup: ea este “os din oasele sale şi carne din carnea sa”. Pentru ea El părăseşte strălucirile cerului, El îl lasă pe “Tatăl său”, El “vine la soţia sa” şi această unire a devenit de nedespărţit, ea este veşnică. Cuvântul îi dă propriei sale soţii bogăţiile sale; El i se dă el însuşi întreg şi tot. Ba mai mult! El se devotează pentru ea. Pentru ea El este în durere şi în lacrimi; El trăieşte în sărăcie şi în muncă; El moare în chinul Crucii. Şi, când prin moartea sa, el a curăţit-o pe această soţie, El o înalţă la dreapta Puterii iui Dumnezeu, pe tronul veşnic pe care Tatăl său i l-a pregătit. (…) Iată căsătoria pe care trebuie s-o continue unirea noastră pe pământ “... (Sfântul Ioan Gură de Aur)

Librăria Sophia vă invită
marţi, 12 februarie 2013, ora 17.00
la un dialog pe tema

“Familia – un act de curaj”

invitaţi:
pr. Vasile Gavrilă
Iulian Capsali

Tonia Aanei – PR Events Coordinator

Librăria Sophia, str. Bibescu Vodă 19
021.3361000 / 0721211659
http://www.librariasophia.ro/

familie Iulian Capsali


Categorii

Conferinte si alte evenimente

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “INTALNIRI SOPHIA: “Familia – un act de curaj” – marti, 12 februarie

  1. Pingback: [conferinte] “Familia – un act de curaj”, 12.02.2013, 17h | NUMAIORTODOX-Cred in Dumnezeu si icoana in fata careia ma inchin este neamul romanesc! Ma misc intre traditie si credinta!
  2. Buna ziua,

    A fost urcata pe youtube inregistrarea intalnirii pentru cine doreste sa vizioneze: (le multumim celor de la Libraria Sophia pentru inregistrare).

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=J-8adeVE8IM

    Doamne, ajuta!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!