Lansarea cartii „TRANSNISTRIA: TEMNITA LIMBII ROMÂNE” la Clubul Taranului – joi, 18 aprilie 2013

12-04-2013 Sublinieri

Transnistria

Editura epublio vă invită joi, 18 aprilie 2013, ora 18:30, la Clubul Țăranului (Muzeul Țăranului Român, Şoseaua Kiseleff 3, Sector 1, Bucureşti), pentru a lansa cartea „Transnistria: temnița limbii române”, cu participarea extraordinară a directorilor școlilor românești din Transnistria – Eleonora Cercavschi, Ion Iovcev și Constantin Sucitu.

Vrei să strivești un popor? Ucide-i școala…

Dacă despre țara uriașilor, a piticilor sau zânelor știi că sunt basme, în schimb pare ilogic să te izbești de granița unui stat nerecunoscut de nimeni. Transnistria. Pământ în bătaia vânturilor, de-a lungul veacurilor…

Vă invităm să intrați în țara care nu există. La marginea estică a Europei. Acolo unde nu ai voie, ca străin, să rămâi mai mult de 12 ore. Restricție ce poate duce cu gândul la ceva ce nu trebuie văzut…

Cuvintele lui Dan Gheorghe și fotografiile lui Octavian Bâlea aduc răspunsul. Terifiant…

Cartea relatează lupta românilor din acest teritoriu, nu numai pentru existența ca neam, dar și democratizarea societății, care le poate garanta drepturi și libertăți pentru dânșii, dar și pentru locuitorii de alte etnii, cărora, într-o anumită măsură, de asemenea, le sunt lezate drepturile și libertățile la opinie.

Autorul cărții pune în lumină detalii tulburătoare, confesiuni de o mare emotivitate, care dezvăluie viața poporului nostru care suportă și azi presiunea unor împrejurări istorice vitrege. Sunt folosite materiale factologice culese din surse științifice, presa timpului, din documente oficiale, dar și din mărturisirile martorilor oculari – pătimași fără de voie.

Dragă cititor, din paginile acestei cărți, vei afla despre suferințele semenilor tăi, cetățeni europeni dintr-un spațiu geografic, care au fost sortiți la un destin mai dramatic decât al tău. Implică-te, nu fi indiferent, nu dă Doamne, dar poate să ți se întâmple și ție așa ceva. Dacă vom demonstra nepăsare, lipsă de responsabilitate mă întreb și te întreb: ce moștenire lăsăm viitoarelor generații din acest meleag mult pătimitor? (Eleonora Cercavschi, martie 2013)

http://transnistria.epublio.com/

https://www.facebook.com/TransnistriaTemnitaLimbiiRomane


Categorii

Lansari de carte

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!