A aparut o noua revista: LEACURI SI RETETE MANASTIRESTI

14-10-2014 Sublinieri

coperta-LRM

Din 10 octombrie a aparut revista trimestrialaLeacuri si retete manastiresti“, editata de aceeasi echipa care publica Lumea Credintei“.

Editorial

Care dintre noi nu a avut nevoie, într-un moment al vietii lui, de un sfat bun? De un sfat serios, cinstit, care sa-ti limpezeasca îndoielile, sa-ti spulbere angoasele, sa te scoata la liman… Ei bine, cred ca sfatuitorii sinceri si competenti sunt foarte putini. La fel ca si facatorii de pace, pe care Hristos îi numeste, cu gingasie, „fiii lui Dumnezeu”.

Revista pe care o aveti în fata asta vrea sa fie: un sfatuitor sincer si avizat, care sa raspunda doar la întrebarile la care stie raspunsul. Spunem asta deoarece în ultimul timp parca s-a înmultit numarul celor care, chipurile, îti sar în ajutor cu sfatul si, de fapt, constati ca totul e „apa de ploaie”, fara prea mare legatura cu realitatea. De aceea ne-am straduit sa selectam acele leacuri despre care am înteles ca au efect benefic asupra sanatatii (desigur, nimeni si nimic din ceea ce este omenesc nu este infailibil, fara gres sau fara cusur) si ca sunt verificate cu trecerea timpului. Atentie, însa: excesele sau credinta ca ne putem trata singuri (fara sfatul avizat al unui specialist) pot crea si prejudicii, sau efecte adverse. Totul trebuie facut cu masura si cu confirmarea unui doctor!

În rest, revista este o mare bogatie. Leacuri si remedii demult uitate sau nestiute de marele public (culese de Mariana Borloveanu), nenumarate solutii de însanatosire – dar parca mai multe în zona de reventie/întretinere, multe feluri de mancare care împletesc rugaciunea cu cele mai gustoase si simple compozitii culinare, interviuri de folos pentru sanatatea noastra sufleteasca, dar si trupeasca, relatari despre minuni petrecute în locurile sfinte si cate si mai cate.

Dupa ce, timp de 11 ani, am editat Lumea Credintei (cea mai citita si îndragita revista de spiritualitate ortodoxa), dupa ce timp de 7 ani am editat Lumea Monahilor (cea mai serioasa si longeviva publicatie venita dinspre mediul monahal), iata-ne în punctul de a deschide o poarta noua: sfaturi practice, lucruri concrete, care tin de latura traita a credintei noastre. Cu alte cuvinte, privim faptura umana ca un tot: trup pamantesc (imperfect) si suflet ceresc (vesnic). Si unul, si celalalt au nevoie de îngrijire, de vindecare.

Haideti, asadar, sa ne pregatim pentru marea curatenie, în care si învelisul, si miezul sa straluceasca de sanatate si lumina!

***

banner orizontal


Categorii

Reviste

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “A aparut o noua revista: LEACURI SI RETETE MANASTIRESTI

  1. Buna ziua
    Va rog sa imi spuneti cum as putea comanda aceasta revista din strainatate.
    Va multumesc

  2. @ Mihaela Dobrin:

    Noi nu stim sa va raspundem, trebuie sa scrieti direct la revista.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!