Piesă de teatru creștin prezentată în cadrul Serilor DOXOLOGIA

14-10-2014 Sublinieri

t

Piesă de teatru creștin prezentată în cadrul Serilor DOXOLOGIA

În anul comemorativ al Sfinților Martiri Brâncoveni, Centrul Cultural-Misionar DOXOLOGIA al Arhiepiscopiei Iașilor a pregătit, cu binecuvântarea IPS Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, mai multe evenimente speciale. Unul dintre acestea, organizat în cadrul Serilor DOXOLOGIA, va avea loc duminică, 19 octombrie a.c., la Teatrul pentru Copii și Tineret „Luceafărul” din Iași, începând cu ora 19.00. Este vorba despre piesa de teatru Plecare fără întoarcere, o dramatizare după romanele: Ultimul Constantin de Ileana Toma, Neamul Basarabilor de Aurel Petrescu, respectiv după piesele de teatru Constantin Brâncoveanu de Nicolae Iorga şi Ultimul drum al lui Brâncoveanu de Dan Tărchilă.

Acțiunea se petrece într‑una dintre celulele închisorii Ediculé din Istanbul, cu puțin timp înaintea decapitării domnitorului Brâncoveanu, a fiilor săi și a sfetnicului Ianache Văcărescu.

Din distribuție fac parte: Corneliu Jipa, Marian Ciripan, Cristina Moldoveanu și Cristi Dionise.

Piesa, pusă în scenă de trupa de teatru Civic Art din București, se va juca și la Botoșani (Luni, 20 octombrie 2014, ora 19.00 – Casa de Cultură a Sindicatelor „Nicolae Iorga”) și Piatra Neamț (Marți, 21 octombrie 2014, ora 19.00 – Teatrul Tineretului).

Intrarea la toate cele trei reprezentații (din Iași, Botoșani și Piatra Neamț) este liberă, în limita locurilor disponibile.

Spectacolul face parte și din seria de evenimente prilejuite de sărbătoarea dedicată Sfintei Cuvioase Parascheva.


Categorii

Conferinte si alte evenimente

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!