ASCOR CLUJ: invitatie la pelerinaj la Manastirea Râmeț

11-06-2015 Sublinieri

Pelerinaj-la-Rameti-SITEEE-725x1024

Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români – Filiala Cluj Napoca (ASCOR Cluj) organizează sâmbătă 20 iunie 2015 un pelerinaj cu totul deosebit la Mănăstirea Râmeț la care vă invită să luaţi parte.

Daca acum o lună, un grup de 90 de participanti au pornit pe jos de la Hunedoara pana la Manastirea Prislop o distanta de 19 km pentru a ajunge la mormantul Parintelui Arsenie, acest tip de pelerinaj a fost foarte indragit si nu putini au fost cei care au dorit sa se mai repete in curand.

De data aceasta ne-am hotarat sa strabatem aceeasi distanta de 19 kilometri pe jos de la Teius pana la Manastirea Rameti, şi o parte dintre noi vor merge cu bicicletele de la Aiud pana la Manastirea Ramet o distanta de aproximativ 31 de kilometri.

Plecarea va fi Sambata dimineata, 20 iunie, 2015 cu autocarele din Cluj Napoca, cu oprire la “Monumentul sfintilor martiri” de la Aiud unde vom participa la Sfanta Liturghie, dupa care grupul cu bicicletele vor pleca de aici iar celalalt grup va porni pe jos de la Teius spre obiectivul nostru. Distantele parcurse nu vor avea grad mare de dificultate, deoarece de aceasta data vom avea in mare parte drum drept. Pe jos estimam la patru ore si jumatate iar cu bicicleta trei ore, cu pauze de odihna.

Scopul acestor pelerinaje este de a ne apropia cat mai mult de Sfintii Romani si Parintii duhovnicesti care au trait si au intarit in credinta tara noastra. De data aceasta ne vom inchina la moastele Sfantului Ghelasie de la Rameti si la mormantul Parintelui Dometie Manolache.

Acest scop se imbina si cu o usoara nevointa a trupului am putea spune, binevenita mai ales in aceasta perioada de post dar si cu intarirea sanatatii fizice prin miscare.

Aceasta actiune este una publica la care pot participa tineri, studenti dar nu numai, oricine doreste poate sa se alature. Pretul va fi de 35 de lei si consta in plata transportului cu autocarul. Pentru mai multe detalii legate de inscriere, program, si necesarul pe care va trebui sa il aiba fiecare la el va rugam sa ii contactati pe membrii organizatori:

Valeria Niță 0755016833 (pe jos)

Silviu Mincu 0752504390 (pe jos)

Bogdan Dincă 0747992642 (cu bicicleta)

Sau pe site-ul www.ascorcluj.ro


Categorii

Pelerinaje

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!