PREMIERA DIN CLUJ A FILMULUI „7 CUVINTE. Povestea unui biruitor – Gheorghe Calciu”

16-06-2015 Sublinieri

C

Joi, 18 iunie 2015, vă invităm la premiera din Cluj a filmului „7 Cuvinte. Povestea unui biruitor – Gheorghe Calciu regizat de Andrei Negoiță Zagorodnăi, o producție Abis Studio, Editura Bonifaciu și Legenda Film & Co. Evenimentul va avea loc în Aula Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiune a Afacerilor (FSEGA, Str. Theodor Mihaly, nr. 58-60) de la ora 18.00.

„7 Cuvinte” este povestea unui om care a petrecut 21 de ani după gratii. Gheorghe Calciu, student la Medicină, intră în închisoare în 1948, pentru „vina” de a-şi fi iubit ţara şi credinţa. Timp de 16 ani trece prin experienţe – limită: reeducarea de la Piteşti, cavoul morţii din Jilava, „ispitirile” de la Aiud.

După eliberare, într-o ţară îngrozită de teroarea Securităţii, rosteşte în Bucureşti, 7 Cuvinte către tineri, pentru care este arestat şi condamnat la moarte, apoi expulzat în America. Peste 30 de oameni depun mărturie despre viaţa Părintelui Gheorghe Calciu, într-un documentar artistic căruia nu-i lipsesc verva, sensibilitatea şi umorul.

Vor vorbi:

Protosinghel Amfilohie Brânză

Lucian Popescu, judecător

Andrei Negoiţă, regizor

Moderator: Pr. Ciprian Negreanu, duhovnicul Bisericii Studenţilor şi ASCOR Cluj din Campusul Haşdeu.

http://www.ascorcluj.ro/2015/06/10/7-cuvinte-catre-tineri-5/


Categorii

Conferinte si alte evenimente, Recomandari de filme, de CD/DVD, Uncategorized

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “PREMIERA DIN CLUJ A FILMULUI „7 CUVINTE. Povestea unui biruitor – Gheorghe Calciu”

  1. O dedicație a părintelui Gheorghe Calciu din septembrie 1998 sau Părintele Gheorghe Calciu despre cartea sa: „Șapte Cuvinte către Tineri”: „O carte a încercărilor în spirit și a reușitelor în inima unei generații care abia atunci a înțeles că pot lăsa o urmă în spiritualitatea neamului”.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!