CONFERINTA “Sfantul Antim Ivireanul si iluminismul european”

10-09-2016 Sublinieri

AFIS FINAL CONFERINTA 2


Categorii

Conferinte si alte evenimente

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “CONFERINTA “Sfantul Antim Ivireanul si iluminismul european”

  1. Nu puteam ajunge… trebuia sa trec Oceanul…
    Din cate stiam, “iluminismul” este paganism erotic si materialism, oricat de provocatoare si atreactive par (si chiar sint) aspectele culturale si filozofice.
    In plus, materialismul, rationalismul si revenirea in forta a hedonismului nu sint decat viclenii, potrivnice Crestinismului desi ii folosesc unele elemente decorative sau denumiri.
    Cumva se legitimeaza ereziile cu invatatura Sfantului Ierarah – prin pervertirea spuselor sale?
    Ca altfel nu ar avea vreo asociere.
    Folosirea tiparnitei nu tine de iluminism ci de dorinta oamenilor de a invata [cuvantul Domnului].
    Nici infiintarea de scoli nu este “iluminista” decat din perspectiva folosirii scolii ca element de propaganda si pervertirea in afacere: se vede in satanizata America, unde universitatile sint dintre cele mai “tari” afaceri botezate “corporatii”.

  2. @ gheorghi:

    Si asta inseamna sa facem procese de intentie organizatorilor conferintei, chiar daca nu stim cum anume a fost abordata tema?

    Unul dintre cuvintele de la conferinta de la Palatul Mogosoaia poate fi gasit aici, audio, in finalul postarii: http://www.cuvantul-ortodox.ro/2016/09/27/sfantul-antim-ivireanul-300-de-ani-de-la-martiriu-parintele-mihail-stanciu-pr-tudor-ciocan-reportaje/

    A se vedea si reportajul de aici: http://trinitastv.ro/stiri-video/sfantul-antim-ivireanul-si-iluminismul-european-73973

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!