PELERINAJ LA SFANTUL MUNTE in ianuarie 2017

28-12-2016 Sublinieri

21-6

Pelerinaj la Sfântul Munte Athos 19.01.2017 – 22.01.2017

Bucuresti – Ouranopolis – Manastirea Vatoped – Unul din schiturile Romanesti din zona Kapsala – retur Bucuresti 

Ziua I. 19.01: Plecare la ora 6:00 de la Schitul Darvari din Bucuresti – sosire si cazare Ouranopolis la hotel Princess 3* sau Makedonia 3*, in jurul orei  17:30.

Ziua II. 20.01: micul dejun, preluare diamonitire (permise de intrare in Sf. Munte) de la biroul din Ouranopolis, imbarcare pe vapor, deplasare si cazare la M.M.Vatoped unde vom vizita manastirea, vom avea intalniri duhovnicesti cu parinti romani vietuitori aici, paticipam la slujbe, ne inchinam la importante icoane facatoare de minuni precum Pantanassa, Paramitia (Mangaietoarea), Esfagmeni (Injunghiata), Antifonitria (impotriva glasuitoarea) sau Eleaiovrytissa (izvoratoarea de undelemn) si la Sfinte Odoare si Sfinte Moaste precum – Braul Maicii Domnului, o parte din lemnul Sfintei Cruci, capul Sfantului Ioan Gura de Aur, al Sfantului Grigorie Teologul, mana Sfintei Mucenite Ecaterina sau capul Sfantului Evdochim si multe altele (Manastirea Vatoped avand moastele de la peste 200 de Sfinti si Sfinte.

Ziua III. 21.01: 03:00-07:00 slujba de noapte si Sfanta Liturghie, apoi masa; in jurul orei 09:00 plecam cu un microbuz dedicat pentru a vizita cele mai importante locuri de inchinare pe care le putem acoperi intr-o zi de vizitare: Manastirea Iviru (unde se gaseste icoana Maicii Domnului Portarita), Izvorul Sfantului Atanasie (Aghiasma), Manastirea Stavronikita, Manastirea Pantokrator , Kareia (capitala Sfantului Munte) unde vom vizita biserica Protaton (istoric, cea mai veche manastire din Sf. Munte, unde se afla icoana Maicii Domnului Axionestin. Apoi vom fi gazduiti de una dintre chiliile romanesti din zona Kapsala (zona capitalei) unde vom participa la slujbe, vom lua masa si vom avea intalniri cu parinti romani.

Ziua IV 22.01: iesim din Sfantul Munte, sosim in Ouranopolis de unde ne imbarcam pentru retur Bucuresti. Sosirea in Bucuresti este in jurul orei 23:00.

Pretul calatoriei este de 165 euro si include: organizarea calatoriei (solicitarea permiselor de intrare si obtinerea rezervarilor pentru cazarile in Sfantul Munte), transportul dus-intors Bucuresti -Ouranopolis, taxele de drum, cazarea la hotel 3* cu mic dejun, asigurarea pentru transportul rutier Bucuresti – Ouranopolis – Bucuresti si ghidaj pe parcursul pelerinajului.

Pretul nu include: taxa permisului de intrare in Sf. Munte (aceasta putand fi variabila 25 euro/adult, 10 euro/preot, 10 euro/copil) si nici transportul in Sfantul Munte (si aici costurile putand varia in functie de optiunile fiecarui grup)

Daca doriti sa participati la aceasta calatorie duhovniceasca la Sfantul Munte, va puteti inscrie si obtine mai multe informatii la

tel: 0768 109 507.

Cu drag, Radu Baboi.


Categorii

Pelerinaje

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!