Librăria Sophia vă invită la vernisajul expoziţiei “O primăvară în straie de sărbătoare” – expoziţie de ouă de struţ pictate de maicile de la Mănăstirea Sf. Mare Mc. Gheorghe – Ţeţu, jud. Alba

24-03-2018 Sublinieri

Librăria Sophia vă invită miercuri, 28 martie 2018, ora 18.00 la vernisajul expoziţiei “O primăvară în straie de sărbătoare” – expoziţie de ouă de struţ pictate de maicile de la Mănăstirea Sf.Mare Mc. Gheorghe – Ţeţu, jud. Alba.

Ouăle de struţ sunt cunoscute pentru împodobirea spaţiilor ecleziale, întâlnite adesea la candelabrele bisericilor de ctitorie domnească. Fiind un suport de lucru ce stârneşte adevărate provocări pentru artişti datorită suprafeţei sale, am încercat să valorificăm ceea ce, în ziua de azi, adesea se neglijează (sau se aruncă).

Motivele folosite pentru îmbrăcarea lor în straie de culoare sunt tradiţionale româneşti sau inspirate din cultura neamului nostru, fiind de factură folclorică (cultura Cucuteni- reprezentări ale simbolului), religioase (cruce, soare), fitomorfe, geomorfe etc.

Multe dintre aceste modele au cu adevărat câte o poveste în spate, poveşti născute în serile petrecute la căldura sobei, la şezători, adunate acum în cărţile de mitologie românească.

Răspunzând acestei „provocări”, nădăjduim ca, în prag de Înviere, sufletele să vi le încânte în armonia culorilor de primăvară.

Invitaţi:
părintele Augustin Moţoc
dl.deputat Iacob Puşcaş
sora Denisa Felicia Rusu

Vă aşteptăm cu mare drag!

Tonia Aanei
PR librăria Sophia Bucureşti
str. Bibescu Vodă nr.19
tel/fax 021 3361000
mobil 0722-266618
http://www.librariasophia.ro/
https://www.facebook.com/Libra riaSophiaBucuresti/


Categorii

Expozitii

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!