Nou la Editura Sophia: PATERICUL EGIPTEAN – Versiune diortosita, completata si adnotata

21-12-2011 Sublinieri

.

Ediţia de faţă a Patericului conţine textul tradus de Cuviosul Pafnutie Dascălul şi tipărit în 1828, îmbinând experienţa milenară a Bisericii cu buna mireasmă a unui grai românesc fără pereche. El a fost diortosit şi completat cu grijă după originalul grecesc, folosind cele mai exigente ediţii şi îmbogăţit cu scurte introduceri din viaţa Cuvioşilor Părinţi, cu icoane ale multora dintre aceştia, cu adnotări ce înlesnesc înţelegerea zicerilor şi cu un scurt cuvânt de încheiere despre istoria Patericului.

Aveţi în mâini o carte pe care Duhul Sfânt a făcut-o să dăinuie un mileniu şi jumătate şi cu care a luminat, a înmiresmat, a mântuit şi a sfinţit pe toţi cei ce cu iubire de Adevăr i-au deschis paginile, care vine să dea mărturia cea bună despre trăinicia şi frumuseţea oricărei osteneli bine-plăcute lui Dumnezeu.

  • Cartea poate fi procurata de AICI

Categorii

Recomandari de carti

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “Nou la Editura Sophia: PATERICUL EGIPTEAN – Versiune diortosita, completata si adnotata

  1. Pingback: PATERICUL EGYPTEAN, editie de referinta, lucrata de monahi de la Petru-Voda - Razboi întru Cuvânt
  2. Cum as putea intra in posesia ultimei versiuni a Patericului Egiptean- editura Sophia?

  3. Pingback: SFANTUL PIMEN CEL MARE al PATERICULUI EGIPTEAN – pilda de discernamant, de iubire si de dorinta arzatoare dupa Dumnezeu “in pustiul arid de iubire, adevar si dreptate al acestei lumi” | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!