MITROPOLIA MOLDOVEI ȘI BUCOVINEI – ATITUDINI FERME împotriva restricționării pelerinajului de Sfânta Parascheva în funcție de PAȘAPORTUL COVID, precum și față de marșul LGBT de la Iași: “Se propagă pe străzile Iașului chipul păcatului contra firii, care dorește a fi acceptat drept normalitate”

2-10-2021 2 minute Sublinieri

ActiveNews:

Cîțu și Chirica vor să introducă PAȘAPORTUL DE VACCINARE ÎN BISERICĂ de Sfânta Parascheva. Precedentul odată creat acesta poate deveni regulă. ATENȚIE!

Mitropolia Moldovei și Bucovinei: La Sfânta Parascheva nu dorim nici un fel de restricționare a pelerinilor, pe nici un fel de criterii. Părintele Constantin Sturzu face precizări după afirmațiile primarului Iașilor privind accesul în funcție de vaccinare

Reprezentanții Mitropoliei Moldovei și Bucovinei spun că sunt pregătiți să organizeze Hramul de Sfânta Parascheva în cele mai bune condiții și fără nici o restricționare a pelerinilor.

Primarul PNL al Iașilor, Mihai Chirica, a declarat ieri că „pelerinajul, într-o formă controlată împreună cu Mitropolia Moldovei și Bucovinei, se va face nu după buletin, ci după starea de sănătate, de vaccinare.”

Afirmația lui hazardată a fost dublată seara la TVR de premierul Florin Cîțu, care a declarat că pelerinii care doresc să intre în biserică ar trebui, teoretic, să prezinte dovada vaccinării sau a trecerii prin boală.

Cu privire la afirmațiile primarului, Purtătorul de Cuvânt al Mitropoliei, Părintele Constantin Sturzu, a precizat, pentru ActiveNews:

„Domnul Primar Mihai Chirica spune că tratamentul ar trebui să fie egal pentru toți și enumeră apoi eventuale condiții de acces ce ar urma a fi discutate cu Mitropolia Moldovei și Bucovinei. Deci dumnealui nu anunță o decizie.

Iar noi o spunem și acum, o vom spune și la discuțiile cu autoritățile locale, nu dorim nici un fel de restricționare a pelerinilor, pe nici un fel de criterii. Pelerinajul se va desfășura în aer liber, accesul se va face, ca și anul trecut, pe culoar unic, de o persoană, la distanță una de cealaltă, cu respectarea regulilor specifice acestei perioade, cu flux de intrare separat de cel de la ieșire șamd. Nu ar trebui, așadar, să fie nici un fel de pericol din punct de vedere epidemiologic.”

Cotidianul:

Mitropolia Moldovei reacționează la marşul LGBT

Reprezentanții Mitropoliei Moldovei și Bucovinei au transmis un mesaj înainte de marșul LGBT programat vineri, la Iași. Chipul păcatului contra firii se propagă pe străzi, iar în fața păcatului răspunsul este pocăința, susțin ierarhii.

Reprezentanții bisericii spun că „au luat act cu adâncă durere că în ziua Acoperământului Maicii Domnului, prima zi a lui octombrie, lună consacrată Sfintei Cuvioase Parascheva, se propagă pe străzile Iașului chipul păcatului contra firii, care dorește a fi acceptat drept normalitate, ceva firesc și de urmat”.

„Constatăm cu îngrijorare că ne ducem tot mai jos prin subminarea fundamentului familiei, îndreptându-ne cu pași rapizi spre pericolul disoluției. Responsabilitatea nu aparține doar celor cuprinși de această patimă. În viaţa multora dintre noi credința nu este cunoscută, trăită și mărturisită întru totul în adevăr, dragoste și jertfă, așa cum s-ar cuveni să fie…. De aceea, se întâmplă ceea ce se întâmplă”, scrie în mesajul mitropoliei.

Reprezentanții Mitropoliei mai spun că se roagă pentru ca participanții la marșul LGBT să „se întoarcă pe calea adevărată” și îi invită pe credincioși să participe la slujbe.

„Îl rugăm pe Dumnezeu să nu ne pedepsească după faptele noastre, ci să Se arate spre noi cu milostivire şi iertare. Îi adresăm rugăciune stăruitoare, să-i întoarcă pe calea cea adevărată pe cei care s-au îndepărtat de valorile familiei și ale iubirii curate, iar nouă, tuturor, să ne dăruiască duh de pocăință, în post și în rugăciune. Îi îndemnăm și pe credincioși ca mâine, 1 octombrie, să participe la Sfânta Liturghie, să-și plece genunchii la rugăciune, prin citirea Psaltirii și Acatistului Acoperământului Maicii Domnului, iar pentru cei care pot, să fie și zi de ajunare până după asfințitul soarelui”, mai spun Ierarhii Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Marșul LGBT [s-a desfășurat] vineri, în intervalul orar 17.00-19.00, pe străzile din Iași.

*

R3Media:

Copiii de liceu, scoși în stradă pentru marșul LGBT de la Iași. Mai mulți tineri au reacționat strigând „Rușine să vă fie”, iar o femeie a dat cu agheasmă peste participanți VIDEO

Vineri, 1 octombrie, a avut loc primul marș LGBT din istoria Iașiului, majoritatea celor participanți fiind copii de liceu, relevă B1 TV.

Comunitatea LGBT+ a făcut scandal la eveniment, pentru că primarul Mihai Chirica nu a semnat aprobarea marșului. Astfel, organizatorii, Asociația Rise OUT și Asociația ACCEPT au anunțat că au depus vineri plângere penală împotriva edilului local, pentru abuz în serviciu, motivat de discriminare pe criteriul orientării sexuale.

De cealaltă parte, în stradă au ieșit câțiva tineri care au huiduit marșul și au strigat „Rușine să vă fie”. La un moment dat, o femeie a aruncat cu agheasmă în direcția manifestanților „curcubeu”.

Organizatorii marşului de la Iaşi afirmă că evenimentul a fost aprobat iniţial în cadrul Comisiei de Avizare a Adunărilor Publice a primăriei Iaşi, iar în baza acestui aviz, Poliţia şi Jandarmeria Iaşi s-au întâlnit cu organizatorii şi au confirmat că vor asigura protecţia participanţilor la eveniment.

„Refuzul primarului Mihai Chirica de a semna protocolul de organizare a Iaşi Pride este ilegal. Fapta acestuia constituie un abuz în serviciu motivat de discriminare pe criteriul orientare sexuală, faptă pedepsită de articolul 297 alineatul 2 al Codului Penal. Asociaţia Rise OUT, cu sprijinul Asociatiei Accept, va depune astăzi (vineri – n.r.) o plângere penală la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”, au anunţat organizatorii acţiunii.

“Durere adăugată la durere” – Mesajul IPS TEOFAN despre blocarea abuziva a pelerinajului de Sfânta Parascheva: TOTUL ARE O LIMITĂ peste dacă se trece, nu e bine pentru nimeni. CHEMARE LA POCĂINȚĂ ȘI POST ASPRU

MITROPOLIA MOLDOVEI a cerut autorităților să ABROGE interdicția accesului pelerinilor din ALTE LOCALITĂȚI în catedrala de la Iași, precum și pe cea a ATINGERII RACLEI SFINTEI PARASCHEVA

PROTEST LA CATEDRALA DIN IAȘI. Sute de credincioși și-au exprimat indignarea față de anularea pelerinajului la Sfânta Parascheva (Video și Foto)

Reacții față de interzicerea pelerinajului la Sfânta Parascheva. PS MACARIE DRĂGOI denunță „SECHESTRAREA” abuzivă a sfintelor moaște ale Cuvioasei. „Boala nu se combate cu metode polițienești”/ IPS TEODOSIE: „Cel mai mare pelerinaj este CONFISCAT de cei fără de credință”. Așa-zisele rigori sanitare – doar un pretext (Video)/ PS IOACHIM: „În timpul comunismului nu s-a întâmplat niciodată așa ceva”

PS IGNATIE sarcastic despre APOSTOLII LOCKDOWN-ului: „Virusul stă mai abitir după colţul tuturor bisericilor”. Arhiereul atrage atenția asupra tentativei de SUPRIMARE a Bisericii din spațiul public și a actului religios

PS IUSTIN, Episcopul Maramureșului și PS IGNATIE, Episcopul Hușilor – atitudini dure față de ACTUL ABUZIV AL “IZOLĂRII LA DOMICILIU” AL SFINTEI PARASCHEVA. “Iaşiul a devenit pentru câteva zile un adevărat pustiu al Carantaniei, unde Ispititorul a îmbrăcat savuros, fariseic şi ipocrit, nenumărate ipostaze”


Categorii

1. DIVERSE, Homosexualitate, IPS Teofan, Pandemia de coronavirus/ COVID-19, Parintele Constantin Sturzu, Raspunsurile Bisericii la problemele vremurilor, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Sarbatori, comemorari, sfinti, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “MITROPOLIA MOLDOVEI ȘI BUCOVINEI – ATITUDINI FERME împotriva restricționării pelerinajului de Sfânta Parascheva în funcție de PAȘAPORTUL COVID, precum și față de marșul LGBT de la Iași: “Se propagă pe străzile Iașului chipul păcatului contra firii, care dorește a fi acceptat drept normalitate”

 1. Offf, Doamne, ce pelerinaj mai e la Sfintele Moaste cu pasaport digital? Pai aia nu mai e credinta si marturisire adevarata, nu mai e nimic. Ori esti cu Dumnezeu, ori nu esti.

 2. https://www.hotnews.ro/stiri-esential-25104435-recorder-sustine-dna-autosesizat-urma-investigatiei-clanul-marelui-alb.htm

  Hai ca e tare: vor sa il aresteze pe Patriarh! Au pus DNA-ul pe el.
  Sa ne rugam pentru parintele Patriarh si sa facem scut in jurul lui.

 3. Pingback: Pr. Bogdan Florin Vlaicu, la Duminica Învierii fiului văduvei din Nain, despre DEPRESIA ȘI MOARTEA SUFLETEASCĂ A TINERILOR, introducerea pașaportului sanitar, CRIZA SISTEMULUI MEDICAL, segregarea și culpabilizarea nevaccinaților. CINE A ORDONAT ÎN
 4. @TitusL

  Nu le va ajuta Domnul !!! Mai întâi de toate, DNA-ul n-are ce căuta în treburile Bisericii. Trebuie doar ca PF Daniel să se țină tare și să nu le permită ceea ce nu le este permis de nici o lege. Sigur, noi trebuie să ne facem datoria și să ne rugăm pentru Biserica noastră și pentru patriarh, dar cu siguranță ,,nu mor caii când vor câinii”, după cum a mărturisit și PS Ambrozie episcopul Giurgiului !!! ,,Dumnezeu nu se lasă batjocorit !!!” Rabdă Dumnezeu, dar până-ntr-o zi !!! Să ia aminte liftele păgâne ajunse temporar în fruntea țării, că nu-i de glumit cu Domnul !!!

 5. @Romil: sa nu le ajute! iar noi sa ne facem scut Bisericii.

  P.S. eu cer iertare. Asa este, Sfantul Nicolae l-a palmuit pe Arie.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare