Lansare de carte la Sophia: PATERICUL RILEI

27-06-2014 Sublinieri

invitatie Rila

Vă invităm joi, 3 iulie 2014, ora 18.00 la prezentarea unui volum eveniment – Patericul Rilei, de arhim. Serafim Alexiev -, păstrător al învăţămintelor părinţilor trăitori în această veche lavră bulgară, smeriţi nevoitori ai virtuţii din veacul trecut, pe care lumea nu i-a cunoscut până astăzi şi ale căror nume, suntem încredinţaţi, sunt scrise în ceruri.

Invitaţi:

Părintele asist.dr. Georgian Păunoiu, slujitor la Biserica Sfânta Ecaterina, paraclis al Facultăţii de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul (Bucureşti)

Gheorghiţă Ciocioi, traducătorul volumului

Vă aşteptăm cu bucurie!

_______________________________

Librăria Sophia, str. Bibescu Vodă 19

http://www.librariasophia.ro

____________________________
Mănăstirea sfântul Ivan din Rila, cunoscută mai bine ca Mănăstirea Rila (în bulgară Рилски манастир, Rilski manastir) este cea mai mare și mai cunoscută mănăstire ortodoxă din Bulgaria. Ea este situată în sud-vestul munţilor Rila, la 117 km sud de capitala Sofia în valea adâncă a râului Rilska la o altitudine de 1.147 m peste nivelul mării. Mănăstirea a fost botezată după fondatorul ei, pustnicul Ivan din Rila (976 -946 e.n.)

Pustnicul a locuit de fapt într-o peșteră fără vreo posesiune materială, nu departe de locul mănăstirii, iar complexul a fost construit de ucenicii săi, care au venit în munți să învețe de la el.

Încă de la înființare, mănăstirea Rila a fost susținută și respectată de conducătorii bulgari. S-au efectuat donații substanțiale aproape în fiecare an de către aproape toți țarii celui de al Doilea Imperiu Bulgar până la cucerirea otomană, făcând din mănăstire un centru cultural și spiritual al conștiinței naționale bulgare, care și-a atins apogeul între secolele al XII-lea și al XIV-lea.

Mănăstirea Rila a fost reconstruită în poziția sa actuală în secolul al XIV-lea.

details_patericul-rilei-serafim-alexiev


Categorii

Lansari de carte

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!