ASCOR CLUJ organizează pelerinajul “ÎNCHISORILE COMUNISTE. CRUCEA PE CARE A FOST RĂSTIGNITĂ ŢARA”

16-02-2017 Sublinieri

pelerinajul-inchisorile-comuniste-crucea-pe-care-a-fost-rastignita-tara

ASCOR Cluj-Napoca: Pelerinajul “ÎNCHISORILE COMUNISTE. CRUCEA PE CARE A FOST RĂSTIGNITĂ ŢARA”

Anul2017 a fost declarat anul Martirilor care au pătimit în temniţele comuniste. De aceea, ne-am propus o serie de activităţi şi evenimente în cinstea celor care au purtat suferinţele cu preţul vieţii ca noi să avem libertate creştină. În perioada 28 aprilie – 02 mai  şi  30 mai – 03 iunie vom organiza un pelerinaj la cele mai importante închisori comuniste și la mormintele si mănăstirile care poartă amintirea vie a celor care au pătimit în închisori. Tema pelerinajului va fi ÎNCHISORILE COMUNISTE. CRUCEA PE CARE A FOST RĂSTIGNITĂ ŢARA”.  În cadrul acestui tur naţional traseul nostru va cuprinde:

CLUJ NAPOCA – PENITENCIARUL GHERLA  CAVNIC – BAIA SPRIE – MEMORIALUL SIGHET MĂNĂSTIREA PETRU VODĂ – MĂNĂSTIREA DIACONEŞTI – TÂRGU OCNA – ÎNCHISOAREA RÂMNICU SĂRAT – MĂNĂSTIREA TECHIRGHIOL – SCHITUL POARTA ALBĂ  FORTUL  13  JILAVA – MĂNĂSTIREA CERNICA ÎNCHISOAREA PITEŞTI – MEMORIALUL FĂGĂRAŞ – MĂNĂSTIREA SÂMBĂTA DE SUS  MĂNĂSTIREA RECEA – SCHITUL AIUD (RÂPA ROBILOR) – CLUJ NAPOCA

Vom încerca pe parcursul pelerinajului să avem invitați, părinți sau oameni implicați în cercetarea și promovarea fenomenului din închisorile comuniste.

Va fi un traseu plin, fără prea mult timp de odihnă – aproape 2000 km de parcurs cu autocarul, respectarea unui program strict deoarece programarea  penitenciarele instituţii ale Statului va trebui respectata cu stricteţe, nopți de priveghere.

Majoritatea cazărilor vor fi la Mănăstiri, unde se vor face atât privegheri de noapte cât şi slujba Sfintei Liturghii.

Nu va fi un sejur ci un tur de rezistență, în care vom face zilnic sute de kilometri și obosiți vom trece de la un obiectiv la altul.Doar cei cu adevărat motivați lăuntric și capabili din punct de vedere fizic se pot bucura de acest pelerinaj.

Acest pelerinaj se va face cu un autocar pentru fiecare tură, locuri disponibile mai sunt doar în tura 30 mai – 03 iunie, costul fiind undeva intre 200-250 lei. 

Înscrierea se face pe baza unui avans de 100 lei din costul pelerinajului.

Înscrierea se poate face la: Alexandru Popa 0725651781, Ioana Toma 0751341209, Luiza Oniga 0722838286, Silviu Mincu 0752504390.

Să ne ajute cu rugăciunile lor marii oameni ai neamului care şi-au vărsat sângele pentru Hristos!

biserica_martirilor_aiud_resize


Categorii

Pelerinaje

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “ASCOR CLUJ organizează pelerinajul “ÎNCHISORILE COMUNISTE. CRUCEA PE CARE A FOST RĂSTIGNITĂ ŢARA”

  1. Pingback: ASCOR Cluj-Napoca evoca MARTIRII INCHISORILOR COMUNISTE - Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!